Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Inu, nebýt Jima Carryho, film by byl bit na scénáři a timingu. Poskládané gagy začnou v půlce trochu nudit a všichni už čekají, kdy to teda skončí. Málem bych napsal, že filmu chyběl kultovní gag oproti prvnímu dílu, ale když si vezmeme, že dvojka jede podle úplně stejného schématu jako první Ace jenom to celé na druhou, tak je tu hned kultovních gagů víc. Starý páprda jako Aceho boa a Ace kontra rozbitý nosorožec mi rozlechtal bránici natolik, až jsem se dusil a prosil manželku o pneumotorax. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Folk: 1. Spirits In The Material World - Pato Banton/Sting [4:40] ,2. Secret Agent Man - Blues Traveler [2:16] ,3. Don't Change - The Goo Goo Dolls [3:41] ,4. Burnin' Rubber - Mr. Mirainga [3:18] ,5. Boll Weevil - The Presidents Of The United States Of America [3:16] ,6. Blur The Technicolor - White Zombie [4:09] ,7. Watusi Rodeo - Reverend Horton Heat [2:34] ,8. Here Comes The Night - Native [3:27] ,9. Jungle Groove - Montell Jordan [5:13] ,10. Ife - Angelique Kidjo [4:23] ,11. My Pet - Matthew Sweet [2:46] ,12. It's Alright - Blessid Union Of Souls [4:54] ,13. Ace In Africa - Robert Folk [2:42], ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Celkově o hodně horší než jednička, ale stejně zachovám 4 hvězdy. Tenhle film má totiž krom typických vad dvojek taky spoustu originálních a vtipných scén, které leckdy jedničku překonají (meditace v chrámu, soutěže s indiány, guano!?, pružinka na schodech :-D, nosorožec, a spousty dalších), takže už jenom proto si ty 4 hvězdy zaslouží. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

V niečom je to lepšie ako jednotka, v niečom zase horšie. Chválim prostredie a humorné scénky, ktoré boli asi lepšie nez v predchádzajúcom diely. Pľuvanie, rovnako ako aj rodenie hrocha nemalo chybu. Táto komédia nezaostáva za svojou predchodkyňou. Podarené pokračovanie a myslím, že komu sa páčila jednotka, bude sa aj dvojka. 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Snad jeste vetsi krutarna nez prvni dil. Carrey je oproti prvnimu dilu asi tak dvakrat silenejsi a neuplyne ani sekunda, aby nedelal nejakou kokotinu, ale ve svy roli je naprosto perfektni. Pribeh je taky docela slusnej a i kdyz se nektere vtipky opakujou, porad se u nich smeju a verim tomu, ze bych se u nich smal, i kdyby byli ve filmu stokrat. Navic je tu par opravdu genialnich kousku. A kdyz se k tomu prida vyborna hudba a pekelne sviznej dej, vyjde opet vynikajici komedie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Když se Ace (Jim Carrey) snaží dostat z nosorožce, má v jednu chvíli venku hlavu a obě ruce, ale hned následně už jen hlavu. (Duoscop)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 108,4 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 212,4 mil. (NIRO)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)

Reklama

Reklama