Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa Carrey snaží zaujať čo najväčší počet divákov, respektíve uspokojiť tých menej náročných, zoberie scenár, akým je Liar, liar. Čiže aby sa vlk nažral a ovca ostala sýta. Jednoduché polopatické posolstvo, zopár grimás a nakoniec pocit, že to bolo celkom fajn a človek si pritom príjemne, bezmyšlienkovito oddýchol. Aký má ale takáto práca zmysel pre herca, ktorý dokáže fantasticky stvárniť omnoho komplikovanejšie postavy, nechápem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víš,co udělám?! Nic!......... Scénář : Stephen Mazur a Paul Guay. Kamera : Russell Boyd. CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu je Fletcher na jezdících schodech a při různých záběrech má pokaždé kalhoty jiné barvy....... Hudba - John Debney, a James Newton Howard - ocenění, vítěz - 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards. CITÁT - Simons je starý. Už to měl dávno zabalit, ale nechce zůstat doma, protože nesnáší starou. Znáte ji z vánočních večírků. Vždycky se tam zrube a říká mu "demente"...... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já si tady rozbíjím držku. Vadí to?" Mně to tedy nevadí. Kdyby si rozbili držku všichni právníci a pak začali mluvit pravdu, tak by se možná vrátil právní stát. Ale konec snění, protože tady jde o zábavu. Mě tedy bavily spíš jednotlivosti typu předjíždění letadla na pojízdných schodech, ale Fletcherovo běsnění mě rozesmálo jen několikrát. Většinou mi to připomínalo trapný exhibice, ale možná jsem jen večeřel málo vtipný kaše. Zato mne zaujala myšlenka, že ve světě dospělejch nepřežije nikdo, kdo lpí na pravdě. To je nebezpečná věc, protože já ze zásady nelžu, ale ve jménu přežití taky občas neřeknu celou pravdu a nestydím se za to. Jsem padouch. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Lhář, lhář by byl jen obyčejnou komedií o tradičních hodnotách, kde pravidelně hraje jímavá hudba u rodinných scén, kdy se má člověk dojmout a člověk by u toho umíral. Naštěstí ale hraje hlavní roli Jim Carrey, který celý film přetáhne pod svůj diktát grimas, šíleného humoru a ze svého právníka udělá takového maniaka, že i závěrečná scéna na letišti vlastně dává smysl. Je fakt skvělý mít v rodinné komedii tak dobrýho herce, který umí i v hloupé scéně předávání dítěte dávat výrazem tváře najevo, jak je hlavní postava otrávená a co si myslí a tím pobavit i skeptičtější cyničtější diváky. Kdysi jsem film viděl s otřesným dabingem, kde někoho napadlo nahradit Carreyho hlas Dejdarem a už jsem neměl potřebu po příšerném dojmu vidět jinak obyčejnou komedii znova, naštěstí jsem po letech natrefil na originál a vše odpuštěno. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je od začátku do konce až moc trapný, až moc šablonovitý, až moc křečovitý a hlavně překsichtěný. S příšerně přeslazenou hudbou a černobílými postavami. Nechápu, před deseti lety, ještě v TV s hrozným dabingem, protože Dejdar ke Carreymu absolutně nesedí (poněvadž Carrey není Bart Simpson), se mi film celkem líbil. Ale hlavně scénář je prostě příšernej. Jediné povedné scény jsou ty nepoužité u závěrečných titulků. Není to Carreyho chyba a jen díky němu si film zaslouží tu jednu hvězdičku... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Severoamerické tržby byly 181,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 302,7 mil. (NIRO)
  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)
  • Ke konci filmu jede Flatcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama