Reklama

Reklama

Protivný sprostý matky

(pořad)

Obsahy(1)

Hovory o rodičovství bez zdrobnělin a bez klišé... Tereza Dočkalová spolu se svými hostkami i hosty mluví upřímně, otevřeně a s nadhledem. Protivný sprostý matky nehledají návod na to, jak být perfektní rodič(ka) – ten totiž neexistuje. Místo toho se vydávají na pořádnou jízdu, jak si tu svoji nedokonalost musí všichni užít! Pořad je mimo jiné i unikátním časosběrným projektem. V prvních dílech se diváci setkávají s moderátorkou Terezou Dočkalovou, která je čerstvě „v tom“ a prožívá slasti i strasti prvního těhotenství. Její zájem o témata kolem rodičovství a mateřství je od počátku autentický a vyvíjí se společně s tím, jak roste její dnes už roční dcerka Bertička. Setkává se se silnými příběhy hostek a hostů, kteří přinášejí svůj autentický vhled na to, jaké to je být rodičem v jednadvacátém století a totálně z toho nezešílet. „Protivný sprostý“ matky (i tátové!) spolu mluví na rovinu, nekorektně a s humorem o všech podobách rodičovství. A mluví také o tom, o čem se nemluví. Jednotlivé díly totiž otevírají i mnohdy bolavá témata, o kterých se v různém kontextu a diskusích stále ještě povětšinou mlčí – sex, smrt, bolest, nepřízeň osudu nebo i láska a naděje. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

tereez 

všechny recenze uživatele

V Kokotech je pro mě projev moderátorky vždycky přesně na hraně mezi "jéžiš to je fakt dobrý" a "jéžiš zabte mě" i když vím, že to dělá schválně, ale tady to umoderovala dobře. Témata jsou zajímavá, koncept jako takovej fajn, v díle o porodech mě potěšilo, že do něj při natáčení asi moc nezasahovali - dítě řve, matka kojí, stříhat to nebudem, je na čase si zvyknout, že mimina občas ječí a že kozi byly vynalezený primárně pro nakrmení kojence, ne pro potěchu oka; matka dokonce není ani zakrytá plínou, ojojoj to bude v diskuzích ještě mrzení, že někdo zahlíd dva centimetry čtvereční kůže cizího prsu. Jen mi na tom celém nesedí název, kterej evokuje úplně něco jiného, než pak dostanete. Upřímnost a realita prostě není "protivná a sprostá", na druhou stranu nevím, jak lépe úderně pojmenovat pořad tohoto typu, aby to nezapadlo mezi Sado Mama a další pořady pro matky na mateřské, ale rozhodně né dovolené. ()

SuzieS odpad!

všechny recenze uživatele

bohuzel i kdyz se to tvari strasne cool a moderne a nadcasove, tak to silene klouze po povrchu. Plno stopaze je vata, informacni hodnota zadna. Koukla jsem na dil o porodech a Matky versus šok... a bohuzel jsem se nic moc nedozvedela, a pripada mi to jako ztrata casu. Pro pocit, ze sedim nekde s kamaradkou na kafi, mozna... ale to radsi fakt zajdu s tou kamaradkou, protoze ta mi narozdil od tohoto poradu rekne neco, co je i prakticke a vyuzitelne. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama