Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Recenze (175)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Je potěšující, že Jim Carrey se tady nepizdí jako v téměř všech svých budoucích filmech, ale úplně normálně a bohužel jen velmi krátce hraje - feťáka, a že tu "hrají" křoví moji miláčkové - Guns and Roses. Tím ale končí výčet zajímavostí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry verzus Jim Carrey ;-). Asi najslabšia časť pentalógie o inšpektorovi Callahanovi. Harry síce stále zručne robí do zloduchov diery kalibru .45, ale bohužiaľ už nehádže také sucho úderné hlášky. Hlavná dejová línia je nezaujímavá, vedľajšia s pomstychtivými mafiánmi o niečo zábavnejšia ("bullitovská" naháňačka San Franciscom s autíčkom na diaľkové ovládanie vynikajúca), ale tiež už vyvarená. Najvyšší čas, že to Eastwood s týmto hrdinom vtedy zabalil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $37,903,295Tržby Celosvetovo $38,700,000║ Naháňačky s malým autom na ovládanie verzus Drsný Harry sú teda ináč premakané, plus k tomu slušná akcia a hefty stoja za to. /60%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry se nás snaží znovu přesvědčit o tom, že spravedlnosti vlastně nejlépe rozumí on a jeho rozhodování jsou nutně bezchybná a jediná správná. Tentokrát zabije asi jen deset lidí a pro změnu se mu sebevraha zachránit nepodaří. Jestliže se při filmu nesnažíme přemýšlet, můžeme být upoutáni kvalitní hudbou a celkem plynulým dějem. V opačném případě si však budeme nevěřícně protírat oči, uvidíme-li asi 120kilometrovou rychlostí se řítící dětské autíčko, jež nakonec spíše nechtěně paroduje slavné skákací honičky. Nebezpečný mafián, který nejprve pro likvidaci inspektora Callagana použil všechny možné prostředky a přišel o osm mužů, se nechá k smrti vyděsit infantilním vězněm, kterého by mohl nechat zlikvidovat jedním pokývnutím prstu a raději nechá k Harrymu nasadit i osobní stráž. Logika trpí, ale pudy se pasou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Magnum 44 k nám promlouvá už po páté a pořád je to zábava. Clint Eastwood ve své nejtvrdší roli prostě válí a celej tenhle film je super. Ani po letech to na mě nepůsobí zastarale, což je dobře. Stále je to celkem originální akorát hlavní hajzl už neni takovej psychouš, když ho srovnáte například s Andy Robinsonem. Dále je tento díl obohacen o malou leč nezapomenutelnou roli Jima Carreyho. No prostě dobrej film s občasnejma chybkama (většinou lidi co střílej na Harryho jsou uplně neschopný), ale závěrečná scéna s harpunou je naprosto dokonalá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim ani kolikaty uz pokracovani Drsnyho Harryho, ale opet hodne povedeny. Samozrejme to cely stoji na postave Clinta, kterej je fakt spravne drsnej, sem tam hodi nakou hlasku a jeho styl strileni je fakt dokonalej, vetsinou kazdyho sunda jednou ranou do hlavy kanonem jak hovado a ten odlitne pet metru do hajzlu. A kdyz uz zminuju Clinta, musim taky zminit Liama Neesona, kterej taky dela vicemene drsnaka a taky mu to skvele sedi. Ale ja si tenhle film stejne poustel kuli Carreymu, kterej tu je sice jen pet minut, ale jeho silenej muzikant je fakt paradni role a Carrey si ji vyditelne uziva. Jinak co se tyce samotnyho pribehu, nic moc originalniho, nicmene dostacujici a nikde se nezadrhavajici, takze tech 90 minut utece jakoby nic a ja se dobre bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poslední Harry už nejde brát moc vážně, místo hlubších myšlenek v pozadí je to vyloženě béčková krimi, celkem ale baví než pak jde hrubě z kopce v souvislosti se záporákem a WTF autíčkovou honičkou v závěru. Ať už je to číňan sparring parťák, Jim Carrey jako Johnny Squares, zápletka s režisérem vyvražďovaček, poprava filmový kritičky, anebo třeba neustálý product placement Guns N Roses, je to prostě až moc hloupý a humorný, hodně mimo první tři díly, přeci ale ujde a (narozdíl od čtyřky) nenasere. Toť teď můj osmý Eastwood v řadě a završení téhle série. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka ze staré školy, kterou vytahuje z podprůměru skvělý Clint Eastwood ve své poslední roli o drsňáckém policistovi Harry Callahanovi. Příběh mi nepřišel moc zajímavý, spíše místy nudný. Nejlepší scéna z celého filmu je asi honění Clinta autíčkem na dálkové ovládání. Dvě hvězdičky to je maximum, které můžu dát, už jenom s ohledem na předchozí díly...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor s Vámi bude jistě ochotně spolupracovat." Harry, světový rekordman v hodu televizní kamerou do dálky, bude spolupracovat s tiskem? Tak to jsem si byl jistý, že tohle bude zlehka skřípat. Skřípalo, ale mě přitom stále bavilo Harryho nekompromisní provádění zákroků, seznámení s Řezníkem Hicksem, cameo Guns N' Roses i výbušné autíčko na dálkové ovládání. A kdybych nebyl pozitivně naladěný pacifista, tak bych si nyní začal psát seznam politiků, lobbistů a byznysmenů, na které by se měla zaměřit Harryho hlaveň. Naštěstí věřím v dobro a tak doufám, že si sami vezmou provaz a půjdou se zastřelit do vytunelovaného rybníka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snad je to mou slabostí pro Harryho Callahana (s jehož postavou tyhle filmy stojí a padají), ale já si pořádně užil i Dead Pool. Je to osmdesátkově přestřelené, ale jak už jsem zmínil u předchozího dílu, Dirty Harry k osmdesátým létům prostě patří stejně jako Rocky, Rambo i další hrdinové mého dětství. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poslední (asi naštěstí) z Callahanovek už nasvědčuje o poněkud opotřebovaném Harrym. Je to sice pořád chlapík drsňák (byť s pár vráskami navíc) a smrt padouchů z jeho rukou je stále efektní (a efektivní ;-), ale přece jen měl C.E. ve svých rolích již lepší chvilky. Protože scénář tohohle filmu je ve snaze o udržení atraktivity tématu >Dirty Harry< už poněkud přitažený za vlasy a film má více slabých míst, než nakolik jsme u Eastwoodových >akčařin< zvyklí. A tak tuhle jinak typickou >ístvúdovku< zachraňuje snad jen ta opravdu asi nejbizarnější automobilová honička v dějinách žánru (a víc ani plk, abych nevyzrazoval... :-) Dvě a půl hvězdičky za film a snad jen za ten auťákový fór a malý štěk tehdy ještě neznámého (jakéhosi Jamesse :-) Carreyho v roli feťáckého metalisty coby první oběti "Sázky na smrt" se sebezapřením zaokrouhleno nahoru... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

První dva filmy s drsnym Harrym mám rád. Třetí film ještě tak nějak ujde. Ale poslední dva stojej celkem za hovno. Tady z drsnýho Harryho nezbylo prakticky vůbec nic. Vrcholem celýho filmu je asi honička s autíčkem na dálkový ovládání. Jinak je to jenom takový nefungující buddy movie. Aspoň klika, že si tady Eastwood nevynutil žádnou roli pro tu svou Sondru Locke. 40% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Asi si na stará kolena pořídím autíčko na dálkové ovládání, a když s ním zrovna po ulicích nebudu prohánět důchodce, vždycky s ním můžu na dvoře honit slepice. A aby toho nebylo málo, seženu si k tomu ještě harpunu. Ta se totiž vždycky hodí.___ Buddy jako režisér sice za nic nestojí, ale když si Clinťák umí udělat srandu sám ze sebe, tak to beru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Taken dostává scéna, kde Eastwood vyhrožuje Neesonovi, úplně jiný rozměr :) Pětka zapadá do osmdesátek výrazně líp než čtyřka, ale pořád nemá - stejně jako bondovky - šanci udržet krok s konkurencí v podobě Smrtonosné zbraně, Pasti a trojek Ramba a Indyho. Harry má sice stále styl (čtení vzkazu ze sušenky štěstí ozbrojenému lupiči), ale akce je na dobové standardy málo a utkví jen fajn honička s dálkově ovládaným autíčkem. Fakt nechápu, proč dali tvůrci dle tehdejší módy Harrymu za parťáka asiata ovládajícího bojová umění, když ho pak nechali jen dvakrát kopnout v jedné scéně. Tedy ona je celá linie s parťákem, jakož i zápletka s hrou smrti dost nedotažená. S povděkem naopak kvituju Patricii Clarkson, která je v mých očích výrazně fešnější než Sondra Locke. Každopádně je Sázka na smrt sice nijak výjimečným, ale důstojným zakončením série. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Guns, No Roses.. Vzorový pacifista a Vyjednávač roku S.F.P.D. jde opět do akce! Tentokrát zažije Warholových 15 minut slávy, odnaučí hyenismu bulvární televizní zpravodajku, se Slashem si zahraje na velrybáře a přitom všem pochopitelně cedí hlášky a krev grázlů. Pobavily scény žádost o autogram či pouliční honička s modelem na dálkové ovládání (akorát nevím, jestli to byla směrem k Bullittovi a Silversteinovu hororu Auto ze 77´ pocta nebo vykrádačka). Jinak to jede podle tradičně nepříliš oduševnělých notiček akčních krimi z osmdesátých let až do trpkého zločincova konce a já oceňuji, že do pětice všeho dobrého to byla od detektiva Callahana derniéra (byl bych totiž nerad, kdyby mu začali říkat Dirty Harry kvůli problémům s inkontinencí).. Zase na druhou stranu, už dlouho nosím v hlavě nápad na crossover. Clint se má pořád čile k světu, T.Shalhoub je ještě de facto mladík, co ty dva nejlepší detektivy sanfranciské historie (sorry, Bullitte) dát dohromady? Úplně slyším ten kňouravý hlas: „Ehm, pane Harry… Mohl byste příště vystřílet do zločince jen pět kulek namísto šesti? Víte, pětka je takové pěkné půlkulaté číslo…“ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejslabší počin Clinta Eastwooda s režisérem Buddym Van Hornem, z nichž navíc žádný není nijak extrovní. Slabý scénář a slibné herecké osazenstvo, které nemá co hrát. 40%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokterá filmová série má opravdu parádní poslední díl. Naštěstí tohle u "dirty harry" série neplatí. The Dead Pool je bezpochyby nejhvězdnější díl ze všech (Eastwood, Neeson, Clarkson, Carrey) a má i slušný příběh, samozřejmě i akci a hlavně drsného Clinta, který nezklame v žádném z pěti dílů této kvalitativně vyrovnané série. Jsem rád, že zrovna Harrymu Callahanovi se podařilo odejít, když ne v nejlepším, tak alespoň těsně před vrcholem. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To je řezník Hicks, kterej zabil tři lidi. Víš, jak to udělal? Zubama je roztrhal na kusy. Policajti je nedali dohromady. Člověk by řek, že má abnormální apetit.“ Průměrný scénář, průměrná akce, padouši skákající Harrymu před jeho Magnum 44. Jinak nic nového pod sluncem. Harry dál pohřbívá veškeré ideály o práci amerických policajtů, dělá si, co chce, vytahuje bouchačku, na koho chce. Popáté a naposledy. Tahle série nicméně k filmové historii patří jako třeba Rocky, má své slabší momenty, ale i výtečné scény. Nepřemýšlet, snížit ambice, ocenit zpestření v podobě mladého Carreyho a Neesona a užít si spolehlivého Eastwooda. Nic jiného po nás tohle páté dobrodružství nepožaduje. A to je vlastně trochu škoda!! ()

Reklama

Reklama