Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato komedie je především známá jako film, v němž debutoval Jim Carrey, fenomém komediálního žánru počátku devadesátých let. K žánrovému zařazení komedie je ovšem nutné dodat přívlastek hororová - krvežíznivá upírka ze současného Los Angeles se zde totiž pokouší najít tři panice, jako ostatně každý rok, aby zůstala naživu a zachovala si mladistvý vzhled. Pokud se jí to nepodaří do Halloweenu, čeká ji jistá smrt. Hraběnku však trápí jeden problém: je už jí 400 let, a pokud chce stále vypadat jako mladice, musí mít do Halloweenu tři panice - zbývá již však jen týden. Posílá svého sluhu Sebastiana a další tři níže postavené upíry, aby ji kýženého panice našli. To však není v Los Angeles žádná hračka. I Marka souží menší trápení. Strašlivě touží po sexu s Robin, ta si ale dává na čas. Markovi potrhlí kamarádi Jamie a Russ jej přesvědčí, aby odjel do Hollywoodu a někoho tam sbalil, a tak se Mark seznamuje s hraběnkou, která je zde rovněž na lovu. Robin se bude divit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova netradicni Carreyovka, coz je dany ale tim, ze to je jeden z jeho prvnich filmu a tvurci asi netusili, co dokaze predvest, takze mu nedavaj moc prostoru pro naky exhibice, ale obcas precejen hodi nakej uchylackej vyraz a predvede brutalni tanecek. Co se tyce pribehu, ten mi prisel celkem originalni a zabavnej, ale spis takovyto, ze se celou dobu usmivate, nez ze byste se vylozene zasmaly, ale par vostrejch scen se tu precejen najde a vrchol vseho je asi spadly mejdlo ve sprse. Co se tyce ostatnich hercu, nikdo koho bych znal tu nehraje, ale dva Carreyho kamosi jsou fakt hodne vyzivny, jejich baleni holek bylo fakt brutalni. Celkove se jedna o takovou pohodovou zabavu s obcas dobrym vtipem, sviznym tempem a prijemnou hudbou, ale jelikoz se tu Carrey jeste kroti a hraje vicemene normalniho kluka, i kdyz posledniho panice ve meste, proste to neni takovej masakr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická komedie s upíří tematikou, kde si hlavní roli střihnul mladý, tehdy ještě třiadvacetiletý, Jim Carrey. S Fright Night z téhož roku se to samozřejmě nedá srovnávat, ale některé scény a hlášky rozhodně stojí za to. Kromě teploušů ve sprše jsem se například pobavil u scény v kostele při zpovědi: "Nevím, co se to se mnou děje. Vy jste asi jediný, kdo mi může poradit, otče." - "Tak si sežeň lopatu, protože jsi až po uši ve sračkách." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Muj názor je ten, že tohle rozhodně je výborná komedie. Určitě je to lepší, než ty kraviny typu Lhář, lhář nebo Cable guy, co natočil Jim Carrey v pozdějších letech. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a zapomenutelná osmdesátková komedie s mladičkým Jimem Carreym, který zatím ještě drží své mimické svaly na uzdě. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro jedno kousnutí je zřejmě prvním filmem, v němž upírka, vylézající ze svého bílého příbytku vypadá, jako by si právě odskočila z natáčení klipu Erica Prydze - Call On Me:) Snědá kůže, perfektní účes a úbor na aerobik. Muselo být fajn upíry v 80. letech:) Jim Carrey je coby mladičký studentík velmi pohledný a když se pak při své proměně ohákl do černého hábitu a černých brýlí ála Neo, byl opravdu k sežrání:) Za povšimnutí stojí scéna, když se Jim s kamarády vyráží obrážet noční podniky a v jednu chvíli natrefí na děvče, o jejímž vzhledu jsem si v první chvíli pomyslela: "Ta vypadá jak Lady Gaga!" Ta paruka, ty brýle, ten styl. Jak nadčasové:) Celkově je snímek velmi zábavný, s množstvím parádních hlášek a, již tehdy se rodícím a značně viditelným citem Jima Carreyho pro komiku. "Něco tak čistého jsem neměla od dob toho Vídeňského chlapeckého sboru", "Nevěřím, že bys zahodil náš vztah kvůli jedné noci se šoférem, sluhou a šlapkou, co jí knoflíky." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobných béčkových komediálnych horrorov vzniklo v osemdesiatych rokoch na mraky, takže ani Jim Carrey nemohol tento ďalší vymaniť spod priemeru. Navyše jeho ksichty ešte nemali takú šťavu, aby mohli utiahnuť celý film a pomerne jednoduchý scenár tiež nie. Ale zabaviť sa na tom dá. 55%. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia. Oveľa radšej si pozriem niečo také staršie, ako dnešné prihlúple teen komédie typu pokračovania Prci, prci, prcičky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladík Mark Kendall je silne frustrovaný tým že vo veku dvadsaťjeden rokov je stále panic. Aj keď má vážny vzťah so svojou priateľkou Robin, ku súloži to ešte nedotiahli. A tak sa jedného letného večera vydá spolu s dvoma kamarátmi do Hollywoodu, aby tam našiel ženu, ktorá ho zasvätí do tajov milovania. Pri tomto nerozvážnom dobrodružstve padne do spárov zmyselnej upírky. Po noci strávenej s ňou sa začne i z neho pomaly stávať vampír. Americká teenagerská komédia "Once Bitten" si zaslúži pozornosť predovšetkým preto, že sa jedná o prvý celovečerný kinofilm, kde hlavnú úlohu stvárnil herec Jim Carrey. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Počátek Carreyho kariéry a ještě zdaleka ne tolik využívání jeho trademarků. Příběh o jedné upířici, která si vyhlédne mladého zajíčka. Komediální to zase nějak extra není ale přesto příjemný návrat do 80. atmošky. 50% ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je fajn, téma je fajn, ale jinak je to hrozná bída, žádný výraznější nápad, nějaká dynamika,...táhne se to, nic moc se tam neděje, dost nuda a zklamání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná a oddychová komédia s mladučkým J. Carreym. Aj keď tu nerobí svoje obvyklé opičiny a svoju mimiku si drží na uzde, stále mu zostáva dosť komediálneho talentu na to, aby snímku vdýchol slušný zábavný rozmer. Film vyžaruje atmosféru 80. rokov (hudobne aj vizuálne) a bolo fajn si v spomienkach nostalgicky zaspomínať. :) 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Carrey ve svých začátcích působil sice jako svěží vítr, ale hrál i v pěkných kravinách a tahle je jednou z nich. Hororové komedie nikdy nebyly můj top, buď tedy pořádný horor nebo pořádnou komedii, ale rozhodně ne mix obou těchto žánrů. Carreyho herecký projev zde není tolik expresivní jako v pozdějších letech. Z filmu číší naivita každým coulem, ale nakonec je to právě Carrey, jemuž vděčím za to, že se tato trapnost vůbec dala dodívat, ale už nikdy více. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No nebyla to špatná komedie. Jim Carrey tam sice nedělá ty svoje obviklé perfektní opičárny ale já jsem se vyloženě zasmál. Začína to jako obviklý upirský film. Pak se přejde na teenagra Marka jak chce s jeho kámoše přijít co nejdřív o panictví jeho holka mu to ale jeste nedopřeje páč je to na ni moc brzo (jako obviklá romantická podívaná) pak se to zvrtne Jim si chce užít tak pujde s jednou dámou kterou potká ale neví že to je upírka samozřejmě (a pak se to teprv rozjiždí pak je to teprv vtipné a dokonce napínavé) ale jako horo mi to fakt moc nepřijde spíš NEbláznivá suchá komedie našeho Jimiho když byl ještě teenager. Aspon sem zjistil že i když mu ted táhne na padesát a tam mu bylo osmnáct že vypadá furt stejně. Navždy mladý! Jim Carrey je borec! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

hodně jednoduchá americká komedie,s začínajícím Careym,který už tehdy převyšoval ostatní herce minimálně o třídu.bohužel se nejedná o bůh ví jaký klenot,na který byste nezapoměli,spíš naopak,ale ta jimova holka byla vážně kusanec! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Jima Carreyho a upíří komedie, tak by jste si tohle neměli nechat ujít. Přestože film není bůhvíjak skvělý najde se zde několik velice povedených momentů a slušných hereckých výkonů. Navíc je to další důkaz, že panictví je dost na obtíž a tak s tím koukejte něco udělat. Nebo se vám může stát, že se dostanete do hledáčku nažhavené upírky, což na jednu stranu může být skvělý zážitek, ale zaděláte si i na větší množství problémů. Myslím si, že tento snímek rozhodně není ztráta času, ale ani žádné velké terno, které bych si musel pouštět pořád dokola. Prostě takový normální průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako film dobrý, jako komedie výborný, jako horror škoda slov - což celkově dohromady dává lehce nadprůměrný zážitek, u kterého se i docela zasmějete. Líbil se mi hlavně ten sebeparodický upírský humor (když se např. dohadují, proč bude mít Carrey nejlepší rakev, nebo když si Carrey přes den doma dáchne v bedně na hadry). Párkrát jsem se zasmál nahlas, ale úsměv jsem měl na ksichtě takřka celej film a to se tak často nestává. Navíc jsem mohl opět ukojit svou úchylku po osmdesátých létech... Film má výbornou hudbu a i Carrey párkrát předvede něco ze svého pozdějšího repertoáru (např. když přijde navštívit svou holku do obchoďáku). Jako jednoduchá oddechovka dobrý film. ()

Reklama

Reklama