Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film tři v jednom. Rodinné akční drama, který nepostráda v podstatě nic, při rozhovorech mezi synem a otcem přes vysílačku mi běžel úplně mráz po zádech a neberu to pouze jako sci-fi, je dokazano, ze casoprostorova smycka existuje. Opravdu film k zamysleni, jen zaver jsem ocekaval jiny, ale jasne, happy end je dneska moderni zalezitosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Frank není žádnej srágora, jako hasič má pro strach uděláno. nejraději má svoji rodinu, syna Johna a baseball. a jako každý večer tak i 13.10.1969, kdy obloha září jako při ohňostroji usedá ke své vysílačce. je 13.10.1999 a policista John najde starou vysílačku po svým tátovi. a na vzpomínku starých časů ji zapojí. na obloze sluneční erupce zažehly polární záři a on začne vysílat. a vysílá na vzdálenost 30ti let. a ten ským mluví je jeho otec.... už jen tento dějový úvod je pozvánkou pro ty, kteří věří tomu, že náš vesmír může mít víc prostorů a času. ti ostatní ať nezoufají. výborný příběh, bohatý na napětí a emoce. zvlášť když si představíte, co by bylo, kdyby se to stalo vám. a nezapomeňte: na stáří není nic špatnýho, pokuď se ho dožijete! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Minulost je zvláštní věc. Každý má ve skříni kostlivce, jen se neví, kdy vyskočí a kousne vás do zadku." Kdo by nechtěl změnit svou minulost? To by chtěl asi každej, ale jen John má vysílačku, tátu odhodlanýho znovu neumřít a baseball. Jistě, baseball. Bez něj by totiž nikdo nikomu nevěřil. A spojení táty s Náčelníkem by nezpůsobovalo vstávání chlupů na těle. Potom už se mi to ovlivňování minulosti až tak nepozdávalo, v neustálejch změnách přítomnosti jsem se ztrácel víc než John a tak jsem zahodil kritický myšlení a začal jsem si přát, aby to nějak slušně dopadlo. Dopadlo. A donutilo mě to zamyslet se nad moudrem Julie: "Stáří není špatný ... když se ho dožiješ." ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová mají kouzelné sluchátko, Dennis Quaid a James Caviezel mají vysílačku, co kouzelně funguje akorát během polární záře nad New Yorkem. A tak si otec a syn můžou spolu pokecat, zachránit životy sobě i jiným a vydělat jmění ve sportce. Sympatická časovka, které cosi schází k puncu dokonalosti (třeba lépe propracovat časový paradox) a přebývá jí závěrečný patos, ale pro jednou jsem hrdinům ten kýčovitě přeslazený End přála. Mít vysílačku a polární záři nad barákem, přesně vím, komu a do jaké doby bych se chtěla dovolat já... zápletka by byla podobná, jen by chyběly dramatické plameny a sérioví vrazi. 79% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy s tématikou cestovania časom a časové paradoxy. A tento film ma v tomto smere nesklamal, možno jediné čoho ľutujem je to, že som ho videl pomerne neskoro, akosi ušiel mojej pozornosti. Asi to bolo tým hereckým obsadením, Dennis Quaid nebol práve môj obľúbenec. Zdôrazňujem minulý čas, pretože týmto filmom si u mňa šplhol a v ďalších mi už tak nevadí. Aj tu zahral celkom slušne. V tomto žánri je pre mňa dôležité, aby mal film tú správnu tajomnú atmosféru, ktorú živí zvedavosť a nezodpovedané otázky. Tie sa v priebehu dejovej linky snažím rozlúsknuť a pritom netrpezlivo očakávam koniec, či sa s autorom zhodneme alebo nie. Mne nevadí keď sa aj zmýlim, ak je originálna záverečná úvaha lepšia ako tá moja. To je príklad aj tohto snímku. Trafil som sa tak z polovice, a s tou druhou polkou som bol nadmieru spokojný. Odporúčam všetkým fanúšikom sci-fi, hlavne pre tých ktorí sa vyžívajú v časových paradoxoch. 90/100 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu (v roku 1969) je možné zhliadnuť dvojalbum "Elvis Presley in Concert", ktorý bol vydaný v roku 1977. (megajalec)

Reklama

Reklama