Reklama

Reklama

Vlajka smrti

(seriál)
  • USA Our Flag Means Death
Trailer 2
USA, (2022–2023), 8 h 33 min (Minutáž: 23–35 min)

Tvůrci:

David Jenkins

Hrají:

Rhys Darby, Taika Waititi, Fred Armisen, Nat Faxon, Leslie Jones, Samba Schutte, Samson Kayo, Ewen Bremner, Joel Fry, Rory Kinnear, Kristian Nairn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Seriál je volně inspirován skutečnými dobrodružstvími Stedeho Bonneta (Rhys Darby), zhýčkaného aristokrata, který se vzdal svého privilegovaného života a stal se pirátem. Objeví se zde také držitel Oscara Taika Waititi v roli "Černovousa", nejobávanějšího a nejuctívanějšího piráta historie. (HBO Max)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když je dnes někde napsaný Taika Waititi, tak už tak nějak předpokládáte, že to bude dobré…a vtipné. Ale nemusí Vám to pokaždé úplně sednout. Třeba Vlajka smrti mi úplně nesedla. První díly spíš průměrné, ani se moc nesmějete, prostředí navíc vypadá hodně uměle. Pak se na scéně objeví Černovous, kterého si tu užívá právě Taika, a seriál konečně dostane trošku spád…a vtip. Ve výsledku Vás to ale stejně nepřesvědčí k tomu, abyste si jej užili jako jiné seriály. V pohodě odpočinkový seriál to určitě je, ale rozhodně ne legenda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako by pár dílů trvalo, než se tvůrčí tým úplně našel a dostal se "do toho", v podstatě slabší až do příchodu Blackbearda (Taika rulez). Pak už ale příjemná a oddychová zábava s crew těch nejhorších pirátů, která se pomalu, možná překvapivě, ale jistě ubírá k dojemný a nenucený gay story. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál od prvního do (doufám, že jen dočasně) posledního dílu. Nebylo to možná nakonec až tak vtipné, jak se zpočátku zdálo, ale to neznamená, že jsem se skvěle nebavil. Naopak jsem nečekal, jak se seriálu povede ta dramatičtější rovina, kam to povede a jak krásné to bude. Všechno bylo dokonale vyvážené, a to samozřejmě i zásluhou herců, obzvláště pak Rhyse Darbyho (můj nový hrdina, kombinace Martina Freemana a Rowana Atkinsona) a zcela dokonalého Taiky Waititiho. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pirátská (bro)romance. Trailer mi nepřišel zajímavý, ale nakonec jsem tomu dal šanci, protože mám rád Taiku Waititiho a Rhyse Darbyho. A tihle dva jsou tu úžasní a dokonce i celý tenhle seriál je úžasný. Jedná se o výbornou pirátskou parodii, která mi svým pojetím připomínala herní sérii Monkey Island (což může být způsobeno tím, že jinak toho moc z pirátského žánru neznám), ale je tu i důležitá dramatická část. Postavy jsou bláznivé a často zábavné. Rhys Darby hraje ufňukaného šlechtice, co chce být pirát. Stává se z něho "pirát džentlmen" a proti vší pravděpodobnosti není otravný, ale i v této loserovské postavě nachází Darby určité kouzlo. Černovouse hraje Taika Waititi jako rockovou hvězdu, což napadlo už Johnnyho Deppa u Pirátů z Karibiku, ale Waititi předvádí něco trochu jiného. Vykračuje si po lodi jako po pódiu, sebevědomě poslouchá vzdychání fanoušků, ale v podpalubí ho pak sžírají deprese. Tvůrci se velmi volně inspirovali skutečnými postavami, ale na jakoukoliv realističnost zvysoka kašlou, jedná se o komediální seriál, kde například postavy mluví moderním jazykem a jsou na tom založeny i mnohé vtípky. Je to taky svým způsobem pohádka, protože se v této "historii" neřeší odlišné rasy a sexualita. Dohromady to všechno krásně funguje a Our Flag Means Death jsem si užíval od začátku do konce. Vtipné, milé, kouzelné. (9/10) ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Je to jako skvělý vyprávění vtipu, u kterého se těšíte na punchlinu, abyste se konečně mohli začít chechtat. Ale bez punchliny. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud se divák přenese přes celou řadu tvůrčích rozhodnutí, bude pro něho Our Flag Means Death závan neskutečný svěžesti a ozvláštněním současnýho seriálovýho světa, kterýmu vládne převážně sci-fi. Všemu navíc přihrává fakt, že je příběh nejen zajímavej (zejména co se charakterů týče), ale především inspirovanej skutečnými životními událostmi Stedeho Bonneta a Černovouse! Ta komediální stránka sice většinou nefunguje (byť trapný to nikdy neni), dramatická to ale nečekaně dobře vyvažuje. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Taika Waititi míchá snobského panáčka vést pirátskou loď. To samozřejmě přináší řadu úskalí, kdy za každých okolností musí zůstat košile vyžehlená a navoněná. Je to takové trochu homosexuální. Ubohé. Ale prý se to takto nějak podobně fakt stalo. Takže okay. No. Co už. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale není moc romantičtějších polibků, než jakým poceloval Černovous Stedeho Bonneta v 9. dílu 1. série. A to si ve skutečnosti jen sáli horní ret. 2. řada ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

To si takhle vezmete Black Sails, ze kterých Taika a spol udělá sitcom s humorem ve stylu Co děláme v temnotách. Místama je vážně materiálu na zasmání spousta, zároveň jsou zde i hlušší pasáže. Nutno přiznat, že až s nástupem psychicky často labilního Černovouse v podání Taiky dostává seriál správný spád, ale i Darbyho Bonnet má své výborné momenty. Jako pohodová jednohubka je to fajn, ale pokud budou další série, chtělo by to určité věci zlepšit, vůbec by nevadilo šlápnout na plyn magorství. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde víc baví samotný námět než zpracování, které místy drhne. V každém případě jako parodie na pirátské příběhy dost dobrý a poslední díl mě přesvědčil o 1* navíc. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Remember the rhyme? If someone returns from the raid mentally devastated, we talk it through as a ... crew." Lehce rozpačitý rozjezd (na druhé shlédnutí mnohem vtipnější), ale cca od třetího dílu dál (prakticky od doby co se do hry vloží Blackbeard a Izzy) jsem se do toho tak zažrala jak už dlouho do ničeho. Ne, tohle není komedie/parodie, u které byste se váleli smíchy pod stolem, ale velmi příjemná oddechovka, naprosto ideální jako útěk ze současné depresivní reality. Jasně, občas to funguje, občas nefunguje, občas je to vtipné, občas trapné, ale jako celek je to moc, moc, moc příjemná, osvěžující, čtyřhvězdičková podívaná. A ode mě navíc nakonec za posledních pár dílů připadá i hvězda pátá, protože jsem po letitých zkušenostech až do poslední chvíle opravdu nečekala, že tohle nebude jen další z nekonečné řady queerbaitů typu Sherlock, Hannibal či Good Omens, ale skutečně explicitně queer romance s definitivně potvrzeným hlavním párem i páry vedlejšími (a ještě k tomu třeba zmínit, že celý seriál není založený jen na tom, že je queer, a ani samotné postavy nejsou definovány jen a pouze tím, že jsou queer). A jak je to, hergot, jednoduché! Pro diváky jakéhokoliv z písmenka LGBTQ+ povinnost, protože takovýchto počinů si zasloužíme mnohem více 🏳️‍🌈 :) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemné spestrenie filmového stereotypu, miestami vtipné viac, inokedy menej ale ako to u paródie býva to čo sa jednému zdá dobré inému pripadá trápne. Ja som sa pri seriály pobavil celkom dobre, najsympatickejšou postavou je Švéd, Stade Bennet je chvíľami pomerne trápny ale ucelený príbeh dokáže vynahradiť tie slabšie miesta, kde sa stráca humor. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

K zhlédnutí mě zlákala účast pana Waititi. Jsem si říkal, že by jeho otisk tak jako například v Co děláme v temnotách, nebo v Flight of the Conchords mohl má ústa roztáhnout skoro až do úsměvu. Ale žádný otisk-herec je to na prd, spolurejža (viz Králíček Jojo ) asi taky prd , a jako hostující producent (co to vlastně je?), --no nic... . Druhá a případné další řady mě minou. Nemám zas tolik času se nesmát u komediálních seriálů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

od Vlajky smrti sem neměl prakticky žádná očekávání, přesto mám ale po posledním dílu pocit, že sem si slušně naběhl a celá série mi těžce nesedla.Trošičku sem čekal něco ve stylu Co děláme v temnotách (i díky účasti Taiki Waititho),tedy primárně komedii/parodii, která se nebojí vážnějších témat, nicméně humor převažuje.V tomhle případě je všechno tak nějak napůl.Na komedii je tady moc málo humoru a vtipných situací.Na regulérní drama je to naopak zase celkem ujeté a i když vážnějších témat je tu víc než dost,dohromady to na mě nefungovalo.Do jaké míry se to opírá o realitu posoudit nedokážu,ale ani to by vlajce nakonec stejně nepomohlo abych jí vnímal jinak...40% ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že na něco podobného vůbec kliknu, ale ze zvídavosti se stala oblíbená kratochvíle. Nečekejte žádnou salvu inteligentního humoru, ačkoliv nudit se také nebudete (máte-li alespoň trochu kladný vztah k suchému britskému humoru). Odpočinkovka, kterou bych zároveň vřele doporučil jako celkem nelítostnou psychoterapii všem jedincům s toxickou maskulinitou, ačkoliv si nedělám naděje, že byste se tací dobrovolně dostali přes první dvě epizody a necítili se sprostě okrádáni o své neochvějné mužské postavení ve společnosti… bavilo by mě vlastně sledovat jen to, jak dlouho se na to takový jedinec vůbec vydrží koukat, než se mu začnou kroutit palce u nohou a nervozitou rašit první krupičky potu na čele... ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Výborný námet gentlemana, ktorý chce byť pirátom. Zaujímavé postavy, pekný vizuál a suprové herectvo najmä Rhysa Darbyho. Avšak poväčšinou sa syntéza všetkých zložiek držala v akomsi priemere - niektoré veci boli vtipné, iné trápne, niektoré scény chceli byť emotívne a boli ploché. Ku môjmu veľkému prekvapeniu to však v posledných troch epizódach nabralo grády a prekročilo svoj vlastný tieň, vďaka čomu napokon pridávam štvrtú hviezdu. Stále je to len taký "trochu lepší priemer", no v konečnom dôsledku som sa zabavila, obľúbila si postavy, dokonca som sa v závere rozcítila a som nesmierne zvedavá, čo sa bude diať ďalej. Takže zhliadnutie neľutujem. A hej, je to gay as f*ck. Ale ono sa to od začiatku ani netvári inak ;) ()

ElStupido 

všechny recenze uživatele

Proč jsou tam, do prdele, zase všichni teplý??? Blackbeard v podání Taiki Waititi vylezl někde z modré ústřice. Dobrodružství skutečného Steda Bonneta, piráta gentlemana, by vydalo na velmi zábavný miniseriál. Ale jediné dobrodružství, co zajímá moderní hollywoodské filmaře je to anální. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nie je to to najlepšie čo sa dá v súčasnosti vidieť na streamovacích službách a podľa môjho vkusu mohli tvorcovia trochu pritvrdiť vo všetkom, ale bolo to fajn, zábavné, postavy rôznorodé a zaujímavé, len mohli niektoré dostať viac priestoru. Inak super a dúfam, že bude aj ďalšia séria. 7,3/10. 2. séria: Obľúbená pirátska posádka na čele s pirátom gentlemanom je späť. Seriál je opäť fajn, a opäť humor pramení zo skvelých postáv, ktoré žijú v drsnom svete a zažívajú jednu nepríjemnosť za druhou. Taktiež riešia toľko vzťahových problémov ako žiadna z epizód Sexu v meste. Len škoda, že pre mňa dve najzaujímavejšie postavy si tu veľa priestoru neužili (jedna sa stala manželom číslo 14 a ďalšia sa premenila na vtáka). Druhá časť série mierne stratila náboj, ale stále to bola veľmi dobrá séria. 7,4/10 ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Jakmile si zamilujete hlavní postavy a naladíte se na ztřeštěný humor, je z toho srdcovka. A to zcela nečekaně. Je dobré zhlédnout vícekrát. První díly dostanou díky souvislostem jiný rozměr a sympatie k jednotlivým postavám (i těm vedlejším) se prohloubí. Napoprvé mohou některé gagy působit zdlouhavě nebo nudně. Napodruhé je to velká zábava. Druhá série v nedohlednu. Rozhodně ale bude. A ještě jedna malá poznámka - dabing je naprosto příšerný. NEBRAT! ()

Reklama

Reklama