Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel, automat na kondomy, sex. To jsou ústřední témata tohoto zvrhlého filmu. V ''zaplivaném'' motelu se již několikrát odehrála příhoda, kdy pánové přišli během sexu o své přirození... zdánlivě nesouvisející případy, které na první pohled spojuje pouze místo činu, mají ale společného více! Objeví detektiv Macaronni skutečného pachatele? Detektive, dávejte si pozor! Vyšetřování by vás mohlo připravit o více, než jen o čest... (Kostiiik)

(více)

Recenze (18)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Kondom hrůzy" je sympatický camp projekt, a to nejen ve smyslu divácké optiky, ale také tvůrčích kořenů. Film vznikl na motivy stejnojmenného komiksu předního německého queer autora Ralfa Königa, který se postupem let z undergroundu dostal na výsluní mimo jiné díky velké popularitě filmového zpracování jiného jeho díla "4% muž v akci" (1994). Zatímco v onom případě adaptace zahlazovala hrany Köniovy předlohy, "Kondom hrůzy" dokonce původní krátký komiks doplňuje o další queer a camp roviny. Výsledek působí trochu jako kdyby se John Waters rozhodl natočit mix hard boiled noiru a padesátkového béčka s monstry a šílenými vědci. Věrnost předloze (která ostatně začíná nápisem "A Ralf König Film") se projevuje také v zasazení do New Yorku, přičemž tvůrci se zde vyloženě vyřádili na vyobrazení pokleslého a zhýralého světa, který ale nedémonizují, nýbrž otevřeně adorují a vyžívají se v karikování jeho ikonických atributů a podob z filmů středního proudu. Filmový "Kondom hrůzy" tak je ještě víc queer camp parafrází na brakové žánry, než původní komiks a podobně také nadchne hrdě queer postavami a parafrázemi žánrových schémat. ___ PS: Troma si pouze řekla, že koupí divný německý film do americké distribuce. Se vznikem filmu neměli Kaufman a spol. vůbec nic společného. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tím, že nebudeme dělat srandu, bude to sranda. Sázka na to úplně nevyšla. Stejně tak jako pokus zopakovat atmosféru Králíka Rodgera v queer prostředí se zubatým kondomem. Je nicméně neuvěřitelné, kolik hvězd do toho Němci narvali. V něčem film o 25 let předběhl dobu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Troma si asi řekla. Tak co jsme ještě nenechali vraždit. Hodně věcí a co takhle condom? Kondomi vycházejí ven a plazí se po ulici,aby si pochutnaly na lidech. Naprosto šílený detektiv,který je trošičku výstřední,no je homoseuál. Dostal jsem dobrou porci vtipných hlášek a skvělého zubtého vraždícího condomu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela sranda tenhle film ale jen v případě když se tu objeví onen kondom, jinak to je celkem nudná blbost která postrádá příběh a humor mě moc nezujal. Ale jak říkám objeví se kondom a oči mám na obrazovce přilepený, protože to je pak maso a zábava v jednom což mi stačí. Jen teda dneska už to moc nešokne takže takovej silnější průměr. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak to máme zase jednu taškařici. Krvežíznivé kondomy v New Yorku a na stopě jim je gay inspektor Macaroni ze Sicílie :-) Celé hozené do parodie na noir-detektivky. Dobrej úlet, hehe :-)))) Kouká se na to dobře, efekty výborný, kondomy sou úplně mňamózní. Škoda že tam nebylo víc hafo komickejch situací u kterejch by se člověk válel smíchy, takhle se spíš jen občas pousměje. Jinak si film celkem s ničím moc nesere, dobrá půlka děje se odehrává v gay barech, chlapi si to rozdávaj ve výtahu, fajn hlášky. K tomu dobrej vizuál a fajn postavy. Díru do světa tenhle film asi neudělá, ale na skouknutí po náročné šichtě v práci rozhodně fajn. 6/10 ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zábavné, šokující, a originální. A detektiv Mackeroni je navíc nejdrsnějším gay policistou všech dob, který se směle může poměřit třeba s Clintem Eastwoodem! A to nejen v centimetrech... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pár zajímavostí : Film je natočen podle komiksu Ralfa Koniga, speciální efekty vytvořil nekromantik Jorg Buttgereit, jako kreativní konzultant byl osloven sám vetřelčí mág H.R.Giger, šíleného profesora Smirnoffa si zahrál skalpovaný Sam Hawkins (Ralf Wolter) a hudbu složil Emil Viklický, kterou nahrála Pražská filharmonie ve studiu Smečky pod taktovkou Mário Klemense. Na Tromu je Killer condom po vizuální stránce snad nejlepší snímek. Příběh už je ve stylu Tromoviny : teploušský detektiv Macaroni pátrá po vražedných kondomech, psychoušská křesťanská fanatička čeká na příchod Pána....zvráceně zábavně, ale místy docela nudné a zdlouhavé. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Skrátil by som to o 20-30 minút, no ináč musím priznať príjemné prekvapenie z braku, ktorý je chytrý, zábavný, kreatívny a hrdo queer. A že v ňom mali prsty Buttgereit a Giger, je už len čerešnička na torte. Pred štyrmi dňami sa vo Viedni premietal Directors cut za účasti tvorcov, vrátane Buttgereita, škoda že som sa nezúčastnil. :) 3,5* Dobrý koment JFL. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím jak hodnotit. Hodně ulítlá a tromácky úchylná parodie na noir krimošku. Detektiv Macaroni, který dává přednost mužským prdelím před ženskou pussy byl ale opravdu cool. Na jedné straně spousta dobrých hlášek a nápadu, na straně druhé snůška trapnosti. Prostě Troma...:o) ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Haha, já se bavil. Ten detektiv vypadal jak Michal David. A dobře se u toho učí angličtina. "There was ... all that blood ...and the p... p...penis...jumped on the floor ...and ran under the bed." :-DD ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce taká treskúca sranda ako tie najväčšie pecky od Tromy, ale pobavilo. Ako ne-milovník noirových detektívok som si homosexuálneho detektíva a v podstate celý Vraždiaci kondom neskutočne užíval :) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Guten...prc-prc...Tag. V hodinovom hoteli hosťom niečo odhryzáva penisy a rozlúsknuť to musí superdrsný gay detektív Macaroni so svojim 32 cetimetrovým klátom. Na vlastne koži sa presvedčí s čím tu má do činenia keď mu vtákožravá zubatá prcguma odkusne jedno vajce. Kto by to povedal že nemecká komédia plná gayov a postarších transvestitov bojujúcich proti rozbesneným prezervatívom môže byť naozaj zábavná. Ale je to tak, nechytal som sa síce za brucho v nekontrolovateľných záchvatoch pekelného rehotu, ale úsmev som mal na tvári prakticky neustále. Podarená nemčúrska Troma. Prc-prc... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Camp jak vyšitý, ale velmi zábavný. Skvělý casting, patřičně bizarní atmosféra a odkazy na vše možné počínaje noir filmy a konče třeba kontroverzním filmem Na lovu. ()

megan017

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu člověk může vypnout své myšlení a zvracet smíchy. Film je ovšem v některých částech hrozně nudný, pokaždé jsem zbystřila, když jsem zahlédla kondom a v obchodě jsem se na regál s nimi dívala dost nevěřícně. Asi jsem se vypla moc. No, ale k filmu. Je to hovadina na entou, bez náboje, ale za to je to dost velká šílenost, zvráceně zábavné. Víc se k tomu dodávat opravdu nemusí, je to přesně to, co od Tromy čekáte. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Těžko tenhle film hodnotit. Na jednu stranu je to pekelná sračka, ale na druhou stranu tuze zábavná. Ne každý detektiv je gay-transvestita s 30ti centimetrovým ptákem, kterýmu se chloubu snaží sežrat zdivočelý kondom. A i jiným týpkům v laciných motelech, gaybarech a podobných lokacích. Nářez. 65 % ()

Reklama

Reklama