Reklama

Reklama

Gamera 2: Region šurai

  • Japonsko ガメラ2 レギオン襲来 (více)

Obsahy(1)

To, co zprvu vypadá jen jako neobvykle působící roj meteoritů, přinese japonskému Sapporu problémy obřích rozměrů. Výpadky elektřiny jsou jen začátkem, brzy na to se ve městě objeví gigantická mimozemská květina a také roj podivných a velmi nebezpečných hmyzích tvorů. Místní učitel biologie Honami musí spojit síly s plukovníkem Watarasem a jeho jednotkou, aby se jim podařilo koordinovaným vojenským útokem pomoci Gamerovi, který se vrací, aby odvrátil hrozící invazi z vesmíru a porazil Legion i s jejich gigantickou a neuvěřitelně mocnou královnou. (Israha)

(více)

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ubylo nudných soubojů, posílil se ženský prvek (hlavní hrdinka je samozřejmě uvědomělá vědkyně, bez které by celé Japonsko bylo v troskách) a především se zlepšily triky a to do takové míry, že je to vzhledem k ročnímu odstupu téměř až neuvěřitelné. Některé trikové záběry a ohnivé atrakce při šlehání plazmy Gamerou byly obdivuhodně krásné, jenom si je típnout a dát jako pozadí na váš monitor :o) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímal som sa hlavne o tokusatsu zábery a dej okolo toho ma ani veľmi nepriťahoval. Ono všetky kaiju snímky, sú hlavne o tej ,,deštrukcii,, a príbeh je len a iba vložka. Niektorí prišli s celkom dobrým nápadom, iní zase so 100 krát odvareným. Ale stále tu boli chlapci od špeciálnych efektov, aby to zachránili, resp. vylepšili. Viď. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Legioňáci se svým velkým šéfem v čele se drží spíše při zemi což je výhoda, protože ty fighty a honičky ve vzduchu mě moc neberou. Znovu musím vyzdvihnout tu technickou stránku soubojů, kde bortící se miniatury a fackující se monstra jsou nasnímány tak parádně, že se z toho fandovi žánru prostě musí tajit dech. Velký Legion je krásně vydesignované monstrum, které tahá celý film hodně nahoru a já mám cukání dát 4hvězdy filmu, který je jinak po scénaristické stránce zase takový nějáký plochý a sterilní...Ke konci je tam sice záblesk nějákého toho hezky naivního propojení Gamery s dětmi(které narozdíl od dospělých a hlvně dospělých v armádě nemají absolutně žádný problém příjmout myšlenku, že Gamera je přítel) ale těch pár momentů už nezachrání fakt, že se ten film po většinu své minutáže podivně pláca sám v sobě jakoby nevěděl jak se vlastně uchopit a co přesně vyprávět. Z celkového pohledu je to myslím nejlepší díl z téhle devadesátkové "Guardian série", ale na ty čisté 4 to prostě není-už jen proto, že lepší 4 jsem dal Gameře "the Brave" která byla díky své čisté naivitě srdečnosti a lehkosti minimálně o level výše než tenhle velmi solidní kousek.... Pokud někdy k The Brave dokopnu tu Pátou rudou, tak slibuju, že tahle Gamera dostane čtvrtou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera 2: Region shurai“ tak jen rozšiřuje sérii dál o boje s novými monstry, ale nic moc jiného v tom skutečně nehledejte. Tohle je snímek, který si na nic nehraje, ale ani ničím nechce okouzlit. Prostě jen další nepřítel pro Gameru a pro lidstvo, sem tam trochu nějaký nápaditý bojový prvek, ale stejně nejvíce vede design nepřátelských monster, který je dobrý. Hmyzáci se neomrzí. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Viděn parodický Lake Texarkana dabing od ADV (autorů dabingu Ghost Stories). Což nevím jestli je dobrý způsob sledování tohoto filmu, každopádně jsem si to užil. Údajně tato verze byla jako bonus na oficiálním US DVD. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Obrovská želva zachrání Japonsko před hmyzem. H.- Tsuyoshi Ihara (Yoshinari Yonemori); Akira Onodera (Naoya Kusangi); Ayako Fujitani (Asagi Kusanagi); Shinobu Nakayama (Mayumi Nagamine); Mitsuru Fukikoshi (Obitsu); Tamotsu Ishibashi (Hanatani); Miki Mizuno (Midori Honami); Toshiyuki Nagashima (Colonel Watarase) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nu, musím pochválit za nápad s hmyzem, o obr hmyz, ten byl úplně nej. Triky byly na té novější úrovni, děj vepsí. Za nové nápady udílím čtyřicet kusů, ale jinak se nedá nic dát. ()

Reklama

Reklama