Reklama

Reklama

Úspěšný právník a věčný sukničkář Jackie Lung (Jackie Chan) je pověřen případem, kdy obhajuje majitele továrny, která zřejmě znečišťuje jezero slečny Yehové. S pomocí svých přátel se Jackie chce dozvědět víc o žalobkyni i o její krásné sestřenici Nancy. Ani neví jak, a najednou je do Nancy bláznivě zamilovaný, snaží se pomoci její sestřenici a po krku mu jdou kumpáni majitele továrny, protože se dostal až příliš blízko k odhalení tajemství, čím se vlastně továrna zabývá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

woody 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že Chanovky mají vesměs slabší scénáře (výjimkou je snad jedině Miracles). Ony to vesměs dokázaly zamaskovat. Když už ne prvotřídní akcí, tak alespoň gradací děje nebo vtipem... Ale Navěky drakem je slabota i pro mě. Předně zápletka je nijaká. Snaží se o prokreslenější charaktery postav, ale to by předně nechtělo takovou vatu okolo a logiku. Hlavně ten Yuenův týpek je na tom fakt špatně. Věčně se chová jako na cracku, snaží se dokonce své přátele povraždit. Do toho ta milostná zápletka... Přišlo mi, že to má přes dvě hodiny... Pokud jsem takhle zkritizoval podstatnou část filmu, musím alespoň vyzdvihnout fighty, které skutečně patří k vrcholům v Jackieho kariéře. A to mi prosím nevadily, ani ty Sammovi zpomalovačky. Zejména při závěrečné bitce v továrně trnete hrůzou co všechno lidské tělo vydrží... Doporučoval bych jen půlhodinový sestřih nejlepších scén (bitka v kavárně, na lodi, závěr s Bennym Urquidezem a velmi vtipná večeře u Jackieho doma), celkově byste jinak byli zklamaní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie. Kromě Jackieho Chana jsou tam další dva vtipný herci. Tlustej Sammo Hung a Biao Yuen. Navíc se oba uměj prát, takže ten film fakt odsejpá. Akční scény jsou zábavný a kromě těch klasickej chanovskej bitek, Jackie proti několika, je tam i finální fight s ultimátním protivníkem. Bílý záporáci jsou v hongkongských filmech většinou směšní, ale tenhle má tak hnusnou držku, že vám utkví. Nemám výhrady. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Slabé, zdlouhavé, nudné. Několik dobrých a vtipných momentů nemůže film vytáhnout z bahna. Asi za to může dost špatný scénář. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se ihned po zakoupení (i když "Chanovky" moc nemusím ...) podíval hlavně kvůli slibovanému duelu Jackie Chan vs Benny 'The Jet Urquidez. K tomu pak přítomnost ještě dvou hlavních rolí - Sammo Hunga a Biao Yuena slibovala docela slušný nářez ... Celkově je to hodně pohodový a dobrý film. Pro milovníky výše zmíněných mistrů bojových umění je to naprostá povinnost. Není to ale jen akční záležitost střihlá komedií (nenarazil jsem na žádný trapný honkgongský humor, ale vše humorné mne skutečně docela pobavilo ...), jak bývá u těchto filmů zvykem, ale i lehká love story ... A myslete si o mě co chcete, mě se i tato složka filmu prostě líbila. Ve finále jsme pak svědky velkolepého "martial-arts masakru" a výše zmíněné duelu Jackieho s jedním z největších mistrů bojových umění v historii - Bennym 'The Jet Urquidezem. Velkolepá podívaná. Každopádně film jako takový tak, tak drží při sobě ... Je to slepenec různých částí, kde se nic neřeší, neplánuje ale jen jedná a přišlo mi to spíchlé tak nějak na rychlo. Každopádně paráda, pro skalní fanoušky povinnost. Choreografie soubojů naprostá bomba. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměr. Bitky standartně kvalitní a Pauline Yeung půvabná, vtipné to bohužel dvakrát nebylo a trhlá postavička Biao Yuena byla vysloveně iritující. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o úspešnom právnikovi, ktorý prijme ponuku obhajovať vplyvnú spoločnosť, keďže bola zažalovaná kvôli znečisťovaniu jazera jeho majiteľkou a tak si zavolá na pomoc svojich dvoch schopných priateľov, aby našli niečo proti majiteľke a jej sestre. Lenže právnik a jeden s priateľov sa do sestier zamilujú a tak sa rozhodnú postaviť na ich stranu a zistiť pravdu o spoločnosti a jej zločineckých aktivitách. So spracovaním som veľmi spokojný, už od začiatku som mal z toho skvelé pocity, dejovo sa síce očakávane nejedná o nič výnimočné, ale sú tu tri perfektné hlavné postavy, ktoré si bez problémov utiahnu aj svoje samostatné scény, no samozrejme ich spojenia sú ešte lepšie, čo je pritom takmer stále. Jedine musím trochu vytknúť, že je tu trochu viac romantiky, než by bolo vhodné, pričom tá mimo humorných scén nemá čím zaujať, ale to je skutočne to jediné, inak si film udržuje vysokú úroveň zábavnosti a väčšinu času som mal pocit, že jedna skvelá sekvencia strieda druhú. Akcie je tu dosť a je skvelá. Súboje sú výborne natočené a hlavne majú perfektnú choreografiu, ktorá dovoľuje naplno vyniknúť všetkým zúčastneným, či už po bojovej, ale aj gymnastickej stránke, takže na ich kúsky je skutočne radosť pozerať, k tomu chválim aj výber prostredí a navyše to miestami pôsobí aj správne tvrdo, toto sa mi veľmi páčilo. Najviac sa mi páči celé finále v továrni, ktoré už miestami berie dych, ale skvelá je aj akcia na lodi a vlastne aj všetko ostatné. Veľmi spokojný som aj po stránke humoru, je ho tu dosť a väčšina sa výborne vydarila, chválim hlavne scénu s megafónom alebo už tradičná skrývačka v dome. Herecké obsadenie je vynikajúce, perfektné hlavné trio Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen, pričom každý z nich je v prvotriednej forme, sadli mi aj ženské postavy a k tomu skvelí záporáci, kde vynikajú hlavne Wah Yuen, ktorého kúsky hlavne vo finále sú nezabudnuteľné, ale aj Benny Urquidez a Billy Chow. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, tu sa v rámci žánru nedá nič vytknúť. Naveky drakom je jeden z najlepších filmov Jackieho Chana a najlepšia spolupráca tejto trojice, ktorá vyniká skvelou akciou a aj humorom, na toto sa dá pozerať stále. 81% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Příběh je prostinký, Jackie je právník, co to hraje na všechny strany, což ho neustále dostává do problémů... Ale souboje a choreografie jsou výborné! Fakt komické bylo, že film jsem měl předabovanej do angličtiny a zároveň jsem k němu měl české titulky přeložené z čínštiny (a předtím z angličtiny) a to, že se postavy v titulcích a ze zvukové stopy nazývaly jinými jmény bylo to nejmenší. Množství dialogů bylo úplně o něčem jiném.) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty bitky jsou fantastické, sice nejsou tak hravé jako v pozdějších Jackieho počinech, ale jsou o to surovější. Romantická právnická linie působí jako parodie na červenou knihovnu a jeho propojení s případem továrny na kokain je hodně bizarní. Působí napsaná hodně narychlo, aby se borci mohli zase někde porvat. Milujete mě? Nezapomeňte jste pod přísahou. 😃 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film mi dost připomínal chvílema svým stylem Police Story s tím rozdílem že Jackie hraje tentokráte sukničkářského advokáta. 4 hvězdy hlavně za závěrečnou chuťovku, kdy Jackie zdemoluje ve stylu Bruce Lee kickboxera Benny Urquidese. Tento souboj jsem si náležitě vychutnal ještě jednou, přičemž kop ve vrtuli nemá chybu! Naprostá demolice. Také mě dost překvapilo že film není zase tolik dětsky nevinný jak je u Jackieho zvykem a že té krve je na plátně celkem dost. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych nejvíc bitky, ty byly supr, ať už ty zpomalené nebo v reálném čase, humor tam také nějaký byl, prostě typický JC. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle Chanovky z 80 let miluju. Tohle je další důkaz o tom jak to Japonci uměly, plno hlášek, vtipných momentů a nakonec i akční scény s výbornou choreografií. Na tenhle typ filmů bych dokázal koukat bez přestávky. Díky ti Jackie za ty krásné roky, s tebou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se spíše ke slabšímu průměru. Jackie, co by advokát, se zamiluje do ženy, se kterou vede soudní spor jeho klient a tím si od něj vyslouží nemálé "díky". Tentokráte si ale na pomoc přizval 2 neméně zručné kamarády a za jejich pomoci dovede vše do šťastného konce. Občas se všichni poperou(dokonce i mezi sebou) a dokonce vypustí i nějakou tu vtipnou hlášku:-) Ale!! Je hodně Jackieho filmů, které jsou o poznání lepší....a to vypustili nepovedené scény...fuj!!:-)60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Moc nemusím tu partičku, která se motala okolo Chana v osmdesátkách (tím myslím Sammo Hung a další) akorát mi lezou na nervy, jak se snaží být vtipný.. ale Jackie naštěstí zachranuje, co může a později se na tu partičku naštestí vysral. Nedivím se. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená a občas hodně divoká akční komedie. Rozhodně se nejedná o klasickou "Chanovku" jelikož zde Jackie nedostává o mnoho více prostoru než jeho kolegové. Film je plný slušných bitek, které jsou však občas až zbytečně zrychlené a působí nechtěně komicky. Po většinu filmu jsem se slušně bavil ale uvažoval spíše o nižším hodnocení avšak akční konec byl hodně povedený a vyzdvihl film na toto velice kladné hodnocení se kterým se stotožní hlavně milovníci hongkongské produkce pro které je tento film určen. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (NOVA 1998) = Petr Švéda --- Kedysi známe ako ACTION HUNTER. Aj tu je záverečný súboj Jackie Chan vs. Benny "The Jet" Urquidez akčným vrcholom snímky. (28.7.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se při koukání na Chanovky těším, pokud tam hraje, hlavně na Sammo Hunga, ten chlápek mě neskutečně baví. Když jsem zjistil, že v Navěky drakem taky hraje, byl jsem zvědavej, co zase předvede. A musím říct, že z trojce hlavních hrdinů, mě bavil nejvíce. Režisér to možná není nijak moc výborný, ale herec to je určitě vynikající. Jeho role si vždy docela užívám. Navěky drakem obsahuje všechno to, pro co jsem si filmy s Chanem oblíbil. Pravda, není to zase tak akční (jo, rvačky tu jsou a docela povedený, starý dobrý kung fu), myslím ve stylu klasických akčňáren o policajtech typu Police Story a tak... Tohle je místy dost humorná romantická komedie doplněná vymazlenými rvačkami (Biao Yuen místy až překvapuje, jeho styl se mi hodně líbil) u nichž ale chybí klasicky chanovské zapojování různých věcí denní potřeby. Ale to vůbec nevadí. Líbilo se mi to natolik, že bych to snad i byl ochoten označit za nejlepší film s Jackie Chanem co jsem dosud viděl (ještě mi jich dost chybí). ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasický čínský ,,humor" vs. geniální souboje s bezchybnou choreografií. O to vždy v těchto filmech šlo. Svatá kung-fu trojka Chan - Hung - Yuen zde předvádí svoje vrcholové umění. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

ďalši film, na ktorý sa dobre pozerá, no neponúka nič nové. Dokonca ani súboje, ktoré boli vždy zárukou vysokej kvality, hlavne za účasti jackie chana, tu akosi postrádajú nápaditosť a energickosť. Ale chápem tomu. Sammo Hung Kam - Bo je iný režisér a viacej ako o efektnosť mu ide o vzťahy medzi postavami, ktoré jediné sú zvládnuté na jednotku. Ústredná trojka dokáže rozosmiať a dobre sa na nich pozerá, či už keď sa hádajú, alebo keď nakopávajú zadky. Tento film vďaka tomu rozhodne neupadne do zabudnutia, ale bohužiaľ, čo sa týka filmografie Jackieho Chana, je to skôr priemer. ()

Reklama

Reklama