Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (564)

Cival 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a jeho xicht v krystalicky čisté (tj. k zbláznění vtipné) podobě. Odvažuji se tvrdit, že i scénář se hodně, ale opravdu hodně povedl. Některé gagy s oblibou cituju i po dlouhých deseti letech. Krásná Courteney je pak sladkou třešinkou na velmi povedeném dortu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k té "normální" části lidstva, u tohohle filmu se nebudete smát, ale jak říkají naši moravští přátelé, budete se chlámat jako svině. Carrey má ten ksicht snad z gumy, a kdo ho učil takhle příšerně chodit a oblíkat se, to je mi doteď záhadou. No a když si domyslíte ještě super dabing, tak možná pochopíte, že nemůžu jinak... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě jedna důchodkyně požádala zda bych jí nepomohl najít jejího jezevčíka. Objevil jsem ho uvázanýho před kuchyní jednoho hostince. Dokopal jsem jezevčíka zpět k důchodkyni a ta mě radostí z dojemného shledání nazvala zvířecím detektivem . Jo a ten den v té hospodě neměli ani svíčkovou, ani guláš :( . Pro tento film mám proto velké pochopení . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že to nie je najlepšia komédia všetkých čias. Ale ja osobne som v živote nevidel film, na ktorom by som sa smial viac. Jim Carrey už nikdy nezopakoval geniálny výkon z tohto majstrštyku. Niektoré dialógy viem naspamäť a dve tretiny scén môžem sledovať stále znovu a znovu (scéna "Mission: Impossible", balkónové dvere, spomalené rugby, "Einhornová je chlap!" a ďalšie a ďalšie)... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Před touto komedií jsem Carreyho zahlédl jen v Peggy Sue se vdává, takže jsem netušil, co se přede mnou bude odehrávat. Když pak Jim rozpoutal ten vodopád svých ksichtů. šklebů a dalších nepopsatelných výrazů obličeje, málem jsem umřel smíchy. Od té doby už jsem se poučil, takže vím, že když je na plátně Jim Carrey, je třeba počítat preventivně s tím, že film asi nebude nijak zázračný (většinou), zato samotný Jim se takřka "uksichtuje". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ace Ventura, jako postava, dokázala jedno, a to hlavně to, jak ohebný a neskutečně ujetý je humor Jima Carreye, kterého vyšvihla mocným nástupem nahoru a jen tak ho nedokázala sundat dolů, až pomalu v dnešní době, kdy mi příjde, že o jeho jméno začíná být, v rámci komedie, stále méně zájemců, kteří by z něj opět dokázali vymáčknout nejvíce jako tenkrát v této komedii. Netvrdím, že se to někdy nepodaří, ale věřím, že se to nikdy nikomu nepodaří tak jako tenkrát v tomto filmu. Komedie nikdy nebyla zábavnější a ujetější, pokud jste do ní neobsadili Jima Carreye. On se pro komedii narodil, měl by u ní taky nadosmrti zůstat. Jeho ksicht dokáže bavit diváky, včetně mě. Jen doufám, že se ještě nějakých podobných komedií v budoucnu ještě někdy dočkám. Přeci už je to jenom čtrnáct let od premiéry tohoto filmu a psaní tohoto komentáře. No uvidíme, rozhodně mu i nadále budu v jeho tvorbě fandit. Jim Carrey je herec jak má být. Komedii si užívá a vážnější role zahrát dokáže i když tady to tenkrát zas tak moc jasný nebylo :) --- Když se nevrátím do pěti minut, tak čekejte dál. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "blbejch" komedií. A i když je tupá a blbá, je i hodně vtipná, jen se člověk nesmí stydět, že mu to vtipný připadá. Já se teda nestydym. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ve své výborné komedii. Jeho obličej mě nutí se smát jak jen to jde :) jeho skvělé grimasy nemají chybu!!! Film stojící na něm... Bez něj by nebyl Ace Ventura... a jeho zvířátka ;-) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Komedie s Carreym nemam moc v lasce, kdyz srovnan jeho vykony v narocnejsich filmech typu Man on the Moon divim jak mohl hrat v takovych ptakovinach. Ale na druhou stranu jaho oddychovy film urcite nezklame. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí a padá jen a pouze na hlavní postavě. Vzhledem k tomu, že Jim Carrey je zde ve své nejlepší komediální formě, tak není co řešit. Do svého šuplíčku charakterního herectví nás nenechá nahlédnout ani trochu, ale zato svůj gumový obličej procvičí za celou stopáž řádně. Ač nehorázná stupidita, tak je výsledek zdařilou komedií se spoustou skvělých gagů a scének. Dokonce i ten scénář je v rámci žánru povedený. Škoda jen, že Carrey nemá pro své eskapády podporu i v režii, jelikož ta je zde nenápaditá. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto geniální komedie, která z Jima Carreyho vytěžila opravdu maximum. Jeho ksichty a hlášky z celého filmu vůbec patří mezi perly komedií. Dodnes v kruhu zasvěcených přátel ty hlášky používám. A nádherná mladá Courteney Cox? In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. Power Of Suggestion - Steve Stevens [4:38] ,2. All Ace's - Ira Newborn [2:41] ,3. The Lion Sleeps Tonight - Robert John [2:35] ,4. Psychoville/Ace Race - Ira Newborn [4:37] ,5. Mission Impossible - Lalo Schifrin [0:53] ,6. Ace of Hearts - Ira Newborn [4:03] ,7. Hammer Smashed Face - Cannibal Corpse [4:05] ,8. Warehouse - Ira Newborn [5:05] ,9. Finkle & Einhorn - Ira Newborn [2:35] ,10. Ace in the Hole - Ira Newborn [1:53] ,11. Ace is in the House - Tone Loc [4:33] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste mohli stratiť rybu?! – „Delfín nie je ryba.“ Keď šiel Lino Ventura pardon Ace Ventura do kín, mal som sladkých 13 a v kine som bol vo vytržení. Vtedy a v tom veku to nebola päťhviezdičková. Bola to miliónhviezdičková záležitosť. Takže 4* za nostalgiu odpustite, ale tak to proste je. Nie som si istý, ako tento svojím spôsobom strašne bizarný a absurdný film môže vnímať niekto, kto ho prvý raz v živote uvidí v roku 2022. Ale vtedy to bolo čosi neskutočné. Jim Carrey sa stal hviezdou desaťročia (OK, jednou z mnohých – Hanks, Cruise, Julia Roberts...). To, čo tu stváral, bolo nepredstaviteľné, neskutočné, neuveriteľné a šokujúce. Povedať, že si film ukradol pre seba, je urážlivo jednoduché; toto v prvej polovici 90. rokov bol proste úplne nový level herectva (Jim sa podieľal na scenári, takže si rolu písal na telo). Rozpočet bol trápnych 12 miliónov, tržba na celom svete 107. Dvojka prišla do roka a do dňa a hoci tiež bola trhák (rozpočet sa síce vyšplhal už až 30 miliónov, ale celosvetová tržba prekonala nádhernú číslovku 212), trojky sme sa prekvapivo nedočkali (len zabudnutého kresleného seriálu a ešte horšieho detského prequelu). Pamätám si, že sme vtedy v kine sedeli ako prilepení, s otvorenými ústami a zabudli sme od vzrušenia dýchať. Skvelé scény, skvelý soundtrack, skvelý kasting, skvelé hlášky, skvelé dialógy („Ale veď je to rozbité!“ – „Sklo nevydrží veľa. Ale hlavne, že máte radosť, pane.“). Najväčšia sranda je, že scenár má serióznu kriminálnu príchuť. Jasné, nie je to Poirot, ale ak dáme bokom, že detektív je de facto megahovado, tak sa tu fakt rieši zápletka plná krádeží, vrážd a podvodov. Ale priznám sa, že finálnu scénu s vtákom ohnivákom som nepochopil dodnes. Takže vlastne kde „ho“ mala? Či ako? Či v akej polohe? Kino Považan NMnV 1994 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Proti Ace Venturovi jsou Sherlock Holmes nebo James Bond nuly, Ace je totiz naprostej borec. I kdyby nenatocil Carrey nic jinyho, tak diky tomuhle filmu je nezapomenutelnej. Role mu naprosto sedla, takze mohl rozjet svoji smrst silenejch xichtu a hlasek. Navic je film vcelku kratkej, hudba svizna a dej nadprumernej, na to, o jakej typ filmu se jedna, takze film uplyne strasne rychle. Na tenhle film se muzu divat porad a vzdy se u nej skvele pobavim, proste dokonala strestena komedie. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#81 Taková jednoduchá, přímočará "detektivní" komedie, která stojí pouze na komedianství Jima Carreyho a to mi (bez urážky) k zábavě nestačí. Film 3/5, Jim Carrey 6/5. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama