Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

anais 

všechny recenze uživatele

City hunter je natočen podle komixu, který jsem nečetl. Nemůžu totiž posoudit, zdá je tištěná verze stejně praštěná jako ta celuloidová. Jackie Chan tu hraje „svého“ typického hrdinu – vtipný, trochu zmatený, ale přesný v úderech a akrobatických kouscích. Tato postavička tentokrát není zasazena do víceméně skutečného světa, ale do světa naprosto absurdního, chvílemi možná abstraktního – kde realita není ohraničena žádnými fyzikálními ani jinými zákony. Asi nejlepším příkladem je závěrečná bitva ve stylu Street fightera, kdy Jackie spadne, rozbije automat s touto hrou, a dostane elektrickou ránu, díky čemuž se začne měnit v jednotlivé bojovníky z videohry. Je to legrační, dynamické, a co hlavně – nápadité. Jak tomu však u některých Jackieho filmů bývá, závěrečná bitva je to nejlepší co film nabízí. Scénář je naprosto infantilní (ano, mnohem víc než ostatní Jackieho filmy:) a výkony nepřesvědčivé, trčí z nich umělost Jak jsem ale podotkl na začátku, komix jsem nečetl, a je dost dobře možné, že se autorům tohoto filmu povedlo převést jeho atmosféru na plátno víc než dobře. Pro Jackieho fanoušky je tento film nutnost, jelikož nic ulítlejšího s ním už nikdy neuvidí. Ti ostatní tu najdou jednu skvostnou bitvu, ale taky pět minut utrpení při sledování jakési písničkyprostě mnoho nepopsatelných zážitků, které si musíte zažít sami. Potom bude následovat zvažování, zda to bylo nepovedené, nepovedené až to bylo geniální nebo geniální ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ryu Saeba (Jackie Chan), známý také jako Městský lovec, je soukromý detektiv a nenapravitelný sukničkář. Pátrání po dceři tiskového magnát jej dovede až na luxusní výletní loď, ale k smůle jeho i ostatních pasažérů se na palubu dostala také skupina nebezpečných teroristů… Jackie Chan si pochopitelně na smrtelně vážné filmy nikdy moc nepotrpěl, takže i Městský lovec je čistokrevná komedie (mimochodem se jedná o adaptaci japonské mangy) a tady nastavá první zádrhel a tím je humor. Ten sice v Jackieho filmech byl vždycky trošku jednoduššího rázu, ale zde jsou některé vtípky až infantilního rázu (dort v obličeji, spadlé kalhoty), jiné jsou pro změnu jenom nevkusné či prostě nevtipné, ale kdoví, možná to byl i tvůrčí záměr, ale těmito vtípky si mně film určitě nezískal. Zároveň však musím dodat, že některé jiné scény jsou opravdu vtipné, takže se to nakonec aspoň trochu vyrovná. To akční pasáže už jsou na tom lépe, sice se jich dočkáme až v druhé polovině, ale stojí za to, což je dáno také tím, že si ve filmu role padouchů zahráli klasici Richard Norton a Gary Daniels, díky kterým je film hned o něco serióznější (a také zábavnější). Městský lovec je vlastně docela rozporuplný film, na jedné straně tady máme nevtipné gagy, přehrávající herce a pár vyloženě zbytečných scén (např. dlouhé hudební vystoupení), na druhé straně tady máme i povedené fórky, zajímavou stylizaci, kvalitní padouchy, solidní bojové scény (dokonce i ve stylu Street Fightera) a taky samotného sympaťáka Jackieho. Takže v konečném součtu, je Městský lovec docela koukatelný film (i když místy je to celkem na hraně), ale v rámci Jackieho bohaté filmografie lze nalézt povedenější kousky. ()

Reklama

bulbasaur 

všechny recenze uživatele

Ked som to viedl prvy krat mal som ai 10 rokov a okamzite som to chcel vidiet znovu :D a po rokoch film nestratil na svojej zabavnosti. Je to sice somarina ale to v tomto pripade nevadí. Ono ide o to aby to bola somarina :) . Genialne mlátičky dovedené takmer do dokonalosti a casto aj nehraná bolesť aktérov dodáva týmto scénam na realite. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

City Hunter je adaptací japonského comicsu o svérázném detektivovi Ryu Saebovi, kterého ve filmu ztvárnil Jackie Chan... nevím zda je comicsová předloha šílená (i když japonci jsou schopní všeho ;), ale film je rozhodně to nejpodivnější na co můžete v Chanově filmografii narazit. Ryu (Jackie) získal další případ a vydává se hledat dceru japonského tiskového magnáta. Ta před ním uteče na luxusní zaoceánský parník plný milionářů, který se zrovna chystají přepadnout teroristé pod vedením Richarda Nortona. Příběh je ale to poslední o co v téhle bláznivé akční jízdě jde... Nevím jak tenhle film popsat, ale je to něco mezi komediálním úletem a naprostou parodií... Na každém kroku je nějaká narážka nebo vtipná (popř. k absurditě dovedená) situace, pokud se rovnou nebudete smát na celé kolo, garantuji vám, že po dobu sledování filmu budete mít ve tváři minimálně lehký úsměv. V kulometné záplavě humoru se neztratí ani kvalitní akční scény (s poměrně působivými parodiemi Street Fightera (ta je obzvlášť šílená) a "Game of Death"), Gary Daniels a konečně i Richard Norton ukáží, že nejsou žádná ořezávátka. Máte odvahu vydat se na ultra rychlou jízdu, která vás během 95 minut proveze světem ve kterém není nic bráno vážně? Vydrží vaše bránice hodinku a půl intenzivní masáže? Chcete Jackieho v nejlepší formě ve fantastických akčních scénách? Pokud jste řekli třikrát ano, neváhejte a City Huntera si nějak opatřete. Je to sice velká ulítlost, ale určitě se vám bude líbit. 80% ()

haj 

všechny recenze uživatele

Asi nejztřeštěnější Jackieho film a to vzhledem ke ztřeštěnosti některých jeho dalších filmů je už opravdu co říct. To vede k tomu, že diváci se dělí na dvě skupiny- jedni film milují, druzí ho po pár minutách vypínají (kampak asi patřil recenzent Cinemy). Já na druhou stranu se řadím do první skupiny a City Hunter patří mezi mé oblíbené Jackieho filmy, protože moc filmů mě v životě tak nerozesmálo jako právě tento. Je to zkrátka nepřetržitá záplava humoru, akce a všeho, co máme na Jackiem tak rádi. Moje oblíbené scény jsou boj ze Streetfightera, scéna s Bruce Leem a závěrečný souboj s Richardem Nortonem. A samozřejmě všechny Jackieho sny, bězvědomí přece jenom nemusí být tak špatný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Jméno postavy E. Honda ze hry Street Fighter muselo být ve filmu změněno na E. Honde, a to kvůli smlouvě, kterou měl Jackie Chan dlouhodobě podepsanou s automobilkou Mitsubishi. (Raztubyl)
  • Po uvedení se Jackie Chan od filmu distancoval a v tisku osočil i režiséra Jing Wonga. Ten proto ve svém dalším filmu Velké riziko (1995) vytvořil postavu, jež Jackieho Chana zesměšnuje. (Raztubyl)
  • Jackie Chan si poranil při pádu ze skateboardu koleno a vykloubil si pravé rameno. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama