Reklama

Reklama

Vtorženije

všechny plakáty

Obsahy(1)

Chodili spolu z čisté lásky… Dívka v letních světlých šatech spěchá s kufrem a košíkem k přístavu. Na schodech zakopne a rozsype svoje věci. Mladý poručík jí pomůže vše posbírat. Pokladna je ale zavřená a lístky už nejsou, ale on jí dá svůj lístek, opasek, čepici a ostatní věci. Pak na trhu u mola koupí nasolené ryby a jako obchodník na loď pronikne.
Na lodi se blíže poznávají – pohraničník Pavel Glazkov (Viktor Fokin) se vrací z dovolené na základnu na západní hranici, a Líza je studentka medicíny, vracející se do školy od své tety. Na noc jí Pavel nechá místo v kajutě a sám stráví noc na palubě. Brzy ráno, když Líza nastoupí na palubu, se oba políbí a Pavel jí nabídne sňatek.
Ve městě na Volze, kde dívka studuje, uzavřou sňatek, stráví spolu tři dny a noci a vzájemný cit sílí. Pavel musí odjet k jednotce, ale nechce Lízu rozesmutnět a chystá se jí to říci až na poslední chvíli. Ona mu jde zase nakoupit na trh ovoce na cestu, a tak Pavla vyprovodí k vlaku jen její dvě kamarádky. Smutná Líza mu píše dopis a těší se, že se brzy uvidí. Jenže je noc na 22. června 1941 a právě tehdy Německo napadne Sovětský svaz. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdy jsou asi moc, ale tři mi byly málo. Romantický snímek, kde je válka je za humny, ale zato všude. Bez velkých řečí natočilo Oděsské studio civilní příběh, který mi sedl do nostalgické nálady a je myslím docela dobrý. ()

Reklama

Reklama