Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Recenze (584)

golfista 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se o tomhle filmu někde dočetl, protože by mne asi nepřilákal ani názvem, ani hereckým obsazením. O to víc jsem byl příjemně překvapen výborným scénářem i režií. Když k tomu přičteme téměř bezchybné výkony Dennise Quaida a Jamese Caviezela, tak vyjde přesně tohle ohodnocení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak o Frequency nič neviete, nemá vás čím prilákať. Žiadna herecká superstar, žiadna veľká akcia a námet taktiež nijako prevratný. Ale druhá vec je jeho spracovanie. Keď sa do filmu zapozeráte, nedá vám vydýchnuť. Môže za to inteligentný scenár, veľmi slušné herecké výkony Jima Caviezela a Dennisa Quaida a kvalitné remeslo réžiséra Gregory Hoblita. Byť otvorenejšieho a pesimistickejšieho záveru, bola by Frequency referenčným thrillerom. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Caviezel s Qauidem patří do totálního podpalubí mých oblíbených herců (jejich společný film jsem si vždycky představoval jako nesnesitelnou onanii á ala Policajtka s dvojicí necharismatických loserů), jsem s Frekvencí nadmíru spokojen. Originální a náramně vychytaný scénář táhne celý film, takže ani tohle duo usmrkanců ani Hoblitova nejistá režie nemají šanci něco výrazně zkazit. Příjemné pokoukání. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

4 a půl hvězdičky... půlku sežral závěr, který ve vztahu k jinak docela temnému příběhu působil jako pěst na oko. Že časové paradoxy začaly s nabíhajícími minutami nabírat obludných rozměrů a nemá cenu je domýšlet (natož nad nimi zkusit racionálně uvažovat), je u podobného typu science fiction předvídatelné. Film, o kterém je lepší nic nevědět a podívat se na něj s čistou hlavou... Funguje spolehlivě. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slavný Ray Bradbury ve své povídce "Burácení hromu" (doporučuji, skvělá věc) popisuje, jak turista z budoucnosti na jedné z výprav pravěkem, pořádané cestovní agenturou, vyšlápně jedním krokem z přísně vymezené zóny, omylem zašlápne pravěkého motýlka a nechtíc tak způsobí sled fatálních změn v událostech příštích. Zatímco Bradbury v problému ´časového paradoxu´ ctil i sebemenší organismus, aby jeho dílo mělo aspoň malinkatý nádech logiky, tvůrci Frekvence se s nějakou logikou neobtěžují vůbec. Stačí jedna vysílačka a míšení přítomnosti s minulostí, za asistence náhle se zhmotňujících předmětů a nápisů na stole, může začít. Dokonce i na oživlou mrtvolu dojde, no zkrátka srandy kopec. Tady jdou veškeré scifistické poučky o ´časovém paradoxu´a následném narušení časoprostoru stranou. Just fun. Jsou to příjemně strávené dvě hodinky, ale člověk by si u toho ukroutil hlavu :o) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět bohužel kazí velká předvídatelnost děje, tak trochu moc americký závěr (a nejen on) a hlavně mám pocit, že některé věci logicky hodně kolísají a že by prostě ani teoreticky nemohly fungovat (tím nemyslím samotnou komunikaci minulost-budoucnost pomocí vysílačky, ale spíš to, jakým způsobem se projevují změny minulosti v budoucnosti). Mimo tyhle výtky šlo ale o celkem koukatelný a zábavný film, na který jsem se šla dívat s mírnou skepsí a docela mě potěšil, takže 70%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

O nestálosti časových linií vypráví spousta uměleckých děl. A mnoho jich to činí zajímavěji než Frekvence. Lehce nadprůměrný, takřka ničím nevynikající film, kterým sice nepohrdnete, ale na leckteré desetkrát viděné DVDčko se v sobotu večer i tak mrknete s větší chutí. 60% a víc ani ťuk. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co vám vznikne z rovnice: chytré sci-fi + napínavý thriller + rodinné drama? K velkému překvapení výborně fungující multižánrový snímek. 80% Zajímavé komentáře: Lima, jojinecko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film s rodinnou tématikou, pojatý jako sci-fi. Z tohoto důvodu je pro mě závěr jen logickým vyústěním příběhu ;-) Snímek začíná scénou v podstatě akční, aby se pak uklidnil, ale s přibývajícími minutami vás čím dál víc vcucával do strhujícího děje, plného znamenitých scénáristických kliček. Pátrání po násilníkovi stojí za to. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film, vystavěný na kvalitním námětu i scénáři. Nepříliš známí herci (snad kromě Dennise Quaida) podávají nadprůměrné výkony, divák tak může sledovat velmi kvalitní snímek, jemuž celkový dojem poněkud sráží tak trochu předvídatelný závěr. Škoda, ale i přesto jsem byl mile potěšen. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro časové paradoxi a cestování časem je velká a tenhle film ji nečekaně dobře využívá. A závěr neni k zahození ;-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Toby Emmerich .. Promarněný námět. Film se rozjíždí velice dobře a po odhalení výjimečné možnosti, kterou přírodní situace způsobila – změnit minulost – dostává film zcela jiné obrátky. Jenže neobratně podaný a až trapně šťastný konec pohřbívá působivost tématu. Očekával jsem (díky náznakům) nějakou hlubší katarzi a depresivnější vyznění. Jenže nic takového nepřijde, zato typického amerického patosu je tu až po krk. Dvojitá záchrana otce, dopadení sériového vraha apod. to vše bez následků a důsledků ba naopak .. zkrátka výsměch dané látce, zato pohlazení po duši naivního a nenáročného diváka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý a napínavý film. Režisér vsadil na ne tak známé, ale výborné herce. Oba hlavní představitelé tu totiž hrají fakt dobře. Jim Caviezel tu podal určitě milionkrát lepší výkon než v Umučení Krista kde se nechal jen mlátit, ve Frekevenci mu opravdu věříte smutek i vztek a má fakt charisma o Quaidovi ani nemluvě. Opravdu Frekvence mě velice příjemě překvapila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Frank není žádnej srágora, jako hasič má pro strach uděláno. nejraději má svoji rodinu, syna Johna a baseball. a jako každý večer tak i 13.10.1969, kdy obloha září jako při ohňostroji usedá ke své vysílačce. je 13.10.1999 a policista John najde starou vysílačku po svým tátovi. a na vzpomínku starých časů ji zapojí. na obloze sluneční erupce zažehly polární záři a on začne vysílat. a vysílá na vzdálenost 30ti let. a ten ským mluví je jeho otec.... už jen tento dějový úvod je pozvánkou pro ty, kteří věří tomu, že náš vesmír může mít víc prostorů a času. ti ostatní ať nezoufají. výborný příběh, bohatý na napětí a emoce. zvlášť když si představíte, co by bylo, kdyby se to stalo vám. a nezapomeňte: na stáří není nic špatnýho, pokuď se ho dožijete! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Opravdu výtečný film se zajímavým tématem k zamyšlení, skvělými hereckými výkony a hlavně dobrým scénářem .... Jen mě trochu překvapil ten happyending na konci, ale líbilo se mi to dost. Škoda, že se netočí více takových filmů ..... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příliš nakloňen žánru scifi-filmu posledních pár let po shlédnutí tohoto snímku Frekvence jsem byl příznivě překvapen,i když jsem se musel několikrát orientovat v ději.Nebyl jsen asi sám neboť tento film byl dost na přemýšlení a k zamyšlení.Film Frekvence byl zajímavý ještě tím že do děje byl ještě částečně umístěn sport.A nadruhou stranu nechyběla ani dobrá kriminální zápletka a mnohé psychologické situace výborně ztvárněné herci D.Quaidem a J.Caviezelem.Na závěr musím konstatovat že na žánru scifi v těchto kombinacích jsem nebyl zvyklí a proto sem s tímto filmem byl maximálně spokojen.Prostě ten minulý večer ještě ve spojení s filmem Americký prezident mě TV Prima mimořádně příjemně překvapila a po filmové stránce uspokojila.Nemůžu jinak než za 4**** ()

Reklama

Reklama