Reklama

Reklama

Iga ninpoucho

  • Japonsko 伊賀忍法帖 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šógunovi Ašikagemu se narodily dvě dcery - dvojčata Ukjódajú a Kagaribi, ale protože jejich matka byla již vdaná křesťanka, byly dívky krátce po narození odděleny. Jediná spojitost mezi nimi jsou pouze dva skleněné křížky, které obě dívky nosí stále při sobě. Ukjódajú byla adoptována do rodiny jednoho z šógunových vazalů a Kagaribi byla odložena a přijata do jedné z osad nindžů. Když první ze sester dospěla, stala se ženou místního šóguna a vládce tamní oblasti. Jenže jednoho dne ji spatří jeho první vazal a rozhodne se ji mít za každou cenu pro sebe. Za účasti Kašin-kódžiho, tajemného čaroděje a učitele pěti nebezpečných mnichů bojovníků, se rozhodne pomocí panenských slz Kagaribi vytvořit kouzelný nápoj lásky a tak šógunovu manželku získat. Jenže Kagaribi, která vyrůstala v osadě nindžů a podstoupila jejich bojový výcvik, má i svého milého Džótaróa, který se v důsledku nastalých situací svou milovanou rozhodne pomstít a tak veškeré špinavé plány překazit. (EMIA)

(více)

Recenze (8)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý, bizardní příběh, kde se na pozadí intrik jednoho vládce mladý "karate-master" Henry Sanada musí utkat s pěti ultimátními bojovníky, kteří ovládají neuvěřitelné techniky boje a zabíjení. Naprosto ujeté a neuvěřitelné scény "soubojů" a útoků jsou opravdu dech beroucí a člověk jen kroutí hlavou, kdo tohle vymyslel. Blití na nepřítele na dálku až 3 metry s následným znehybněním protivníka je jen takovou malou připomínkou. Mnohametrové skoky a všechny speciální efekty jsou naprosto špičkově tvořeny a jsou skutečně pastvou pro oči. Plus maximální míra gorescén s obrovskými stříkanci krve, které svojí brutalitou a kvalitou ztvárnění přesahují běžné italské horrorové gorescény (Fulci, Argento, atd. ...). Opravdu bizardní, ale perfektní ninja/samuraj film, ve kterém se také představí "special guest star" Sonny Chiba jako nekompromisní kladný samuraj. Finállní fatalita v japonském hradě je absolutní skvost a fatality, kterých je zde divák svědkem opravdu nemají obdoby... Kdo neviděl, nedokáže si představit ... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem z toho byl "mimopoucho", ale po druhém zkouknutí jsem zjistil, že se mi ten zmatek docela zamlouvá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miš maš, ktoré ja ale mám rád. Keď sa miešajú žánre, ktoré by nenamiešal ani ten najlepší koktejlový majster. Lenže tu to veľmi nevyšlo. To, že sa pri tomto nápoji budem nudiť a ani mi z neho ´´nezabaví´´, to som určite nečakal. Šinie sa to z bodu A do bodu B totálne chladným spôsobom a nejaké tie efektne useknuté gebule ma rozhodne nepresvedčia o tom, že je to obdivuhodný snímok. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

No, tak já nevím. Některým věcem jsem tam vůbec neporozuměl, ale vydržel jsem až do konce, protože tam hrál Hiroyuki Sanada, což je můj hrdina z dob, kdy jsem byl dítě a koukal pořád na Ninja In The Dragon's Den. Hodně se mi ovšem líbil závěr filmu, kde Jotaro proskočí tím dřevěným oknem a začne to tam masakrovat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Létající nindžové, nesmrtelní mniši ovládající neuvěřitelné bojové techniky, kouzelníci, nápoj lásky, ale také krev a nahota v tomto středověkém japonském "samurajském" filmu. Je to ulítlé, zábavné, relativně slušně a výpravně natočené, bohužel v konstantně nevzrušivém, nedramatickém tempu. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu maximálně podivný a rozhodně vybočuje z řady japonských ninja filmů.. H. Sanada proti pěti bojovníkům - démonům, kteří vypadají prostě "nemocně".. Prostinký děj není až tak důležitý, bizarní atmosféra vás totiž hned ze startu ovládne a už nikdy neopustí.. Místy je to docela nechutné, nejde až tak o detaily, určitě je totiž mnoho nesrovnatelně nechutnějších filmů. Tady jde spíše o celkový dojem, který je beznadějně chorý a nenormální..:) závěrečné titulky jsem kvůli této atmosféře uvítal s vděčností. Na druhou stranu je film docela profesionálně natočen, rozhodně nepůsobí nízkorozpočtově. Hiroyuki Sanada podává standardní dobrý výkon, S. Chiba nemá mnoho prostoru, jeho role nestojí skoro za řeč. Rozhodně nezapomenutelný zážitek;) ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Polovinu filmu jsem přemýšlel, o co tam jde a druhou půlku se střídavě bavil a nudil. Některé scény byly atmosférické a povedené, ale celkově vzato mi to často zavánělo amaterismem. Musím ocenit pár dobrých nápadů, ale jinak čistě subjektivně u mě zavládlo zklamání. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Pohádkově laděný samurajský film ze středověkého Japonska (16. století), kterému vévodily souboje klanů o nadvládu nad celou zemí. V hlavní roli je čajová konvička, nápoj lásky a výměna dvou useknutých hlav. Vše má na svědomí čaroděj a jeho věštba, jemuž je při ruce pětice nesmrtelných mnichů ("Víš kolikrát jsem tě už musel oživovat?"). Tak jako v každé pohádce, je i zde milostná zápletka mezi Hiroyuki Sanadou a jeho milovanou dívkou Kagaribi, která však podle pravidel patří někomu jinému. Což teprve, když si vymění hlavu s jinou dívkou Ukyodayu. Ale srdce zůstává na pravém místě a láska tak opět přemůže zlé démony, které musí Hiroyuki několikrát porazit a zabít. Proč jsou v hudbě použity elektrické kytary??? ()

Reklama

Reklama