Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Zajímavosti (69)

  • Sám 'Weird Al' Yankovic ve filmu hraje Tonyho Scottiho, jednoho z bratrské dvojice z vydavatelské společnosti Scotti Brothers Records. (fisus)
  • Ve scéně, kdy se Weird Al Yankovic (Daniel Radcliffe) ptá Dr. Dementa (Rainn Wilson), zda chce být jeho mentor, tázaný odpovídá: „Ne, chci být tvůj dementor!“ Dementor (v češtině „mozkomor“) je přitom bytost z příběhů o Harrym Potterovi, v jejichž filmovém zpracování hrál Radcliffe hlavní roli. (Maulik)
  • Ve filmu se zmiňuje tzv. „Yankovic bump“. Jedná se o skutečný výraz, který se používal, když se 'Weird Al' Yankovicovi (Daniel Radcliffe) podařilo zparodovat známou písničku a původní originální skladbě se díky tomu zvýšily prodeje. Příkladem může být skladba „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany, kdy se díky parodii „Smells Like Nirvana“ z roku 1992 zvýšily prodeje alba „Nevermind“ z roku 1991. (VelkejViktor)
  • V závěru filmu, když 'Weird Al' Yankovic (Daniel Radcliffe) přebírá hudební ocenění, je v záběru na publikum vidět hudební agent Tony Scotti ('Weird Al' Yankovic) s doprovodem. Jedná se o skutečnou manželku 'Weird Al' Yankovica, Suzanne Yankovic. (VelkejViktor)
  • Milostný vztah 'Weird Al' Yankovica (Daniel Radcliffe) a Madonny (Evan Rachel Wood), který probíhá po většinu času filmu, je zcela vymyšlený. Ve skutečnosti se tito umělci setkali pouze jednou, v roce 1985, a prohodili mezi sebou jen pár slov. (VelkejViktor)
  • Většina životopisného snímku je naprosto vymyšlená a nezakládá se na skutečném životě 'Weird Al' Yankovica (Daniel Radcliffe), až tedy na pár momentů, které se doopravdy udály. Jedná se např. o podomního prodejce hudebních nástrojů (když tedy nepočítáme fiktivní rvačku), nahrávání písničky „My Bologna“ na veřejných záchodech nebo proslavení umělce Dr. Dementem (Rainn Wilson). (VelkejViktor)
  • Keď je Weird Al (Daniel Radcliffe) opitý a bez košele na pódiu pred veľkým davom ľudí, povie: "Idem to vytiahnuť." Je to paródia na film The Doors (1991). (Pat.Ko)
  • Vo filme môžeme počuť pieseň "Ricky", čo je pieseň zo seriálu I Love Lucy (od r. 1951), tiež je ukázaný prvý album Weird Ala s logom srdca z tohto seriálu. (Pat.Ko)
  • Heckler: "Pekná havajská košeľa, Trapper John!" Je to narážka na seriál M*A*S*H (1972). (Pat.Ko)
  • Prvý záverečný záber ukazuje fotografie 'Weird Ala' Yankovica, pričom niektoré z nich sú skutočné, iné sú fotomontáž s inými celebritami alebo udalosťami, aby sa hodili k tónu filmu; napríklad Weird Al polonahý s fľašou Jack Daniels alebo Madonna, ktorá ho bozkáva, pričom Dr. Demento sa na to pozerá. (Pat.Ko)
  • V strede záverečných titulkov je scéna, v ktorej je Madonna (Evan Rachel Wood) zobrazená pri Weird Alovom (Daniel Radcliffe) náhrobku, kde kládla červenú ružu, ale ruka z pôdy sa chytá jej ruky, podobne ako vo filme Carrie (1976). (Pat.Ko)
  • Al vytiahol dva "fake outs" (tj. vytvoril dojem, že pieseň skončila, a potom ju oživil) vo svojej piesni a aj v záverečných titulkoch. (Pat.Ko)
  • V záverečnej scéne je žena sediaca vedľa Tonyho Scottiho (hrá ho 'Weird Al' Yankovic) Suzanne Krajewski Yankovic, manželka 'Weird Al' Yankovica. (Pat.Ko)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama