Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (381)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pokračování je skoro vždycky slabší. Ne snad že by Carrey nebyl vtipný, ale nářez jako jednička to není. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Typická "dvojka", trpící všemi možnými chorobami, jež jsou pro ně obvyklé. Snaží se být lepší, bombastičtější a hlavně zábavnější. Bohužel je horší, nudnější a trapnější. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Typický raně Carreyoský humor, skvělá stínohra (Zorro Mstitel!!!!) a znovu geniální dabing. Áfrika je nádherná země:) Po letech už exotické příhody pana Ventury sice nehodnotím tak vysoko, ale i kdyby za nic jiného, tak za tábor Vačutů tu osmdesátku prostě dát musím. Slovenskodabingový "teplý brat" pobaví skoro stejně jako "teploušek" z české verze. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

O čosi slabšie ako jednotka, ale ešte stále bravúrna komédia s excelujúcim Jimom a mnohými nezabudnuteľnými gagmi ("Šikaka - Shawshank!", nosorožec, parkovanie na konzuláte...). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice slabší, ale nepřijde mi vyloženě zkažená. Parodie na Cliffhangera (zachraňování mývala), detailně propracovaný "porod", souboj s trpasličím domorodcem - myslím, že těch vtipných scén tady zase tak málo nebylo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ace Ventura se vrací a napodruhé ho již nedokáže zachránit ani opět skvělý Carrey. Tentokrát mu nohy podráží naprosto nudná režie a tupý scénář. Přesto díky hlavní postavě (resp. jejímu představiteli) a několika málo podařeným scénám se na to ještě dá bez výraznější újmy dívat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší možná kdyby neexistovala jednička tak bych tomu dal i 4* ale souboj s krokodýlem, monster truck, Cliffhanger a to jak pouštěl tu hračičku z těch schodů bylo naprosto geniální. A ten kankán byl hodně dobrej. :-) Dávám 3,5* ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Celkově o hodně horší než jednička, ale stejně zachovám 4 hvězdy. Tenhle film má totiž krom typických vad dvojek taky spoustu originálních a vtipných scén, které leckdy jedničku překonají (meditace v chrámu, soutěže s indiány, guano!?, pružinka na schodech :-D, nosorožec, a spousty dalších), takže už jenom proto si ty 4 hvězdy zaslouží. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Jim Carrey je prostě borec ! S Atkinsonem nejlepší komik 4ever !!! :::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Folk: 1. Spirits In The Material World - Pato Banton/Sting [4:40] ,2. Secret Agent Man - Blues Traveler [2:16] ,3. Don't Change - The Goo Goo Dolls [3:41] ,4. Burnin' Rubber - Mr. Mirainga [3:18] ,5. Boll Weevil - The Presidents Of The United States Of America [3:16] ,6. Blur The Technicolor - White Zombie [4:09] ,7. Watusi Rodeo - Reverend Horton Heat [2:34] ,8. Here Comes The Night - Native [3:27] ,9. Jungle Groove - Montell Jordan [5:13] ,10. Ife - Angelique Kidjo [4:23] ,11. My Pet - Matthew Sweet [2:46] ,12. It's Alright - Blessid Union Of Souls [4:54] ,13. Ace In Africa - Robert Folk [2:42], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, viete si predstaviť, koľko domorodcov umrie?!“ – „Dáme im vyrobiť pamätnú tabuľu.“ Tá chôdza! Do roka a do dňa odvtedy, čo jednotka pri trápnom rozpočte 15 miliónov na celom svete zinkasovala 107, vznikla dvojka. Asi jediný spôsob, ako prekonať jednotku, bolo urobiť to úplne inak. Nechcem prvý diel obviňovať z tak nehoráznej veci, ako je držanie sa reality. Božechráň! Ale faktom je, že oproti dvojke to bol hotový Poirot. Dvojka na to ide z úplne inej strany a je to vyložená groteska, v podstate Tom a Jerry, ale v hranej podobe. Postavy tu zažívajú (a prežívajú) absolútne šialené, bizarné udalosti. Ostatne, už to parkovanie. Nevraviac o cliffhangerovskom úvode, ktorý je asi ešte pritiahnutejší za vlasy, ako v Slyovom origináli. Na jednotlivé scény nezabudnete (oslava mníchov, masturbácia), hoc nejeden raz sú na hranici nechutnosti, ale aj práve vďaka tomu sú nezabudnuteľné (chriachanie, nosorožec). To, čo tu predvádza Jim Carrey, vtedy na absolútnom vrchole závratnej kariéry, je jedným slovom neuveriteľné. Skvelé hlášky („Počul som, že sa mu tam stala nejaká nehoda s mývalom, alebo čo.“; „To bude asi aktivista.“). Opäť to bol trhák (celosvetová tržba 212 pri rozpočte 30), trojky sme sa však nedočkali (len kresleného seriálu a detského prequelu). O tom, ako šokujúco bleskovo stúpala Jimova hviezda, svedčia čísla: hoci od premiéry medi jednotkou a dvojkou ubehol ledva rok, tak kým za prvú časť inkasoval 350 tisíc dolárov, za dvojku 15 miliónov (!). Jimovi tu solídne nahráva anglický sympaťák Ian McNeice, ktorému v polovici 90. rokov šla karta (Útek z Absolomu, Angličan, ktorý vyliezol na kopec a zliezol z hory). Kino Považana NMnV 1996 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Snad jeste vetsi krutarna nez prvni dil. Carrey je oproti prvnimu dilu asi tak dvakrat silenejsi a neuplyne ani sekunda, aby nedelal nejakou kokotinu, ale ve svy roli je naprosto perfektni. Pribeh je taky docela slusnej a i kdyz se nektere vtipky opakujou, porad se u nich smeju a verim tomu, ze bych se u nich smal, i kdyby byli ve filmu stokrat. Navic je tu par opravdu genialnich kousku. A kdyz se k tomu prida vyborna hudba a pekelne sviznej dej, vyjde opet vynikajici komedie. ()

Reklama

Reklama