Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (44)

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný, drsný a akční seriál, který zakládá celý svůj příběh na několika postavách a jejich vzájemných vztazích, na kterých vám záleží a máte o ně strach. Je to nahláškované a každá akční scéna je dechberoucí a nedokážete odtrhnout pozornost. Pro milovníky černého humoru, Pána prstenů a jiného fantasy je toto nebe a dudy. Osobně bych to se seriálem Invincible zařadil mezi nejlepší seriály co nám Amazon nadělil. Vážně doporučuji obě série a za mě dokonce druhá série je ještě lepší než ta první. 9,5/10 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2:Je to jednoznačně lepší, než první řada, která byla kvalitní, ale pořád nějaký stupínek pod super hodnocením, toto ho bez problémů má. Epický už od prvních minut bez slabého dílu. Mám pocit, že to ubralo na infantilnosti a přidalo to na propracování postav, to jaký tu má každý dějový i emocionální vývoj nemá mezi seriály obdoby řekl bych. A líbilo se to i mé milé, která první řadu neviděla a asi toto moc nemusí. No a je to taky jednoznačně lepší než filmové Dungeons & Dragons. Kdo to odkládá, dělá chybu! A ultra se těším na 3. řadu! 9/10 ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých adult animákov, ktoré sú vlastne dospelácke iba tým, že v nich lietajú hlavy a tečú potoky krvi. A vlastne to bohato stačí. Ústredný príbeh je síce len taký ďalší klišé "dračák" s družinou vydedencov na dobrodružnom špacíri, no je dostatocne zajímavý, so sympatickými postavičkami, ktoré je ľahké si so jedného obľúbiť, má to osviežujúci nadhľad, vtip, hlášky a ako taký nenáročný zábavný večerníček to funguje skvele. A viem, že všetko nemôže vyzerať ako Arcane, no nejaký osobitejší xicht, nejaký výraznejší vizuál by tomu pristal, nech to nevyzerá na prvý pohľad tak nejak genericky zamenitelne. Každý rodič nejakého malého svišťa by si však takéto niečo mal naordinovať, lebo prepláchnuť si oči na konci dňa niečím takto odviazaným, má doslova blahodárné účinky po všetkých tých neznezisteľných infantilných detských zhovadilých zverstvách, ktorými su všetci rodičia vystavení. Lepšie 3, slabšie 4*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem hráčem D&D a ani jméno Matthew Mercer mi nic neříká, ovšem v tomhle případě to vůbec není potřeba. Vox Machina je brutální, vtipná a sakra zábavná fantasy jízda s výbornými postavami, která nejednou přivolá myšlenky na Castlevanii. Děj letí kupředu, o akci ani zvraty není nouze a už se těším na další řadu a doufám že bude minimálně stejně dobrá...80% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení - nejenže to funguje jako adaptace Critical role, ale funguje to i jako super fantasy seriál pro "nezasvěcené" nebo dokonce "RPG neznalé. I když RPGčkaři a zejména DnDčkaři (u nás JaDčkaři) si tam skrytých a dokonce velmi vtipných narážek užijí samozřejmě fakt hodně. Animačně to není žádná Arcane, ale dívá se na to příjemně, má to zajímavý děj, dobré postavy, výbornou režii a scénář... pro ne-RPG / ne-fantasy lidi to neni 5* must-see, ale na minimálně 4* dobrej fantasy akčňák se to určitě dostane i u nich. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku epizody jsou první hrdinové inspirováni filmovou sérií Pán prstenů. Je zde čaroděj, hobit, elf, trpaslík a hraničář. (Shr1nK)
  • Dabéři hlavních postav jsou ti samí, kteří vytvořili a hráli D&D kampaň Vox Machina. (UncleMorty)
  • Veškerou hudbu napsal a nazpíval Sam Riegel (Scanlan). Tyto písně často zpíval již při hraní kampaně s Critical Role. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama