Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (44)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vox Machina, what a fucking joke!" ___________ Kvalitního fantasy matroše není nikdy dost – zvláště pak když jde o adaptaci herní kampaně Dungeons & Dragons.... Aneb to nejlepší z Dračáku, WoWka a všelijakejch fantasy chujovin v jednom výhodném seriálovém balení. Vox Machina je nejenom jakousi poctou ale zároveň i parodií na klasický dobrodružný fantasy ze starý školy, která je stylizovaná do ukrutně nekorektního R-kovýho animáku pro dospělý. V mnoha ohledech se ale seriál drží příliš zkrátka a není to zas tak ujetej odvaz s bandou potrhlejch nesourodejch pošuků alá Strážci Galaxie. Celej příběh se navíc motá kolem jedný nesympatický postavy – pistolníka Percyho aka lorda Percivala Fredricksteina von Musela Klossowskiho de Rola III. Zamrzí tak relativně promarněný potenciál, poněvadž kdyby se namísto kontinuálního příběhu využilo epizodického vyprávění a prozkoumávání fikčního makrosvěta (kterej je trestuhodně upozaděn a nevyužitej), šlo by o prvotřídní fantazijní podívanou – ale kolem a kolem jde o fajnovou nenáročnou oddechovku, ideálně na dlouhý cesty busem nebo vlakem. První epizoda se mi paradoxně líbila nejvíc, postupem času onen moment překvapení (krom pár výjimek) vyšuměl do ztracena. Uvidíme s čím se vytasí druhá série.... jo a mimochodem: Scanlan steals the show. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Legend of Vox Machina je asi vše, co jsem od toho chtěl a co by od toho mohl kdokoliv chtít. Je to drsný, náhlaškovaný, plný výrazných postav s jasnou charakterizací a minulostí, která se postupně odhaluje. Sice se to z velké části soustředí na minulost jedné z postav, ale předpokládám, že další sérii se zaměří více na prokreslení jiných. Postavy, jejich vývoj a vztahy je to hlavní, co seriál táhne. Perfektně to zachycuje tón DnD kampaní a her, které zažíváte s přátelí a dynamika postav je neuvěřitelně zábavná na sledování. Amimace je dost jednoduchá, ale funkční, hudba parádní a lokace zajímavé. Avšak příběh a seriál samotný často až moc spoléhá na nadávky a násílí, strašně to tlačí na pilu, aby to bylo co nejvíc edgy! Největší problém se ale pro mě časem stala akce, né že by bylo něco na jejím provedení vyloženě špatně, ale seriál extrémním způsobem mění, jak jsou jednotlivé postavy silné a to bez jakýchkoliv vysvětlivek a to strašně ubírá napětí, protože víte, že to vždy vyřeší nějaká přesilená schopnost, kterou jsme už viděli a nebo nám bude teprve představena a člověk se tak nebojí vůbec o postavy, jelikož nezná jejich limity. Což prostě u dobrodružné akční fantasy show je docela problém. (Avšak je to Vox[Deus ex] Machina, takže otázka je jestli to k tomu nepatří) Proto to u mě nešplhá víš než na solidních 7/10. Druhá série je o poznání lepší! ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasy ktoré sa nebojí explicitného obsahu. Má svoje chyby (hlavne prvá séria) ale je to jazda. Vox Machina je sympatická partička ktorú som si zamiloval hneď od začiatku a bavilo ma sledovať tento svet. Občas je to priamočiare a s nie úplne vyladeným humorom, no akčné súboje a animácia boli bezchybné. Príbehovo sa striedajú silnejšie momenty s klišé, no seriál postupne zreje jak víno. A vďaka tomu mu viem odpustiť slabší rozjazd. Drsná, nápaditá a rýchlo ubiehajúca zábava čo predstaví množstvo lokalít aj zvratov. 1. séria 7/10  2. séria 9/10 ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení - nejenže to funguje jako adaptace Critical role, ale funguje to i jako super fantasy seriál pro "nezasvěcené" nebo dokonce "RPG neznalé. I když RPGčkaři a zejména DnDčkaři (u nás JaDčkaři) si tam skrytých a dokonce velmi vtipných narážek užijí samozřejmě fakt hodně. Animačně to není žádná Arcane, ale dívá se na to příjemně, má to zajímavý děj, dobré postavy, výbornou režii a scénář... pro ne-RPG / ne-fantasy lidi to neni 5* must-see, ale na minimálně 4* dobrej fantasy akčňák se to určitě dostane i u nich. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2:Je to jednoznačně lepší, než první řada, která byla kvalitní, ale pořád nějaký stupínek pod super hodnocením, toto ho bez problémů má. Epický už od prvních minut bez slabého dílu. Mám pocit, že to ubralo na infantilnosti a přidalo to na propracování postav, to jaký tu má každý dějový i emocionální vývoj nemá mezi seriály obdoby řekl bych. A líbilo se to i mé milé, která první řadu neviděla a asi toto moc nemusí. No a je to taky jednoznačně lepší než filmové Dungeons & Dragons. Kdo to odkládá, dělá chybu! A ultra se těším na 3. řadu! 9/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Létající koště, které v druhé sérii vidíme, je parodií na Nimbus 2000 ze série Harry Potter. (UncleMorty)
  • Na začátku epizody jsou první hrdinové inspirováni filmovou sérií Pán prstenů. Je zde čaroděj, hobit, elf, trpaslík a hraničář. (Shr1nK)
  • Amazon seriálu věřil natolik, že před vysíláním druhé série rovnou potvrdil i třetí sérii na Comic Conu v New Yorku. Matthew Mercer na to však reagoval slovy, že nacpat příběh Chroma Conclave do jedné série není možný. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama