Reklama

Reklama

Superpolda

  • Hongkong Chao ji ji hua (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hongkongské posvětí chystá přepadení Centrální banky. Do policejního týmu, který má za úkol teroristy zlikvidovat, je povolána i nejlepší policistka pekingského sboru Hua (Michaelle Yeoh). Hua netuší, že tato mise pro ni nebude jen dalším rutinním případem, ale i těžkým osobním bolem s vlastním svědomím, neboť vůdcem gangu není nikdo jiný než její bývalý přítel, Ah Fung, voják a veterán z Vietnamu, který neodolal volání peněz a přešel do řad protivníka. Nesmiřitelný boj profesionálů začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že tento kousek, ačkoliv je málo známý tak rozhodně oplývá kvalitou, a není to jenom tím, že by tu všechno táhla Michelle, naopak její mužští kolegové nezůstávají ve zručnosti pozadu. Uvidíte přestřelky nejtěžšího kalibru, vynijkající choreografii osobních soubojů, kdy je sice vidět, že rejža si pomáhal silně střihem a zrychlováním záběrů, ale i tak to funguje. Důvodů pro smích jsem si tu nevšiml, komedie se do popisu asi dostala omylem. Je to těžkotonážní nízkorozpočtové béčko, kde nějaké dramatické pokusy a hloubku charakterů nemůžete čekat, ale ale má to fakt koule, napětí, vynikající automobilovou honičku, skvělě vygradovaný závěr, v rámci žánru, patří film do silného nadprůměru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s vynikajúcou Michelle Yeoh v hlavnej úlohe. Má zaujímavý príbeh o policajtke z Číny, ktorá je povolaná do Hong Kongu, aby pomohla polícii so zastavením jednej zločineckej skupiny, ktorú ale vedie jej bývalá láska. Zo začiatku ešte určite pripomenie Police story 3, hlavne postavou, ktorú tu predstavuje Michelle Yeoh a ešte niekoľkými známymi hercami, ale inak mi to pripomína skôr Red force. Akcie je tu dosť a som s ńou aj spokojný. Nevyznačuje sa veľkoleposťou, nápaditosťou a množstvom kaskadérskych kúskov ako tomu bolo v prípade Police story, ale je tu dostatok kvalitných a dobre natočených súbojov a dobrých prestreliek. Najviac sa mi páči finále v banke, kde dôjde k postrieľaniu ochrankárov a následnej akcii hlavných hrdinov, výborné prepadnutie zločineckej skupiny v ich dome políciou alebo aj zaujímavý začiatok so zneškodnením únoscov. Najviac ma tu na moje prekvapenie sklamal Jackie Chan. Nie, že by bol zlý, ale stvárnil úplne zbytočnú postavu v úplne zbytočnej scéne, ktorá pre tento film nemá žiadny význam. Na tento film som sa tešil hlavne kvôli mojej obľúbenej Michelle Yeoh, ktorej ale najslávnejšie filmy sú tie, kde hrala po boku slávnejšieho kolegy. A v tomto filme, ale hlavne v Red force mi dokázala, že aj sama nemá problém utiahnuť film. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan (Inspektor Chan) se ve filmu mihne pouze v cameo roli ve dvouminutové scéně, která není do příběhu moc dobře vložena. Inspektor Chan v ní převlečený za ženu zabrání lupičům vykrást zlatnictví. Ze série "Police Story" je ještě zastoupena postava "strýčka" Billa (Bill Tung). Akčních scén nabídne snímek poměrně dost, ale za mínus považuji to, že hlavní hvězda Michelle Yeoh (Jessica Yang Jian Wa / Jessica Yang Cien Hua) neměla více soubojů (má pouze tři). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmík sa zubami nechtami snaží udržat rytmu POLICE STORY (trojka mala podtitul Supercop) či TIGREJ KLIETKY, ale Michelle to sama nezvláda utiahnuť. Ešte že sa tam mihne jej parták Jackie. Napriek obyčajnosti srší z filmu všetko to, čo na hongkongskej tvorbe milujeme... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A to jsem ještě hodně hodnej. Jelikož povedená akce a tak dva vtipný momenty, ale že by mě to bavilo, to moc teda ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pod vražedným názvem ze kterého není poznat o součást jako série se vůbec jedná, se skrývá slušný akčňák zaměřený více na přestřelky než bitky, který nepřináší nic nového, ale hongkongský standard určitě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spin-off Police Story 3, ktory sa venuje postave Cinskej inspektorky Huy Yangovej, ktora pre zmenu prichadza do HK pomôct vyriesit pripad gangu planujuceko prepadnutie banky. Bohuzial jednym z clenov gangu je aj jej priatel (Rongguang Yu), ktory prisiel do HK zbohatnut. Tato linia ponuka medzi ustrednou dvojkou dostatok dramatickych chvil aj ked je ostrielanemu divakovi HK filmov jasne, ze to nebude mat stastne vyustenie. Okrem tychto postav ma este vela priestoru dvojica detektivov, ktory s Huov patraju po gangu. Emil Chau, ktory sa snazi Huu zbalit a mladik Siu-Wong Fan, ktory tu je hlavne na to, aby sa predviedol v bitkach k comu dostane prilezitost, kedze medzi clenmi gangu je aj Dick Wei a tak sa môzeme tesit na ich finalny suboj. V uvodnej akcii sa kratko stihne predviest Yukari Oshima. Samozrejme ako zaporacka. Skoda, ze nemala viac priestoru. Bitky patria k tym lepsim. Su dostatocne dynamicke, kontaktne, choreografia je solidna. Len sem tam jak v bitkach tak pri nebezpecnejsich kaskaderskych kuskoch citit neprirodzenejsie pohyby akterov zavesenych na pomocnych lanach, ktore sem tam aj vidno. Ale je to v ramci akceptovatelnej normy. Okrem bitiek sa dockame aj skvelych krvavych prestreliek. Akcie je dostatok a Stanley Tong ju zvlada bez väcsich problemov. So seriou Police Sory film spaja este postava nadriadeneho stryka Billa, ktory nad celym pripadom dohliada a v jednej blaznivej scene tu ma cameo aj Jackie Chan. Staci ked spomeniem, ze okrem neho v nej maju dôlezitu ulohu aj Eric Tsang a zenske prevleky a je vam jasne, ze to nic seriozne nie je. Aj keby mi tato scena pripadala vtipna, tak sa do vazneho ladenia filmu vôbec nehodi. Vysledkom je Girls with guns akcniak, ktory sa sice serii Police Story nevyrovna, ale na tie lepsie diely zo serie Red Force v pohode staci. 7/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Michelle Yeoh známá jako insp. Jessica Yangová z filmu "Police Story 3: Superpolda" se vrací. Je vyslána do Hong Kongu, kde má dopadnou jeden gang. Neví však, že jeho šéfem je její bývalý přítel. Jackie Chan si také zopakoval svojí postavu policisty Chana z Police Story, ale jen v jedné malé scéně, kde v převlečení za ženu dopadne bandu přepadávající zlatnictví. Scénář : Mok Tang Han a Sui Lai Kang. Kamera : Oliver Wong. Hudba : Michael Wandmacher. Hrají : Michelle Yeoh alias Jessica Yangová. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších hongkongských filmů. Slušně natočené akční scény,ale nic víc. Michelle Yeoh není špatná,ale přeci jen bojová choreografie v jejím podání nedosahuje kvalit mužských kolegů. Hvězdička navíc za krátké vystoupení Jackie Chana v ženském převleku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, Cenovic Dzudyna sa tu mihne na tusim minutu ci dve, a ma akysi stek vo filme. Takze Cenovka ani omylom, skor ide o film stylu girls with guns - a hlavnou hviezdou bola Michelle Yeoh. Ako pise Snajpr18 - keby nebolo tej banky a tej sceny, je to slaby nudny podpriemer. Takto aspon slusny film -urcite radsej pozriem toto nez Billy Elliot povedzme . 62 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Wou. Je vidět jak obrovský vliv měl na film HK Bruce Lee. Snad v každém druhém akčňáku je nějakej odkaz na jeho filmy. Tenhle nevyjímaje. Navíc potěší i mini role Jackie Chana a fakt, že tento film se jakože odehrává v příběhu jeho filmů police story. Ovšem jestli je v tomhle filmu něco lepšího než gunfighty a kopy, tak je to rozhodně ta romantická část. Ano je to tak. Není jí tam mnoho, ale přidává do děje emoce, které by jinak v obyčejném zabíjení chyběli. Závěrečná scéna v tunelu měla koule jak na bowlingu a přešel mi i děda mráz po zádech, když se zavírali vrata. Pěji chválu. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jakési pokračování Police Story 3 s Michelle Yeoh v hlavní roli. Jackie se ve filmu objeví jen na pár minut, když v převleku za ženskou dopadne několik zlodějů. Film se nese v duchu Police Story, ale je přece jenom slabší, hlavně co se týče akce. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Stanley Tong se v roce 1993 rozhodl rozvinout charakter Michelle Yeoh z Police Story 3 a natočil tak nepřímé pokračování, které však až na pár drobností (včetně Jackieho čestné roličky, která je tak trochu z jiné planety ;) nemá s původní sérií nic společného. Inspektorku Yangovou (Michelle Yeoh) zastihneme v úvodu při bezchybném zásahu proti teroristům (mezi nimiž se mihne i Yukari Oshima) a zároveň tu potkáváme i jejího přítele Fenga (Yu RongGuang). Oba se mají rádi a chtěli by se vzít, nicméně Feng je trochu víc materiálně založen a tak odcestuje do HK (tahle část mi připadá jako otevřená sociální kritika čínské ekonomiky, místy tu jsou ovšem vzletné věty Michelle o tom jak má ráda svou zemi apod., takže těžko říct jestli to byla ironie nebo ne). Feng se však v Hongkongu nehodlá živit taxikařením a se svými ex-kumpány z Vietnamu si zařídí slušně prosperující teroristickou jednotku. A protože z Číny do HK je to co by kamenem dohodil... Zbytek už je jasný jako hospodská facka, nicméně Supercop 2 není z filmů, které byste v recenzích "řezali" za slabý příběh. Ba co víc, v tomhle filmu děj funguje jako ultratenká průsvitná niť na které jsou navlečeny akční scény... Jejich kvalita je ovšem docela sporná. Nevím zda byl Stanley Tong při natáčení Police Story 3 a První rány pod steroidy nebo mu prostě vydatně pomáhal Jackie Chan, ale Supercop 2 v některých okamžicích nesahá těmhle filmům ani po kolena. Tong, jako správný ex-kaskadér, absolutně rezignuje na dějovou stránku a vleče herce z jedné akční scény do druhé. Ale inspirovat se stylem Jackieho Chana, to ještě neznamená se mu vyrovnat - Tongovy akční orgie postrádají lehkost, Michelle je místy podivně toporná (a to je na tom ještě zdaleka nejlíp, takový Yu RongGuang dopadl podstatně hůř) a zbytek herců (i když tu jsou velká jména - Dick Wei, Emil Chau) to bohužel nezachraňuje. V přestřelkách je občas zrychlování až moc viditelné, chybí nebo naopak přebývají zvuky a korunu tempu nasazuje odfláknutá hudba. Stačí vzít kalkulačku a po několika operacích je jisté, že Supercop 2 není tím, čím by chtěl být. Stanley i Michelle se snažili hodně, ale snaha samotná někdy nestačí. Film tak zůstává jen solidní akční kriminálkou na kterou nelze mít přílišné nároky. 50% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Spin-off od Police Story 3 stojí a padá na Michelle Yeoh. Což je dobrá zpráva při pohledu na akční stránku filmu. Yeoh má s akcí bohaté zkušenosti, a i zde předvádí svůj akrobatický talent. Oceňovaná je obecně ale i pro svůj herecký talent. A ten je tu trestuhodně nevyužit, možná spíš zneužit. Tam kde se Police Story 3 pomocí humoru snažila smířit s navrácením Hongkongu Číně, tak tady už se jede pořád ne otevřená, přesto do očí bijící propaganda. Odpadlík lidové Číny, který vše, co páchá dělá vlastně kvůli svému vietnamského původu, se spojí s bílým kapitalistickým zlodějem a hrdinná čínská policistka navzdory neschopnosti Hongkongské policie vše zachrání. Pokud se od toho člověk dokáže odprosit, což jsem minimálně během akčních scén, které byly dost brutální a bylo jich dost dokázal, užije si fajn akční výplach. ()

Reklama

Reklama