Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co bych měla Frekvenci vůbec vytknout, možná název, protože ten mě dost dlouho (nevím proč) odrazoval :-) Osobně bych přivítala občas takovou frekvenci a myslím, že je to touhou mnoha lidí, ale tohle je holt jen sci-fi s výborným scénářem a hereckým obsazením. Ano, je to klasické dítko své doby, kdy se jich narodilo určitě ještě spoustu, ale mně se líbilo právě to zvolené téma a celkově měla Frekvence to správné grády. Tečka a čtyřka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No jo, sci-fi a časové paradoxy, to mě vždycky zaujme. Kam se hrabou nějaké vesmírné epopeje, pro mě jsou nejlepší sci-fi tématikou právě časové hrátky. Nebudu se moc dlouze rozepisovat. Film se mi líbil přesně na 4*. Mezi klady můžu zařadit právě onen sci-fi nápad, ne zrovna jednoduchý příběh, tajemnost a napětí. K záporům filmu patří určitě konec, který byl na můj vkus až moc hnaný k dokonalosti, ale na mě to zapůsobilo spíš negativně, a také se mi nelíbilo, že se z příběhu stalo postupem času až moc velké krimi, to já moc nemusím. Zdejší hodnocení naprosto odpovídá tomu mému. 80% ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť zajímavými shledávám scény transformace přítomnosti, kterážto pramení ze změny minulosti. Nicméně jedna má výtka směřuje k nelogičnosti závěru. Sice v minulosti prostřelí otec vrahounovi ruku (to by se dalo snést), a v přítomnosti ji sice také má pryč - nicméně žije, je na svobodě. Musel se tedy celou dobu 30-ti let kdesi skrývat, dalo by se spíše očekávat, že zmizí úplně. Jinak se rozhodně jedná o zajímavý film, s výbornou kamerou, režijí a hereckými výkony a celkem originální myšlenkou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Neznámý a přeci jen dokonalý film. Jak je to možně, že jsem doposud o takovém filmu vůbec neslyšel? Celý je to od začátku až do konce skvěle promyšlené a naprosto nepředvídatelné. Ani vteřinu jsem nevěděl jak by to mohlo skončit a nebo co přijde za 5 minut. U takového filmu jinak než plný počet dát nelze. Možná jsem čekal trošku černější konec, protože se každou chvilku oběma postavám stávala nějaká špatnost. Na jednu stranu je to dobře, protože jsem celý film v happy end nedoufal, tak mě dost překvapil... 10/10 = 100% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vybroušená scénáristická prácička, která má jedinou slabinu - násilně konvenční happyend, který do nastoleného schématu, který jede celou dobu na ostří nože a kde jsou postavy neustále smrtelně ohrožovány, zapadá tím patetickým americkým způsobem, který prezentuje potřebu studií dodat masovému publiku snímek se zakončením a pointou, jež představují jistotu a automatickou přízeň. A to je bohužel příliš velká konfrontace se zbytkem příběhu, který naopak prezentuje chytlavou, nepředvídatelnou a inteligentní hru s diváckým očekáváním a zvládá si sympaticky uchovat svou specifickou a temnou řemeslnou tvář. Přesto nečekaný hit, bez hereckých hvězd či výrazné pověsti daleko více vzrušující a nápaditý než celá řada drahých žánrových konkurentů.. 85% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu (v roku 1969) je možné zhliadnuť dvojalbum "Elvis Presley in Concert", ktorý bol vydaný v roku 1977. (megajalec)
  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)

Reklama

Reklama