Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Carterových se připravuje na příjezd syna Matta, který oznámil své zasnoubení s dívkou Allison a ta s ním má přijet. Rodiče Phil a Lisa jsou na Matta hrdí, neboť jako jediný zatím plní očekávání rodičů. Dcera Karen se nestala spisovatelkou, jak se očekávalo, ale zamilovala se a vdala, za fotografa Toma. Další syn Tim, byl vyhozen ze školy, nyní pracuje v otcově restauraci a často se opíjí. Phil s Lisou vidí Matta jako dokonalého syna a vše se kolem Matta i točí. Phil s Lisou chtějí, aby všechny jejich děti byly dokonalé, u Karen s Timem své očekávání už vzdali, což jim dávají i najevo. Když Matt s Allison přijedou, je Allison z rodiny nadšená a všichni se dobře baví. Mattův kamarád Andy, připravuje pro Matta rozlučku se svobodou, ale než k rozlučce dojde, zjistí Allison, že je Matt homosexuál, díky dopisu od jeho bývalého milence Kyla. Allison vysvětlí Mattovi, že ho miluje, nikomu neřekne, proč odjela, ale vzít si ho nemůže a odjede brzy ráno domů. Matt u snídaně všem vysvětlí, že Allison musela odjet za rodiči a večer jde na rozlučkový večírek, aniž by někomu řekl, že svatba nebude. Matt jede z večírku vozem, neumí si představit, jak bude rodičům vysvětlovat zrušenou svatbu a následně svou homosexualitu, tak se pokusí zabít nárazem do sloupu. Matt přežil, zotavuje se v nemocnici a řekne Karen o zrušené svatbě. Karen chápe Mattovu obavu z reakce rodičů, neboť sama před rodiči tají své těhotenství a navíc už má domluvený termín interrupce, aniž by o všem řekla manželovi Tomovi.
Matt se vrátil z nemocnice, a všichni jsou rádi, že je v pořádku. Tom zjistil, že je Karen těhotná a od lékaře se dozvěděl i o termínu interrupce, ale než si stačí s Karen promluvit, zjistila Lisa, že je svatba s Allison zrušená. Lisa chce po Mattovi, ať se okamžitě s Allison udobří, neboť se cítí ponížená tím, že by měla všem pozvaným oznámit zrušení svatby. Matt se rozčílí a vykřičí na matku pravdu i o své homosexualitě. Když chce z místnosti odejít Phil, začne mluvit Tom o Philově přesvědčení jaký je dokonalý otec, ale vše je evidentně jinak, neboť Karen půjde raději na potrat, než aby oznámila své těhotenství v nesprávný čas, Tim se opíjí, jelikož je nešťastný a Matt si chtěl vzít raději život než by řekl pravdu. Karen byla z těhotenství vyděšená, neboť se bála, že bude jako její matka a bude mít pro své dítě jen očekávání a žádné pochopení. Tom zná dobře Kareniny rodiče, tudíž ji chápe a společně se rozhodnou dítě mít. Tim já rád, že není jediný ze sourozenců, který neplní očekávání rodičů a Mattovi se dostane od otce pochopení. Matt zavolá Kylovi a smluví si s ním schůzku… (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory několika vyhroceným situacím nadmíru smířlivé a uhlazené. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Za daných okolností by Mattův rozchod s Allison jen ztěží proběhl tak idylicky - a jeho konfrontace s otcem by s největší pravděpodobností byla daleko vyostřenější a výbušnější. Je téměř nemožné, aby autoritativní rodič tak lehce zahodit všechny své celoživotní pravdy a od základu změnit styl chování - dokonce i tehdy, když málem nadobro ztratil své dítě. Ale kdo ví ... v řídkých případech reakce nejbližšího okolí dokážou překvapit: 3,5* ... a tentokrát výjimečně zaokrouhluju nahoru - pro Matta ... a pro Kyla. ()

Davanity 

všechny recenze uživatele

Není to žádný přeborný snímek, ale zaujal mě svým tématem. Poslední dobou jsem se setkala čím dal častěji s tím jak rodiče chtějí dokonalé děti, i za cenu, že by měli děti trpět. Ačkoliv podle rodičů je to jen jejich láska, kterou to myslí dobře, přitom jejich děti pak místo úspěchu jsou na hraně smrti. Něco takového je tu vyobrazeno dvě sice už odrostlé děti, které nikdy nenaplnili očekávaní a třetí na hraně smrti, protože nechce sklamat. Jistě, šlo by to líp natočit méně nudně, lepší konec by se mi možná taky hodil, ale pokud to vezmete z hlediska psychologického příběhu asi to dokáže i splnit očekávání. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky Hallmarkovsky jednoducho pojataty film o vaznej teme o rodine, ktora je navonok dokonala, ale pritom je uplne dysfunkcna, plna klamstiev a vsetci su v nej nestastny. Film vyvrcholi priznanim zboznovaneho syna, ze je iny, co relativne v pohode rozdycha otec a ovela väcsi problem s tym ma hrôzostrasne idealisticka matka. Co som trochu aj cakal vdaka predoslym naznakom. O to viac mam mrzi ako sa otec spraval k svojmu duhemu synovi - alkoholikovi, ktoreho si dobre zahral Jim Carrey. Chybala mi nejaka finalna konfrontacia medzi nimi dvoma. Posledna linia sa venuje dcere, ktora aj po tom, co sa vydala, tak aj tak stale robila vsetko, co od nej ocakavaju rodicia. Zit v takej rodine, tak sa asi zblaznim. Zaujimavy film na jedno pozretie so slusnymi hereckymi vykonmi. 5/10. ()

Celuška 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem narazila zpočátku jen proto, že v něm hraje jeden z mých oblíbených herců Jim Carrey, tehdy ještě hodně mladičký. Nevěděla jsem tedy, co od filmu očekávat, protože ani ostatní zúčastnění herci nejsou u nás moc známí. Film mě ale velmi rychle zaujal a zanechal ve mně nečekaně silný dojem (jedním z nepůsobivějších je pro mě nepochopitelný postoj matky na konci filmu). S trochou úlevy jsem zjistila, že zřejmě ve všech rodinách na celém světě mají nějakého toho „kostlivce ve skříni“ a je úplně jedno, jestli je to alkohol nebo jiné sexuální zaměření a že i strach svěřit se (ať už z jakéhokoliv důvodu) svým nejbližším s něčím intimním není rozhodně věc ojedinělá, ač by tomu tak být rozhodně nemělo... Film si určitě s odstupem času znovu pustím a zatím mu dávám poctivé čtyři hvězdičky. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Vydarená rodinná dráma so zaujímavými postavami a skvele vygradovaným záverom. Naoko šťastná rodinka a pod povrchom to riadne hnije, takéto témy mám rád. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama