Reklama

Reklama

Smrtící meteor

  • Hongkong Feng yu shuang liu xing (více)

Obsahy(1)

Mi Wei je všude známý jako Smrtící meteor. Říká se mu tak podle jeho úžasné zbraně, kterou viděli všeho všudy dva lidé. Oba jsou již po smrti. On sám však zbraň používá pouze tehdy, když už není jiná možnost. Za meteorem přichází sluha Wa Wu-Bina, který má pro něj důležitý úkol. Chce, aby Meteor zabil jeho ženu, která ho otrávila jedem. Aby Wa Wu-Bin žil, tak mu jeho žena každý den dává dávku protijedu. Jed je uložen v truhle, kterou hlídají čtyři strážci. Meteor úkol přijme. Aby ale nedošlo k prozrazení jeho úkolu, je Wa Wu-Binem zbit a vyhozen z jeho domu, kde ho uvězní stráž knížete Funga. Ve vězení se dozvíme, že Meteor pracuje jako agent, který má zjistit, kde má Wa Wu-Bin schovaný poklad, který ukradl. Meteor tedy musí nejen splnit slib, který dal Wa Wu Binovi, ale také musí najít poklad, kolem kterého je spousta nevyjasněných okolností. (SG-1)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný kung-fu film od Wei Loa. Má celkom zaujímavý príbeh o výbornom bojovníkovi používajúcom skvelú tajnú zbraň, ktorého si zavolá vplyvný muž, aby mu získal protijed strážený špičkovými bojovníkmi a zabil jeho ženu, ktorá ho otrávila, no okrem toho bojovník pátra aj po ukradnutom poklade, ale zistí, že nie každý má len také úmysly, ako hovorí. Spracovanie tiež nie je najhoršie, takýto príbeh samozrejme až tak moc upútať nedokáže, je to taký typický naivne pôsobiaci film, ako väčšina tvorby tohto režiséra, ale zase miestami je to celkom zábava, hlavne kvôli tomu množstvu zvratov a navyše sa stále niečo deje, takže sa na to dá bez problémov pozerať. Akcie tu moc nie je, ale aj tá je iba priemerná. Je až prekvapujúce, ako je tu akcia podriadená príbehu, čo je v tomto type filmu takmer zázrakom, za celú prvú hodinu sa nájde prakticky len jeden súboj, až potom ich už pribudne a všetky sú kvalitatívne na podobnej úrovni, majú len priemernú choreografiu a aj prevedenie. Herecké obsadenie nie je zlé, ale ani moc nezaujme, Jackie Chan tu má len tri scény a z toho dve akčné, no fyzicky nič zaujímavejšie nepredvedie a herecky je tu na tom rovnako, jeho úloha je nezaujímavá, ale aspoň Wang Yu v hlavnej úlohe nesklame a rovnako aj ženské postavy. Réžia a technická stránka sú aj vo svojej kategórii podpriemer. A trochu prekvapí, že tu nie je ani žiadny humor, celý film má dokonca takú vážnejšiu atmosféru. Rozhodne neľutujem, že som si tento film pozrel, aj takmer bez Jackieho Chana sa na to dalo pozrieť, ale je to len taký typický film na jedno pozretie. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 57%. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie hraje padoucha, má dva souboje s hlavním hrdinou. Trochu nešikovně je v příběhu vysvětleno úmrtí některých postav a jejich následné objevení ve finále. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Udatný obránce pořádku se musí pustit do boje s obávaným bojovníkem, který se svou tajnou zbraní terorizuje celý kraj. ...Scénář : Lung Ku ()

haj 

všechny recenze uživatele

Asi nejkomplikovanější detektivka, jakou jsem viděl. Tolik dějových zvratů nenajdete snad v žádnym jinym filmu (lidi, kteří umřeli, najednou žijou, následuje složitá vysvětlovačka, jak to udělali apod.). Další ptákovina ze 70. let. ()

bakulator 

všechny recenze uživatele

Scénárista byl evidentně pod vlivem drog, když sepisoval námět. Největším klenotem jsou především bezva hlášky viz. Teď už asi lituješ toho, že jsi již použil svůj smrtící meteor? - Ale to asi nevíš, že mám 2, hahahaha. ()

MRKMRK 

všechny recenze uživatele

Na to, ze filmy od Wei Lo nemavaju ziadne dejove linie, tento film je toho opakom. Zaver je zaujimavo domotany, mne sa to lubilo, i ked uvod ma trosku odradil a mal som to chut vypnut ;-) ()

Reklama

Reklama