Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě skoro rutinní Chanovka, v níž najdete všechno, pro co máme Jackieho rádi - humor, zběsilé kousky (nákupní košík), promakané rvačky. Film má ale jeden velkej problém. Nemyslím zrovna ne moc povedenej scénář, ale to, že ve druhé půlce dost zvolní a závěrečné jízdě vznášedlem byl podle mě dán až moc velkej prostor. 3,5* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem Chan konečně dobyl Ameriku. A je to hlavně jeho kaskaderská one-man show, protože "záporáci" v první půlce jen tak mávají pálkami, zatímco ti v druhé půlce zase jen rychle střílejí a destruují. Zoufale tady chybí nějaký pořádný záporák, který by byl Jackiemu důstojným protihráčem. V epizodní úloze se sice objeví "asijská Maddona" Anita Mui, ale jinak tu chybí i obvyklý sidekick. Scénář je neuvěřitelně špatný, ale co s tím, když Jackie hází jeden kaskaderský kousek za druhým, a když se pak divák na závěr při titulcích dozví, že je dělal ještě s nohou v sádře... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší film s Jackiem Chanem. Film je dost dobře pojat i jako komedie s množstvím vtipných scén. Jackie Chan zde předvádí opravdu dost skvělých bojových kousků, hlavně i kaskadérských. Akce je tu dost, samé bojové naháněčky. Vtipné momenty, přívětivá hudba, dobří herci a i záporáci. Co víc si přát. Film má rychlý spád, vůbec nenudí. Celkově hodnotím na 98% = ***** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje první čenovka, kterou jsem kdysi dávno viděl, byla shodou okolností ta, kterou se Jackie poprvé proslavil za Tichým oceánem... Byl to samozřejmě Rumble in the Bronx, tedy Rachot v Bronxu s českým nováckým dabingem, kterýžto film jsem si tehdy nahrál na VHS a pak každou ožralou i střízlivou chvíli sjížděl, protože jsem se do jeho asijsky naivní filmové řeči a stylu zamiloval až po uši. A dlouho mi ještě trvalo, než jsem opravdu uvěřil, že všechny ty parádní kousky, které Jackie ve svých filmech předvádí, nejsou žádné triky (nepočítáme-li jako trik třeba mírné zrychlení). Od té doby Jackieho filmy žeru a všemi namyšlenými intelektuály (zpravidla rádoby intelektuály), kteří jimi tak rádi ostentativně pohrdají, bezmezně pohrdám. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Bez plnohodnotného deja, bez štipky humoru, všetky pokusy oň skôr spôsobujú úškrn alebo pocit trápnosti, herci v ťažkých kŕčoch, mínusová hudba. Bitky sú typicky chanovské, sú pichnuté všade, dobre sa na to díva, no človek sa toho pomerne rýchlo preje. Je tu toľko načatých a pritom nedokončených línii, až by jeden neveril. Z filmu značne dýcha východný štýl točenia, ktorý človek príjme alebo zavrhne. Výsledok - 2* a nikdy viac! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • V Hong Kongu film zarobil rekordných 56 911 136 hongkongských dolárov a stal sa tam jedným z najúspešnejších filmov tých čias. (Peter-1307)
  • Je to už 5. anglicky hovorený film Jackieho Chana, ale jedná sa o prvý skutočný komerčný úspech na západných trhoch. (Puol)
  • Původně měl roli Dannyho (Morgan Lam) ztvárnit Andrew Johnston, ale nabídku odmítl, jelikož dal přednost vzdělání. (SG-1)

Reklama

Reklama