Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost, kterou před lety zmodernizovali, ale nedosáhli kvalit originálu nabytého skvělými komediálními herci a ujetým příběhem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle bláznivé filmy o závodech napříč Amerikou. Vždy mají hodně zajímavé obsazení a ujeté charaktery. Burt Reynolds tu jezdí v sanitce se svym tlustym parťákem, šílenym profesorem a megažhavoubuchtou, co ráda stromy. Proti nim jede skvělý Roger Moore v sebeparodické roli, Jackie Chan v "supermoderní" káře, Sammy Davis Jr. (ten člověk má nezapomenutelnej ksicht) převlečenej za kněze, šílenej arabskej šejk, dvě kundy v lambu atd. atd. Humor je opravdu infantilně debilní, ale já se u toho prostě pobavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavna blbost ve ktery jde jen o to, jak se parta silencu v rozmanitejch autech dostane z bodu a do bodu b, pricemze necekejte zadnou Death race, tohle je akcni komedie, takze krome toho, ze vsichni uhanej po silnicich v rychlejch autacich, sem tam taky hodi nejakou tu hlasku. Z hercu nejvic zaujme frajerskej Reynolds, Roger Moore hrajici Rogera Moorea, kterej neustale machruje a Jackie Chan, kterej ma sice hodne vedlejsi roli, ale v zaverecny bitce se konecne dostane ke slovu. Je to kravina, ale je to svizny a je to vtipny. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film redefinuje pojem nenáročná zábava. Vlastně by na obalu měl mít napsáno Pro děti od tří do šesti let. Humor je veletrapný, akce jen pomálu, poněkud to zachraňují jen okouzlující chlapák Burt Reynolds, celkem zdařile se karikující Roger Moore a půvabný Charlieho andílek Farrah Fawcett. Jedna z prvních amerických produkcí v níž se objevil Jackie Chan. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som si nahováral, keď som si pustil tento filmík. Lákadiel je tu dosť, hlavne som chcel vidieť čo tam bude robiť Jackie. Ten si na záver nemohol odpustiť nejakých pár úderov, Roger Moore paroduje sám seba aj rolu agenta 007, ešte som sa občas aj pousmial ale inak je to celé statočne o ničom! 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na začátku 80. let možná pecka, na kterou chodily davy diváků, kvůli tehdejším hereckým hvězdám. Po 30 letech blbina, která sice nepostrádá tempo, ale humor je trošku mimo. Škoda že Jackie Chan nedostal větší prostor a volnost. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Roger Moore sebeparoduje roli Jamese Bonda, kterého ztvárnil celkem v sedmi filmech. V každé scéně v níž se Roger Moore (role Seymour Goldfarb, Jr.) objeví, hraje hudební motiv z filmů o Jamesi Bondovi. Seymour Goldfarb se závodu účastní ve voze Aston Martin DB5, který proslavil Sean Connery ve filmech Goldfinger (1964) a Thunderball (1965), ale Moore v jakémkoliv voze Aston Martin jako James Bond nikdy neseděl. Během bitky na konci Seymour Goldfarb hraný Rogerem Moorem říká motorkáři: "I must warn you, I'm Roger Moore!" (narážka na: "Jmenuji se Bond. James Bond.") s hudbou hrající bondovské téma. Nezapomenutelný je Jack Elam jako doktor Nikolas Van Helsing. Jackie Chan jako japonský řidič Subaru nemá moc prostoru, ale v závěrečné bitce má kratičký souboj. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Reynolds a jeho partak supermario se účastní závodu, jenž nezná hranic! Zúčastní se ho i prosím Jackie Chan, Roger Moore jako parodie na sebe sama a další velmi zábavní lidé! Bžunda. Humor scenaristy suší než bakerolls připomínajíc rukopis obtoustleho dítěte v pubertě, co chce na sebe upozornit. Strašná sračka, bez známky aspon jednoho kvalitniho fóru či zápletky. ()

Rimmer100 

všechny recenze uživatele

Toto je sice slabší film ovšem plný vtipných situací a mohlo se říci velmi originální. Ve své podstatě je "Milionový závod" ubohou kopií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne som si pustil tento velky zavod, ktory mi zase nejak extra velky a ani strhujuci nepripadal. Ano je tu kopa hviezd tej doby, ale vsetci si na rôzne vytunenych autach idu pokojnym vychadzkovym tempom a nikto tu nezavodi. Akurat sem tam sa dockame nejakeho karambolu. Najväcsi problem vidim v tom, ze to vôbec nie je vtipne. Vtipy asi mali pramenit z ucasti vsetkych tych hviezd, co skoro vôbec nefunguje. Naviac dnes uz vela ludi neoceni ani tie hviezdy, kedze su davno zabudnute. Mna bavil jedine Roger Moore a jeho neustale narazky na Bonda a potom Jackie Chan a Michael Hui ako japonski zavodnici aj ked cely cas rozpravaju cinsky. Takisto bol nezvyk vidiet Jackieho v Subaru namiesto jeho tradicneho Mitsubishi. Ma tu dokonca aj jednu bitku v ktorej nakope Petera Fondu a par dalsich motorkarov. Predvedie par peknych dynamickych chvatov, ale cely cas ocividne mlati vzduchoprazdno desiatky centimetrov od superov. Pocas zaverecnych titulkov bezia nepodarene zabery v ktorych vidno, ze sa vsetci zucastneni neskutocne bavili. Bohuzial sa tvorcom nepodarilo tuto dobru naladu sprostredkovat aj divakovi. Ale Jackieho ucast v tomto filme mala aspon jeden prinos. Prave vdaka tomuto filmu zacal aj on na koniec svojich filmov davat legendarne nepodarky v ktorych sa neraz skoro prizabil. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Brock Yates. CITÁT - Bůh je náš kopilot.......... Přistání letadlem ve městě na obyčejné silnici předcházel nedostatek piva. Ve 14 - té minutě jsem se zasmál. Dva muži sedí na velbloudech a ten jeden povídá - Nemáš cigaretu ? Druhý odpoví - Camelku ? Další účastníci Tajného závodu " zaparkují " své auto v bazénu. Scéna končí prohlášením - Jdeme na pivko......... Abych však napsal pravdu, ty vtípky jsou tak ošlehané, že mě za malou chvilku přestaly bavit. Bitva s motorkářema byla povedená. CITUJU - Varuju vás, jsem Roger Moor !!......... Ve filmu zazní song Cannonboll od Raye Stevense. Závěrečné titulky nabídnou veselé příhody z natáčení. Kapitán Chaos - tramtadadááááá........... Kamera - Michael Butler. Hudba - Jack Solomon. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Superhviezda všade kam oko dohliadne. Závodnícka komediálna kultovka, ktorá uháňa na diaľnici zábavnosti minimálne 200 km/h. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svou zápletkou a také solidním hereckým obsazením, takže to byl první film na televizní stanici FILM +, který jsem kdy dokoukal. Charaktery byly opravdu rozmanité. Máme tu například dvě ženy ve sporťáku, které policisty oblbují svými vnady (pokud je zrovna nezastaví policistka :-), arabského šejka (hraje ho Klinger z MASHe), dva falešné kněze, Rogera Moora jako Rogera Moora, který závodí v autě Jamese Bonda a sám sebe paroduje, dva Japonce/Číňany v autě plném technických vymožeností a samozřejmě povedené "saniťáky" se "sympatickým" doktorem. Bohužel, z takových solidně napsaných charakterů se dalo vytřískat mnohem více. Během samotného závodu některé postavy dokonce uvidíme na scéně tak maximálně 3x (šejk - u rychlého občerstvení, při policejní kontrole...vlastně si nepamatuji, zda jsme ho kromě úplného konce viděli ještě někde na trati), protože nedostali tolik prostoru. Film vlastně sám o sobě není moc vtipný, jednou za čas se najde opravdu dobrý fór, ale jinak to zrovna vtipné není. Nevtipné fóry nejsou trapné, ale jsou křečovité a prostě nejsou vtipné. Aspoň, že má film spád. Na tři hvězdičky by to tak úplně nebylo, nebýt Rogera Moora, toho doktora (u toho se nedá nesmát), některých hlášek Burta Reynoldse a jiných povedených gagů. No, ačkoliv můj komentář vypadá možná negativně, film není zase tak špatný. Pobaví a zabaví, jen to prostě mohli uchopit lépe. Mimochodem, vůbec si nedokážu představit, o čem může být druhý díl, který má skoro stejné herecké obsazení. To musí být úplně to samé. ()

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama