Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Recenze (64)

Marze 

všechny recenze uživatele

Rychle odsýpající, směšné. Není to životopisný film, jaký byste očekávali. Hrdinův vztah s Madonnou posílá film do 4. cenové skupiny. Film se snaží o smích, ale není nic na čem by stál. Oslava hrdiny a jeho práce. Hraná parodie na jeho život. Žánr "feel good" životní příběh.  Zpěváka tedy vůbec neznám. Jeho postava je dychtivá, arogantní a sebejistá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Yankovic se proslavil parodiemi na známé songy, jeho životopisný film tak nutně musel být parodií na biografické filmy...OK, je to jistě originální, škoda jen, že to jako komedie není příliš vtipné a její humor je ,,weird" podobně jako Yankovicova hudba... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Falešný trailer natažený na celovečerní stopáž, kde je dost jasné, že nikdo nepřemýšlel, jak dát dohromady celovečerní film a prostě jen hází na hromadu ty samé skeče. Ve všech ohledech slabší než Walk Hard. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuju lidem s respiračním onemocněním. Protože pak se taky můžete doslova udusit smíchy. Jim Morrison a Coolio TOP! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Film stejně divnej, naivní, trapnej, šílenej, debilní a parodickej jak songy Ala Yankovica, akordeonového fetišisty a předchůdce Těžkýho pokondru – a v tom přeci jen tkví to podivný kouzlo, protože přesně takhle si Podivný Al Yankovic odjakživa představoval film o sobě. V rámci hudebních biopiců by šlo o průměr, jenže tenhle bizárek je nefalšovanou parodií na tenhle subžánr, takže většina příběhu je čistě fiktivní pohádka. Ne každýmu tenhle koncept však sedne.... Daniel Radcliffe jako vždy skvělej; ten týpek je herecká extratřída, müluju ho. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Weird: The Al Yankovic Story je skutečně nevyzpytatelný jako Al Yankovic a tím je neskutečně přitažlivý.  Tahle fiktivní a za vlasy přitažená pouť Yankovice sází nejen na bravurní podání Daniela Radcliffea, ale především střelenou podívanou, která si z hudebních biopiců spíše utahuje. Bylo by zajímavé vidět na Yankovice odtažitější pohled či alespoň snahu o nějaký psychologický rozbor, Yankovic si ovšem nejspíš očividně napsal film dle svých představ a výsledkem je podivnost v tom nejlepším smyslu..... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Weird: The Al Yankovic Story je milá parodie na hudební životopisné filmy o člověku, jenž strávil svou kariéru tvorbou hudebních parodií, nicméně asi bych se ji zdráhal doporučit komukoliv, kdo není aspoň částečně obeznámen s Alovou tvorbou. A pro ty obeznámené to možná nebude tak vtipné, jak by mnozí předem čekali, nicméně i přes pár hluchých míst to nabízí dobrou porci zábavy a pár velmi zdařilých cameo rolí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe ako Weird Al' Yankovic bolo pre mňa  niečo, čo som musel vidieť na vlastné oči. A môžem povedať, že sklamaný som neostal. "Weird: The Al Yankovic Story" je totiž presne tak správne uletené ako by som si predstavil. A tak máme možnosť sledovať jeho detstvo, kde otec skoro pripravil o život podomového obchodníka, nakoľko nechcel, aby sa z neho stal hudobník. Teda... nie. Film totiž nie je reálnym životopisným filmom, ale tak ako bola Alova muzika paródie známych skladieb, tak aj jeho biografia je poňatá ako paródia životopisných filmov. A čuduj sa svete, ono to funguje. Dodáva to filmu humor a správnu šťavu a ja som sa bavil ako už dávno nie. Mrzí ma len, že tie vážnejšie momentky, to úplne vychytať nevie. Miestami sa to snaží pôsobiť serióznejšie, no práve tam film najviac zlyháva. A tiež možno sa miestami snaží byť až moc parodickým. Nechcem prezrádzať, no občas som mal pocit, že sú tu momentky, kde by už každý len pokrútil hlavou, že toto asi nie. Ale vo výsledku je to zábavné, úsmevné a funkčné. Takže to proste zjem a spravím si toast s mojou "bologna". Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už Grammy môže získať asi aj opitý pesničkár pri táboráku. A tento wierdo ich má 5. Pritom umelecká hodnota nič, veď všetko len prespieval a trochu pretextoval. Niečo urobil aj ako producent, ale známy je proste ako parodik. To ako keby Oscara získal Kemka. No nič, ale keď už paródia, tak mala byť poriadna. No na tomto filme som nič vtipné nevidel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který je podivný stejně jako Al Yankovic, rozhodně není čistokrevným životopisným filmem. Divoké, biizarní, občas zábavné. Ale ona bizarnost jde častokrát dost za hranu a netvoří takovou zábavu, jakou by chtěla a Radcliffe, přestože je snaživý, nesedl mi, stejně jako všechny jeho role po Harry Potterovi. P.S. Al Yankovic stále žije a nebyl zastřelen. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok chápu. Tohle není životopisné dílo, ale jeho parodie, stejně jako Yankovic parodoval různé písničky. Kéž by ale bylo vtipné. Nebýt Daniela Radcliffa, tak není vůbec o co stát. Ostatní postavy slouží pouze jako křoví bez přidané hodnoty. Zasmál jsem se všehovšudy jednou. Co považuji za největší fail celého filmu je fakt, že mi vůbec nevysvětlil, proč se Al jmenuje zrovna Weird. Co ho dělá tak divným? Poslední půl hodina je obrazným hřebíkem do rakve. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Autobiografie stejně šílená a přepálená jako Weird Al sám. Tak přesně takto lze v jedné větě pospat snímek Weird: The Al Yankovic Story, který už od prvních minut opravdu nepředstavuje klasický životopisný počin. Celý snímek je pojat ve velmi silně parodickém duchu, přičemž s přibývající stopáží se kadence absurdit a bláznivých situací zvyšuje exponenciálním tempem. Tento aspekt společně s nevšedním hereckým projevem Daniela Radcliffa tedy vytváří výbušnou komediální směs, která ale ne každému divákovi sedne. Ovšem pokud jste, stejně jako já, velkými fanoušky Weird Ala, tak si tuto nevšední filmovou jednohubku i díky jeho nejznámějším písním jaksepatří užijete. PS: Evan Rachel Wood jakožto Madonna je zde vážně k sežrání! „You're all just a bunch of normals. I am the Weird one!“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Weird Al to znova na poli filmu nedal. Vyprodukoval komédiu, ktorá sa tvári ako jeho životopis, ale vtipné alebo dramatické to vôbec nie je. Jediné, čo za niečo stojí, sú pesničky. Ale to si už rovno môžete pustiť skvelé Alove videoklipy a zabavíte sa viac. Radcliffe zahral (imitoval) Ala skvele. Ale samotný Al v jednej z vedľajších rolí je trápny. 4/10. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Weird Al Yankovic pro mě byl naprostou neznámou a film jsem si pustil převážně díky Danielu Radcliffovi. Čekal jsem životopisný snímek, dostal jsem parodii na tento žánr, u které jsem se nicméně po většinu času náramně bavil. S filmy o hudebnících se poslední dobou roztrhl pytel, a proto oceňuji tenhle unikátní přístup, který je navíc ve své snaze extrémně trefný. A možná bych ho ocenil ještě o něco víc, kdybych byl seznámený s Yankovicovou tvorbou a kariérou. Jeho hudební předělávky jsou nicméně dost chytlavé, což snímku rozhodně prospívá. Ať už to byl první koncert v baru, geniální scéna u bazénu či vystoupení na pódiu „bez krevní infuze“, všechny tyhle pasáže jsem si extrémně užil. O to víc mě mrzí, že tvůrci (spíš asi samotný Al) tak trošku neví, kdy zařadit zpátečku. Zatímco první půlka mi přišla téměř perfektní, ve druhé začnou tempo i zábavnost kolísat, jelikož toho je prostě někdy až moc. Pár hluchých míst nicméně vyváží několik scén, u kterých jsem měl dost hlasité záchvaty smíchu. K tomu jako vždy skvělý Daniel Radcliffe a já jsem ve výsledku spokojený. Navíc budu mít příští dny co poslouchat. 8/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl falešný trailer na biografický film o Al Yankovicovi a po letech jsme se nakonec dočkali i snímku samotného. Jak ale pojmout životopisné dílo člověka, který se proslavil parodiemi písniček? Udělejte ho jako parodii. Film tak bere to nejprovařenější schéma, které životopisné a hudební filmy mají a prokládá to Yankovičovým bizárem, kde jen může. Místy je to vtipné, jindy se to snaží tvářit až moc vážně (jako vtip), ale díru do světa to neudělá. Akční pasáže si ale klidně mohli odpustit, ty tam byly dle mého názoru úplně mimo mísu. Hodnocení: 60 % ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Podobný zážitok, ako počúvať Yankovicove klenoty. Chápete parodický zámer, chápete, že čo je v tom mienené ako humor, akurát to je len veľmi zriedka skutočne vtipné a väčšinou naopak len trápne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prapůvodně sem čekal regulérní životopisný film, jenže to by nebyl Yankovic aby přišel s něčím obyčejným a tak servíruje divákům na (svojí) míru šitý alternativní fiktivní životopis, který je přesně tak ujetý jako jeho scénárista a hlavní hrdina a s realitou má společná tak možná jména některých postav. A ono to funguje a je to zábava. Ne všechny gagy a scénky sice fungují naplno a někde byl prostor pro to jít ještě víc na hranu, ale hodně z nich funguje velmi dobře a tak jak by mělo. Dost tomu pomáhá i skvělý Daniel Radcliffe pro nějž je to jedna z jeho nejlepších rolí od Pottera (přičemž tady narozdíl od Pottera i hraje)...70% ()

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama