Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pokus distributora parazitovat na "Gumball Rally" je trestuhodná! ty dva filmy nemají vůbec nic společného... Ano jede se tam něco jako závod a je to autama... nicméně tohle je pokus o rádoby "bláznivou komedii" která sem tam hraničí i s parodií (protože si dělá legraci s čeho může - viz part Rogera Moora). Možná jsem na film moc přísný a klidně by třetí hvězdu snesl... udělejme to asi takhle. Pokud ho budete srovnávat s "pokračováním" tak bez diskuze tři hvězdy snese, pokud samostatně... záleží na tom kolik budete mít při sledování v krvi alkoholu... jinak ponechme ty dvě. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Reynolds a jeho partak supermario se účastní závodu, jenž nezná hranic! Zúčastní se ho i prosím Jackie Chan, Roger Moore jako parodie na sebe sama a další velmi zábavní lidé! Bžunda. Humor scenaristy suší než bakerolls připomínajíc rukopis obtoustleho dítěte v pubertě, co chce na sebe upozornit. Strašná sračka, bez známky aspon jednoho kvalitniho fóru či zápletky. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Závodní komedie, jež střídá silné a slabší momenty na úrovni klasického lehce buranského Burtova humoru. Skvělá hudba, nápadité obsazení a rozumná stopáž zesilují pozitivní dojmy a zaručí absenci nudy. Přesto je to celkově film pro chlapce do 12 let a milovníky aut. Burt chce vyhrát s kamarádem Cannonball a sežene k tomu super roštěnku, co jim ještě může stát v cestě - všichni co ho chtějí vyhrát taky!...60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Aby Brock Yates získal čo najviac materiálov pre film, sám sa zúčastnil pretekov Cannonball v roju 1978. Stálo ho to miesto redaktora v časopise "Car and Driver". (Peter-1307)
  • Dvadsaťštyriročná kaskadérka Heidi Von Beltz sa počas nakrúcania zrazila s dodávkou. Nebola pripútaná, lebo bezpečnostné pásy v aute boli pred nakrúcaním vybrané. Prežila, avšak ostala do smrti paraplegičkou. (Peter-1307)
  • Číslo na aute Aston Martin DB5, ktoré riadi Roger Moore, je 6633PP. Toto auto bolo používané Seanom Connerym vo filmoch Goldfinger (1964) a Thunderball (1965). Pre Rogera Moora, ktorý hral Jamesa Boda sedemkrát, to však bola jediná možnosť riadiť toto auto vo filme. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama