Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp

  • USA Ant-Man and the Wasp (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti. (Falcon)

(více)

Recenze (685)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odlehčený tón a absence padoucha s odhodláním deratizovat lidstvo jsou fajn, stejně jako Douglasova sada angličáků „Pym my ride“ a vůbec hravost s miniaturizací při akčních sekvencích, nicméně Peña bez kobercovky kolem huby a především celková všednost úzce spjatá s přesyceností tématem zapříčinily, že jsem se často ztrácel v kvantové pustině. Cink do pokladny a MCU pás běží dál.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 195 miliónov $ | Tržby: 622,6 miliónov $ | O čom to vlastne bolo? Triky a vtipy so zmenšovaním a zväčšovaním sú opäť skvelé, ale ten našrubovaný dej ma skôr ubíjal. Keby ten film nevznikol, tak si to vôbec nevšimnem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Opět velmi vtipné. Často jsem si říkala, že ten Scott přece nemůže být takový mamlas, včetně těch jeho vězeňských kámošů, machrů přes počítače. Každopádně mě ty jejich kecy na úrovni absolventů prvních ročníků zvláštní školy bavily. Jako v každém podobném akčním filmu tak i tady, nás drží v napětí do poslední chvíle. I tady se najdou všechny možné komplikace, které do závěrečných chvil zabraňují dojít ke kýženému výsledku svého snažení. Co jde, tak se do sebe neustále zamotává, pořád se improvizuje, a to všechno doslova v letu. S mým doprovodem jsme po cestě domů vedli řeč s hlubokou myšlenkou ... byl na mě vznesen dotaz, zda Ant man a Wasp pomůžou v dalším díle Avangerům. Těžká otázka. Budeme doufat, že ano. I když nevím nevím, taky to se Scottem momentálně nevypadá nijak růžově. Ti co se nezvedli ze sedaček v kině hned při prvních titulcích ví ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Křeček v noční košili 2! Pohodová rodinná zábava, ozvláštněná o kvantové hrátky. Příběhově navazujeme přímo na první díl s odklonem k Občanské válce. Akce je vymazlenější, zvětšování a zmenšování věcí hraje větší roli. Honička po San Francisku doslova hýří nápady. Wasp valí víc než samotný Ant-Man. Odehrává se těsně před a během Infinity War, ale nic nového nám neprozradí, což je malinko škoda. Sakra ukradli nám laborku! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jako jedny z mála filmů z MCU lze Ant-Many téměř bez ztráty kytičky vyjmout a sledovat je jako nezávislé komedie. Dvojka je navíc vylepšená o návrat Michelle Pfeiffer do komiksovek (všichni dodnes smekají před její Catwoman z Batman Returns), plus poprvé se zde setkávají na plátně Michelle a Michael Douglas, což je něco, na co se čekalo dobré tři dekády. A jako třešnička může filmové znalce hřát vědomí romkom, ve které Paul Rudd randil s Michelle (i když je mezi nimi 11 let). Takže doporučuju i rewatch I Could Never Be Your Woman. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sequel v MCU? Rozhodně ne, ale zároveň bych tu neviděl kvalitativní sešup oproti prvnímu dílu. Dvojka si zachovává svůj status menší marvelovky pro nepoměrně menší publikum, věřím, že i tentokrát spousta marvel konzumentů Ant-mana vynechá, tím spíše, že se tentokrát obejde bez účasti libovolného Avengera. Z nováčků mě nejvíce potěsil Laurence Fishburne, který mě sice mega otrávil v druhém Johnu Wickovi, tady si ovšem roli vybral velice dobře a klidně bych si tipnul, že Feige někdy v budoucnu plánuje prequel s původním Antmanem, Wasp a Goliathem. Po druhém zhlédnutí budu hádám moudřejší (ano, skutečně jsem doma byl), napoprvé nadšení nepřišlo a překvapilo mě, kde se bere tolik chvály na záporáky, kteří nejsou vůbec ničím výjimeční oproti ostatním generickým postavám z dřívějška (jeden Thanos už tu letos byl) a mnohem více mě bavila linka Michaela Douglase a Michelle Pfeiffer. Gagy i tentokrát zvládl Peyton Reed obstojně, ovšem napotřetí už bych na to nesázel a tvůrčí tým malinko obměnil. Ps : viděno 2x v dabingu, naštěstí jsem to po čase přestal vnímat, ale dojmům to rozhodně mírně uškodilo (ale skutečně jen mírně).. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ant Man je v marvelovském universu tak trochu druhá liga, ale čistě pocitově vzato mám z výsledné filmařiny v mnoha aspektech dokonce i trochu lepší pocit, než z áčkových blockbusterů o zničení světa na x variací. Je to scénáristicky komornější, emocionálně lehčí a zároveň svěží a většinou vtipné. Vyjmečně Marvelovka s dobrým scénářem, který je sice plný veletočů, ale zároveň jádro dává hlavu a patu a absentují zvraty vycucané z prstu. Bombastické triky, které skvěle kulminují v nejkrkolomnějších akčních scénách, avšak i digitálně omladina stojí za to. Pořád polotovor se značkou M, ale vcelku koukatelný, alespoň jednou. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

O nejlepší marvelovku se zdaleka nejedná. Ant-Man a Wasp se dokonce dají zařadit do té slabší půlky (což je v rámci filmů pořád nadprůměr, ale v MCU je standard nastaven výše). První díl tedy překonán není (před projekcí jsem si ho pouštěl znovu, takže čerstvě vím, s čím porovnávám), i když druhá polovina filmu byla rovnocenným následníkem originu a v mnohém ho i předčila. Hlavním problémem je fakt, že Ghost, ač má naprosto skvělé schopnosti a kostým, je zoufale nevýrazná, a kromě toho, že zatápí hlavním hrdinům (důvod má poměrně logický), je vám i přes svou minulost naprosto ukradená. Goggins už je na tom trochu lépe, ale žádná hitparáda to není. Záporáci šli tedy s kvalitou (po Thanosovi a Killmongerovi) jednoznačně dolů, a za týden si na ně zřejmě ani nevzpomenete. Trochu problematický je navíc i fakt, že začátek nemá potřebnou plynulost a z hlediska filmařského spadá prakticky do průměru. O hudbě se kromě hlavní melodie snad ani nebudeme bavit, protože se jedná o aspekt, se kterým Marvel dlouhodobě bojuje... Najde se zde několik skvělých scén (opět skvělý mladý Hank + Janet, vloupačka s dcerou, scény ve škole), ale ty průměrné převažují. Kvalita se rapidně zvýší až u Baby Jagy, potažmo scénou se sérem pravdy. Celkově pak vyčnívá hlavně partička kolem Peňi, která je fantastická a dostává adekvátní prostor na to, aby se mohla předvést v plné parádě. Právě tady se dočkáte něčeho, na co budete moc rádi vzpomínat, a k čemu se jistě budete chtít vracet. Kvantové říše jsme mohli dostat mnohem více, ale co se dá dělat. Zřejmě na to prostor nebyl, nebo tvůrci nevěděli, s čím přesně pracovat, když by se na tento problém měli nějak více zaměřit. Každopádně je možné, že se „něčeho“ ještě dočkáme ve čtvrtých Avengers (viz. potitulkové scény). Obecně příběh cílí hlavně na rodinu a rozkol hrdinů po Civil War, což funguje nadmíru skvěle. Rovnou vám řeknu, že Captain Marvel tady nemáte ani v nejmenším očekávat. Ant-Mana v její sólovce možná ano, ale to je krajně nejisté a neodvažuji se to odhadovat. Zklamaný tedy nejsem, ale čekal jsem po "nařachaných" trailerech něco více. Před CSFD víkendem 4 hvězdičky (70%), ale ke třem to není zase daleko... Posléze jdu níže. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spousta situací vtipných k zbláznění stejně jako v prvním dílu, ale na rozdíl od něj párkrát také závan humoru za každou cenu. Snad jsem čekal, že bude hlavní hrdina o trochu dospělejší a že bude zápletka o něco vážnější - osudovější (mnohem více než ten hlavní mě zajímal příběh Hanka a Janet), ale to se nestalo a v závěru filmu mi došlo, že něco takového by Ant-Manovi vlastně možná ani neslušelo. Možná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cejtim to. Začínám na tom bejt fakt závislej, třikrát do roka mi to nějak přestává stačit! Zas mi v kině bylo na dvě hodiny patnáct let, zase mi naposledy od Avengers svítily očička nadšením a vrněl jsem blahem nad pestrostí a dynamikou akčních scén... Co ve mně probouzí comicsové blockbustery od Marvelu, to se nedaří žádným jiným - ať už hraným či animovaným - filmům anebo seriálům. Tohle je holt jinej level zábavy, kterej z fanoušků dělá malý děcka a vstřikává jim do žil ono magické něco, pro co stojí za to žít. Jakkoli banálně to může znít. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabšie než jednička, ale stále fajn. Milá Marvelovka v rodinnom spielbergovskom duchu z konca minulého storočia. Na nič sa to nehrá a je to v prvom rade zábava. Potom aj tie dojímavé momenty pôsobia úprimnejšie. Hore to dvíha najmä skvelé finále. 7/10 P.S. má to veľmi, ale fakt veľmi zlé 3D P.S. 2 chcem vidieť spin off s Michelle Pffeiffer z kvantovej dimenzie. Najmä by ma zaujímalo čo tam jedla, pila, kde chodila ku kaderníčke a odkiaľ mala šminky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi nejhorší Marvelovka a to říkám jako člověk, kterému se první Ant Man líbil fakt hodně. Problém tu vidím v tom, že se scénářem si nikdo nedal moc práce, aneb i když se jedná o komedii, tak prostě působí dost divně, když někdo, kdo třicet let nekomunikoval s jiným člověkem a je ztracen mimo cokoliv lidského, nemá ani náznak narušení psychiky. A samozřejmostí je perfektní nalíčení, žeano. Nic z toho by vlastně nevadilo, kdyby vtipy a gagy byli vtipné, jenže těch povedených zas tolik není a když se mě někdo za týden zeptá, tak si vzpomenu tak maximálně na babu Jagu. Není to špatné, ale výsledek je hrozně sterilní a především není vůbec hravý, což by měla být Ant manova doména. ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem si to při sledování druhého Ant-Mana hned neuvědomil, tak se u Disneyho Marvelovek začíná rozmáhat smích a zábava všemi směry. Jen si to zrekapitulujme 3. Iron Man = legrace, 3. Thor = toho ani nešlo brát prakticky vážně. Strážci Galaxie tam se s humorem jaksi počítá zcela automaticky a teď zde máme mravenčí minisérii. Už jen mě připadá že jediný kdo jede ještě na vážnou akční notu je Cap America? Zatím mě to nevadí, ale vím určitě že časem budu mít zřejmě s těmito směšnými filmy trošku problém, kdežto Capitána budu přímo vyhledávat. V druhém Ant-Manovi nepřišel o život nikdo, i když závěr jsem jaksi nepobral. Čeká nás nějaká nepříjemná událost v Marvel Universu? Uvidíme příště ... PS: Paul Rudd už na mě působí sympatičtějším dojmem než tomu bylo minule. Třetí díl? Může být. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fajn rodinnej film... eh. Ale proč ne. Zatimco jiný marvelovky se snaží bejt epicky závažný a osudový, tahle je vesměs dětsky neškodná. Jen je škoda, že už jí chybí svěžest jedničky. Tahákem je skvělý ženský obsazení (Lilly, Pfeiffer, John-Kamen, super jsou všechny), mínusem poněkud imbecilní zacházení se zmenšováním/zvětšováním a celková nijakost zápletky. Nijakost trochu postihuje i hlavního hrdinu, kterej vlastně ve všech filmech vystupuje jako takovej hodnej trouba ze sousedství, kolem nějž se ty dobrodružství motaj tak trochu omylem. Na škodu by to nebylo, kdyby na sebe pozornost nestrhávalo prakticky všechno kolem něj... včetně žasnutí nad tim, jak skvěle se povedlo digitálně omladit Douglase i Pfeifferku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ve většině zemí světa je film přístupný od 12 - 13 let, včetně nás, nejedná se o snímek pro celou rodinu. Popravdě, pokud člověk odhlédne od žádoucího násilí, které je v comicsech se superhrdiny nezbytné, pak většina dialogů musí malým dětem, ano, těm pětiletým prckům v kině pode mnou, zůstat utajena stejně, jako samotné konání postav. Chápu snahu vydělat, ale proč zatraceně nejít cestou, co tak pěkně vyšlapal Deadpool? Možná by bylo lepší, kdyby řežbu doprovázela krev a smrt, jelikož tohle je pro děti daleko horší - myslí si pak chudinky, že zmlátit někoho ve skutečnosti je stejné jako ve filmu. Ale dosti moralizování. Z hlediska vhodnosti kočkopes, z pohledu dobrodružství zábavná jízda. To neustále zmenšování a zvětšování lidí i věcí nemělo chybu. Už se nikdy nebudu posmívat Hello Kitty... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ant-Man se začíná vyvíjet úplně jinak, než klasické komiksové blockbustery?! Tady ten záměr vítám, ale mohl by být zajímavěji proveden..! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ant-Man jednička byla o mnoho lepší, tady nebylo nic nového, jen další odvyprávění příběhu, kde se snaží zachránit mamku. Záporačka/nezáporačka byla v pohodě, ale jako celek tenhle film neohromí. ()

Související novinky

Kit Harington míří mezi Eternals

Kit Harington míří mezi Eternals

24.08.2019

V Kalifornii v těchto dnech probíhá D23 Expo, takový malý Comic-Con studia Disney, a tak není divu, že internet zaplavují informace týkající se nové streamovací služby, Star Wars a samozřejmě Marvelu… (více)

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

10.11.2018

Fanoušci filmového Venoma si asi můžou začít mnout ruce. Zdá se, že studio Sony totiž po nečekaném úspěchu hláskujícího antihrdiny s tváří Toma Hardyho (Dunkirk) oznámí pokračování každým dnem.… (více)

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama