Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp

  • USA Ant-Man and the Wasp (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti. (Falcon)

(více)

Recenze (685)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie i Ant-Man se svými prvními díly kdysi prokázali světu, že se dá komiksovému rozpětí přidat i trochu toho komediálního žánru. Druzí Strážci u mě osobně již moc nepochodili, návrativší Ant-Man ale opět neškodí se svým infantilním humorem a využívá jej jako stěžeň celého filmu. Jinak je totiž jeho oficiální spolupráce s Wasp jen klasickou akční komiksárnou, která má obrovskou smůlu, že vyšla až po Infinity War. A protože je jednou ze dvou pouhých marvelovek mezi jednotlivými očekávanými Avengery, není od ní očekáváno zrovna málo. Já jsem spokojený a především smířený s tím, že více se z výplně čekání na květnové Avengers vytěžit asi nedalo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První díl byl zábavný a nápaditý. Druhý je už jen vtipný. Opět hlavně díky Peňovi a absolutně top je scéna po píchnutí "séra pravdy". Nápaditost filmu ale už bohužel schází. Zmenšování aut a budov je fajn, ale bylo už v trailerech. Celý ten mikro svět, který mě nadchl u jedničky už je tu samozřejmostí. Co mohlo serii posunout dál, by byl snad jen zajímavý padouch, ale v komedii jsou prostě i padouši fajn. A teda nudní. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z radu sólových komiksoviek od Marvelu, pri ktorých naberám dojem, že by som si bohato vystačil s jediným komentárom, ktorý by som po menších úpravách mohol aplikovať pri každej z nich. Pokračovanie Ant-Mana je tak podľa očakávaní nenáročnou nahláškovanou jazdou, ktorej príchod po tretích Avengeroch trochu nečakane pomáha a zaoberanie sa záchranou stratenej matky je oproti "bežným" snahám o zachovanie existencie našej matičky Zeme príjemnou zmenou. Podobne, ako v prípade Strážcov galaxie, u mňa i tentoraz v porovnaní s prvým dielom viac zabodovalo pokračovanie. (65%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl, což je dobře. Ačkoliv je druhý díl Ant-Mana, stejně jako jeho předchůdce, takovou obyčejnou a nezajímavou marvelovkou, přeci jen je o stupeň výš. Michael Peňa si celej film krade totálně pro sebe, humor funguje na jedničku (a není trapný ani nucený, ale opravdu funkční) a akce je taky našlapaná. Prostě film, který má své dvě poloviny totálně odlišné, ale obě naprosto výborné. Postavy mají zase o něco hlubší charakter a vůbec nejsou ploché, tohle se taky prostě podařilo na jedničku - a o obsazení snad ani netřeba mluvit. I když by kompletní trilogie byla fajn (a fér), kdyby se třetí díl nekonal, asi bych to nějak přežil. Parádní podívaná za 90% a to jsem to ani neviděl v kině. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu sešup dolů záporačka nic moc a kdyby tam nebyla nic se nestane Peňa už je na přes držku a celkově humor je na úrovni malého dítěte případně někoho s iq retardovaného slimáka (Baba Jaga). Zachraňuje to pouze postava Wasp a ta kvantová říše. 40 procent za film a 20 za první potitulkovou scénu. Z těch 3 marvelovek co byly letos nejhorší.p.s. na 3 d nechodit je to zbytečné já tam nic nepostřehl. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Po emočně vypjatých Avengerech přišel na scénu film, který jako kdyby do světa současného Marvelu vůbec nezapadal. Ve výsledku je až na první potitulkovou scénu vlastně trochu zbytečný a problémy, které v něm řeší hlavní ansámbl, mi jako divákovi byly v celkovém měřítku dost fuk. Jako neškodná dvouhodinovka na vyblbnutí však poslouží pokračování Ant-Mana dobře. Na druhou stranu bych snímek místo "druhý Ant-Man" nazval spíše "první Wasp". Ta je zde stěžejní postavou a Ant-Mana degradovala na "pomalejšího" parťáka. Popravdě mi než on přišla zajímavější i hlavní záporačka Ghost, a co se komediálních vsuvek týče, ty si zase s přehledem ukradl opět výborný Michael Peña. Ant-Man je tu vykreslen spíše jako obyčejný chlap od rodiny, kterému někdo náhodou svěřil oblek a on moc neví, co s ním ... ale uvidíme, co bude dál. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Ukamenujte mne, ale "jedničku" Ant-mana si téměř nevybavím.. Marvelovské tempo komiksových zpracování je naprosto vražedné.. Až na pár světlých výjimek (nebo spíš odlišnějších hrdinů) se mi veškeré filmy pletou, padouši splývají a podprahové souvislosti mi prostě nedotečou.. Vážně doufám, že v tom mají alespoň skalní fanoušci jasno.. Nebo tvůrci.. "Ant-man" dvojka je opravdu dobrá prohláškovaná situační komedie.. Takhle nějak bych si představovala „Deadpoola", kterému laciný humor a neucelený děj jdou na škodu.. Paula Rudda nemám v ostatních jeho filmech moc ráda, ale tady vážně herecky zabojoval a opakovaně mu role sedla.. Jeho famme fatale Evangeline Lilly mi naopak přijde taková mdlá, ale dala se vstřebat (dost mi připomíná svou polohou a vzezřením Mary-Louise Parker v akčárně „Red", kde sekunduje Willisovi).. Jako fanynka devadesátkových "douglasovek" kvituji obsazení Michaela a jeho poměrně velký prostor na plátně.. Strašně mě bavily prvky typu tátova holčička, bezpečnostní agentura, domácí vězení, zmenšování (hlavně budov a aut).. Zápletka s Michelle Pfeiffer pro mne nebyla příliš emočně hybnou, ale na nějakou kostru tu super omáčku naroubovat museli.. Za mě komediální komiks na top úrovni.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(89/2018) / Stále ma šokuje ako málo stačí vo svete MCU na oobstojné hodnotenie. Príbeh znovu tak jednoduchý ako to len šlo. Celkom nemilo ma prekvapilo, že film ani nevyzerá moc dobre. Ešteže prichádza záchrana v podobe vtipných momentov. Michael Pena potiahol ako vždy. Inak klasický Marvel, uniformný produkt na jedno zožutie, po dni človek aj zabudne o čom to bolo. (5/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po mém nadšení z filmu Ant-man jsem se cítila velice spokojená i u tohoto "dílu". Bylo to stále svižné, vtipné, skvěle mi všichni herci k sobě pasují a dává mi to veliký smysl. Co mě naopak vyděsilo je ten závěr...ta druhá podtitulovka je fakt záhul...Těším se, ale zároveň už teď mám obavy, že to bude tajemné. Ale jen tak dál ;) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne lepsi nez jednicka! Uz si tu jede Scott s Hope vlastni pribeh bez avengeru z minuleho dilu a celkove me film dakeko vice vtahnul. Vtipnych mist a hlasek bylo dost, hlavne serum pravdy, zapletka cela o nalezeni matky, kterou chce ziskat i zaporacka pro sve uzdraveni. Zmensovani aut a budovy super a na konec happy end. Jen tak dal a brzy treti dil mozna s vetsi akci. 75% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

V pohode ale vlastne o nicom. Mna uz tie komixovky prestavaju bavit aj ked sa vydaria. Uz akutne musi tato filmova moda skoncit lebo ma drbne. Ako Ant man fajn. Obcas vtipne, obcas akcne a za chvilu aj zabudnete ze ste to videli. 3* a uz ma ani nebavi taketo filmy hodnotit. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná jednohubka co se naštěstí zase nebere moc vážně. Konečně Márvelovka která má pod 2h a jako bonus v ní nejde o záchranu světa, galaxie a blabla… Jde “jen” o rodinu a hrdinové se tam 3/4 filmu doslova honí za krabicí o velikosti 50x50x50cm :) Přes vše výše napsané, je to dobrý film, jen nemá nesmyslné ambice ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na MCU se vždy těším, protože je to většinou veselá, akční, zajímavá a zábavná oddychová podívaná. Mám rád Paula Rudda a jeho styl humoru. Antman mě bavil, protože byl vtipný a komorní, což po epičnosti ostatních byl docela odpočinek. Antman & Wasp do toho šlápnou trochu víc asi po všech stránkách, kromě komornosti. Naštěstí nejdou úplně "Go big or go home". A&W je tak vlastně pořád fajn, možná ještě lepší jak samotný Antman. Koncept několika různých stran, které mají mezi sebou různé vztahy navzájem je fajn (už to není klasické team-up a pojďme zmastit druhou stranu) a celé to prostě šlape (s ohledem na to, že je to prostě oddychová televizní zábava). Navíc vtipy frčí (od těch, co mají být vtipní, ne že by se snažili všichni na sílu si tam hodit hlášku či vtip, jak k tomu má sklony hlavní linie MCU), Luis nakládá (truth serum je parádní) a vůbec, dvě hodiny utíkají tempem jak kdokoli, kdo má zrovna v ruce přenosnou budovu. :-) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

První Ant-Man se mi celkem líbil, přesto se ve mě po jeho vidění něco zlomilo. Už jsem některé věci nedokázal marvelovkám odpouštět a začal jsem být více kritický. Na dvojku Ant-Mana jsem se začal těšit, protože se mi líbilo jeho blbnutí v Občanské válce, taky kvůli tomu, že zde bude mít větší prostor Wasp. Po trailerech jsem se začal těšit ještě více, a doufal jsem, že to bude lepší než jednička. Bohužel není, ale na druhou stranu je to na stejné úrovni s jedničkou. Můj největší problém je v tom, že tam vidím potenciál toho čím by to mohlo být, ale oni to pak tvůrci zazdí spoustou trapných vtipů a zbytečným shazováním. Netvrdím, že Ant-Man má být vážný film, ta komediální rovina mu sedne. Tvrdím ale, že nemá mít ten trapný a dětinský humor. Některé věci mě prostě přišli zbytečné a šlo to udělat lépe. A filmu by to jen prospělo. Peyton Reed odvádí velmi dobré řemeslo, na které se krásně kouká. Umí prodat akci(viz. poslední nabušená půlhodina), postavy, a to ať staré a nebo nové a některé konkrétní momenty, u kterých jsem si říkal super. Jenže k čemu to celé je, když to pak shodí trapným a opakujícím se fórem. Paul Rudd odvádí dobrou práci a jeho Scott mě dost baví. Evangeline Lilly mám rád od Lost, a zde je parádní a svou Wasp si užívá. Michael Douglas si jede svoje a je opět velmi dobrý. Nezklamal ani Michael Peña, který si ukradl nejvtipnější scény. A co nováčci?? Walton Goggins je vtipný, ale čekal jsem trochu více. Hannah John-Kamen dobrý, ale zas záporák na jedno použití. Laurence Fishburne naprosto v pohodě, a totéž platí i pro Michelle Pfeiffer. Film po technické stránce nezklamal, a v některých momentech je mnohem odvážnější a hravější, než jsem čekal. Hlavně co se týče akce a konkretních gagů, a využívání schopností se zmenšovat a zvětšovat. Přesto všechno pořád cítím, že bychom mohli dostat více. Ant-Man a Wasp je dobrý oddychový film, který rozhodně neurazí, ale Marvel Studio nám ukázalo, že umí lépe, když chce. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Takový marvelovský standard, u kterého potěší, že se nemusí vždy nutně jednat o záchranu světa, ale pro jednou i o něco menšího, a že antagonisté mají pochopitelné motivy a vlastně nejsou až tak zlí. Humor někdy střílí mimo a sklouzává k infantilnosti, což je holt asi úlitba mladší cílovce. Škoda, že logika pokulhává víc, než je na žánr obvyklé a některé se nikdo neobtěžuje vysvětlit ani třeba jen jednou pseudo-vědeckou větou (setrvačnost v pohybující se zmenšené budově, jak přežívala zmenšená Wasp). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vnímaná jako vedlejší a nepodstatná, avšak opět povedená marvelovka pobaví slušnou akcí (vlastně nonstop celá závěrečná třetina drží nohu na plynu) a přístupným, milým humorem. Který tedy protlačuje často hodně na sílu, jenže žánrové zařazení do rodinné komiksové komedie jí to dovoluje a v nadpolovičním počtu se trefí ("sérum pravdy" :-)). [7/10, viděno v kině.] ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prakticky jde Ant-Man a Wasp ve stejných šlépějích jako předchozí díl. Místy jsem doslova nadšený (honičky ve zvětšujících se a zmenšujících se autech nebo chutné hlášky) a místy se doslova nudím (všechny pasáže s Ghoust - nezajímavějšího padoucha jsem ve filmu již dlouho neviděl). Tedy stále lehký nadprůměr, ale v porovnáni s ostatními filmy s vesmíru Marvel, jde o slabotu. ()

Související novinky

Kit Harington míří mezi Eternals

Kit Harington míří mezi Eternals

24.08.2019

V Kalifornii v těchto dnech probíhá D23 Expo, takový malý Comic-Con studia Disney, a tak není divu, že internet zaplavují informace týkající se nové streamovací služby, Star Wars a samozřejmě Marvelu… (více)

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

10.11.2018

Fanoušci filmového Venoma si asi můžou začít mnout ruce. Zdá se, že studio Sony totiž po nečekaném úspěchu hláskujícího antihrdiny s tváří Toma Hardyho (Dunkirk) oznámí pokračování každým dnem.… (více)

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama