Reklama

Reklama

A do kuchyně!

Trailer 1

Cathy je 40 a letos si snad konečně splní svůj velký sen a otevře vlastní restauraci. Jenže, jak se říká: „Člověk míní, život mění,“ a její sen se ze dne na den zhroutí jako domeček z karet. Nezbude jí než přijmout práci v jídelně domu pro nezletilé migranty. Nic horšího se jí už opravdu nemohlo stát! Kariéra významné kuchařky je tatam, a ještě se musí starat o bandu přistěhovalců! Ale život moc dobře věděl, proč jí takovou zkoušku nachystal. Díky své lásce k vaření si začne získávat srdce svých strávníků a najednou vidí, jak moc se jejich přístup mění a z dětí, které neměly žádnou chuť do života, se stávají nadšení mladí kuchtíci. Cathy najednou pochopí, že ten velký sen s restaurací je nic proti pocitu, že může někomu vnést do života radost. (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (12)

MorikoTheOne 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tomu, kdo nezná přístup francouzů k přistěhovalcům, se zdá film přitažený za vlasy. Ale mně přijde docela fajn využít povrchní televizní soutěž o vaření k tomu aby malá neziskovka dotlačila ministerstvo k udělení statutu kulinární školy a zachránila tak mladé lidi před tlakem ulice. Je přece lepší dát lidem životní náplň, než jen kibicovat, co je špatně ;) ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, třebaže už stokrát viděno. I tak se ptám, proč dnes proboha nejde natočit aspoň jeden film bez homosexuálů, nebo imigrantů? Už mám plné zuby toho sebemrskačství, co jsme to my v Evropě za homo- , xeno- a další foby. Už mi leze krkem všechno poučování, že jenom tahle dvě etnika z nás udělají lepší lidi! ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

Asi všichni pochopili, že film chtěl ukázat, že když mladí migranti dostanou vzdělání, mohou se v Evropě uplatnit. Jenomže Afrika má 4 miliardy lidí a kdyby jen 10% z nich se chtělo "uplatnit" v Evropě, tak tato civilizace v podstatě skončí a s vysokou pravděpodobností ve válečné vřavě. Takže komedie tohoto typu jsou mazanou šalbou, když navíc ti vzorní chlapci, jak vystřižení z propagačních brožurek neziskovek kvalitě filmu nepřidali, nikoliv, že by byli špatní herci, ale protože  scénář byl slint. Oceňuji  Audrey Lamy, která v pozici skoro jeptišky měla zachránit mladým lidem budoucnost. Neoceňuji, že film  nekritizoval pašeráctví, zneužívání mladých lidí a jejich zapojování do zločinu a terorismu včetně nabídky drog. Námitka, že to v komedii nejde, neobstojí . Mihnout se to mělo, navíc tohle komedie byla kdy a kde? Ale i naději potřebujeme ve filmu, který si vystačil s hrstkou herců a komparzistů, s pár lokacemi a troškou toho už okoukaného vaření. Za naději třetí hvězda. Jinak 50%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Audrey Lamy jako kuchařka z luxusní restaurace, která je okolnostmi donucena přijmout místo v kantýně pro nezletilé migranty. Jednoduchý, příjemný, inteligentní, maličko dojemný,  citlivý film o vaření s dávkou sociálního dopadu, kde budou předem chytat osypky lidi alergičtí na miganty zobrazené z té sluníčkářské pozitivnější stránky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

A do kuchyne je samozrejme staré heslo, pod ktorým sa skrýva toxická maskulinita žiadajúca niečo pod zub, dnes sa časy našťastie zmenili a do kuchyne neposielame nežnejšie pohlavie, ale pánov šéfkuchárov zo Sudánu a iných vysoko cenených gurmánskych letovísk, kde sa nejeden nadšenec merania uhlíkovej stopy teší na sušené svrčky, či vyprážané maláriové komáre. Ešteže je príbeh podľa skutočnej udalosti a jasne dáva najavo, že do miest ako Francúzsko, kde už nerozpoznáte imigranta z Afriky a reálneho už nositeľa francúzskeho pasu, chodia nielen inžinieri, atómoví fyzici či mierne násilnejší gynekológovia, ale majstri varechy. A keby aj niekto namietal, že tam niekoho obťažovali, alebo na inom mieste niekoho trochu znásilnili, máme my pokrokové hlavy vždy argument: čo tu vyťahuješ nejaké násilnosti, keď tak vedia dobre variť!? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom, ktorý sa odohral vo francúzskom departemente Corrèze. (Arsenal83)

Reklama

Reklama