Reklama

Reklama

Slavná alba: The Who: Sell Out

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: The Who - Sell Out (více)
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2021, 46 min

Obsahy(1)

Příběh oceňovaného konceptuálního díla legendární britské skupiny vzdávající hold pirátským rozhlasovým stanicím... Třetí album britské kapely The Who z roku 1967 s názvem "Sell Out" znamenalo pro kapelu nový odvážný směr a nabídlo jinou vizi populární hudby. Deska byla koncipována jako vysílání rozhlasové stanice, takže neobsahuje jen písně, ale také fiktivní reklamy a oznámení. Dokument nabízí pohled na vznik nového uměleckého směru, jak jej The Who vyzkoušeli prostřednictvím konceptu pirátského rádia na albu. Pořad obsahuje exkluzivní rozhovory s Petem Townshendem a Rogerem Daltreyem a zkoumá tuto éru optikou klasických skladeb, jako jsou "I Can See For Miles", "Tattoo" nebo "Relax". Navíc odhalí i to, proč byl rok 1967 klíčovým rokem v populární kultuře, a prozkoumá umělecké, hudební a společenské vlivy té doby. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes tento zvuk zni jako typicke dedesatky, ale je prijemne melodicky. Pobavil me obchodni talent kapely, kdy nabizeli hrat na koncerte reklamy mezi pisnickami, takze hrali nepretrzite. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

The Who šli vždycky nějak stranou mého zájmu, ale "I can see for Miles" byla moje nejoblíbenější z nějakého best of... Dokument mě rozhodně přesvědčil, že tohle si mám poslechnout a že The Who není jen Tommy. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Tento album sa mi až tak nepáči (možno časom, napríklad taký Heaven And Hell od Black Sabbath som skúšal bez preháňania 20 rokov, opakovane, zo šesťkrát, kým to na siedmykrát konečne nekliklo tak, že okamžite rovno do panteónu mojich obľúbených vecí), ale okrem "toho celého o tom všetkom" to bol tiež zaujímavý čriepok z histórie anglických ilegálnych rádií tých čias. Takže sa oplatilo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Po 22 letech repeté v této sérii, The Who tu mají hned 2 alba. V dílu z roku 1999 The Who popisují natáčení novějšího alba Who's Next  z roku 1971 a to nebylo to nejlepší. Tím je určitě tohle Sell Out z roku 1967. Točili ho navíc takovým zvláštním způsobem po různých studiích ve volném čase mezi koncerty nejen po UK, ale i po USA. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama