Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jackie ide na svadbu do New Yorku a nebol by to on, keby sa to nezvrhlo na mlátenie s punkermi a mafiou. Ľudia na kašu v plastových vreciach, demolácia budov, šrotovanie drahých áut, jazda vznášadlom ulicou a preskok cez nákupný vozík. Jackie túruje, predvádza svoje kúsky a konečne sa mu podarilo preraziť do ameriky - ALELUJA, chváľme Pána (Chana)! Dej nie je dôležitý, ide len o to nakopať hnusných gangstrov a rozbiť pri tom čo sa dá. No, funguje to. ()

choze 

všechny recenze uživatele

RACHOTEM V BRONXU se Jackie po neúspěšných pokusech v 80. letech (VELKÝ ZÁVOD 2, OCHRÁNCE) konečně prokopal na americký trh, když tu s ním posbíral 32 milionů (dalších 56 milionů si připsal v Hong Kongu, kde se stal hitem roku a zařadil se mezi Chanovy největší hity vůbec). Při jeho výrobě Jackie nešetřil ani pitvořením a hláškami, pravidelně prokládanými brutálnějšími momenty (baseball s lahvemi, drtička dřeva), ani nápaditými, perfektně ochoreografovanými akcemi (bitka v doupěti gangu, kde mj. proskočí nákupním vozíkem) a šílenými kaskadérskými kousky (skok z nadzemního parkoviště na balkón vedlejší budovy) s neblahými následky (proslulé zlomení kotníku při skoku na vznášedlo, viz. tradiční závěrečný klip se songem o Jackiem. A vystřihl další extrémně zábavnou řadovou chanovku poloviny 90. let. Jejíž finále se - stejně jako pozdější TERČ (kde také mafiáni převálcují pouliční gang) - neobejde bez velkého vozidla a zrušeného baráku. Velmi příjemným bonusem je pak půvabná Françoise Yip (ČERNÁ MASKA). ()

Reklama

antragus 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně: jako největší problém filmů Jackieho Chana (podobně jako Seagala) vnímám to, že vlastně pořád dokola točí jeden a ten samý film... A to se prostě nedá uživit. Jejich kvalita je plus mínus pořád stejná, vyšší hodnocení dostávají ani ne tak první kousky, jako spíše ty, které ten který divák viděl dříve, pokud nevyrůstal zároveň s nimi. Nějaké Chanovky už jsem viděl, a víceméně proto dávám za 3. Jednoduše - pobavíte se, občas zasmějete, dostanete to co vždycky... takže pokud vás to ještě baví, OK. Pokud to ale celé začíná nudit, tak vězte, že lepší to nebude. Příběh trošku bizarní a všechno ostatní předvídatelné jako film s Jackie Chanem... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

film má niekoľko výhod. trvá hodinu a pol no ubehne oveľa rýchlejšie. Akcia strieda akciu ktorá je skvelá, okrem záverečnej s tým vznášadlom ale i to má pár vtipných a dobrých nápadov. Súboje vyzerajú dobre, záporák je v podstate niekto úplne iný než sa na prvý pohľad zdá a to je najväčšie sklamanie. jednak nemá priestor a jeho záverečné vyradenie je podľa mňa odfláknuté. Ale 5* si to i tak zaslúži. ()

ouf 

všechny recenze uživatele

Výborný Jackie se stále vynikajcí formou ,o které by se dali psát romány , ostatně ,když jsem viděl , jak na oslavě tušim 57 narozenin hodil salto vzat v obleku , stále funkční Blázen.Jackie si mě v tomto snímku získal impozantní až mýticky ochranitelskou scénou kdy vyprovodil pankáče z penáče ,ostatně mě na něm nebavý když zachází se svým přitroublým vtipem za pomyslné hranice ale naopak když přechází do fáze promlouvající trochu víc prožile jako třebaz ve filmu Karate kid2010 ale to je podmíněno i věkem a hlavně věkem. On sám tvrdí ,že jen díky tomu praštěnýmu , přihlouplímu Jackiemu se dostal na světlo , tady se setkávají oba dva současně což působí dobře. Scénář určitě slabší ,ke konci filmu cítitelně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Když přišla na řadu scéna, kde má Jackie skočit z parkoviště přes ulici na druhou stranu a přistát na domě naproti, zkusil tento kousek režisér Stanley Tong sám, aniž by se zeptal, jestli to někdo z kaskadérů udělá. Zkoušel to za pomoci lan a postroje, ale nakonec od toho upustil, jelikož zjistil, že bezpečnější to je bez nich. Jackie předvedl perfektní skok hned na první pokus. Skok byl snímán čtyřmi kamerami. (SG-1)
  • New Line Cinema před uvedením film zkrátila na pouchých 87 minut. Na DVD vyšel snímek v 91minutové verzi, přičemž původní honkongská verze měla 104 minut. (Rominator)
  • Herečka Françoise Yip si zase zlomila nohu při natáčení scény, kde jede na motorce přes zaparkovaná auta. Po ošetření v nemocnici naléhala, aby se mohla opět do natáčení zapojit. (SG-1)

Reklama

Reklama