Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmových počinů subžánru poliziotteschi s Maurizio Merlim v roli nekompromisního komisaře nemajíc od rány pěstí daleko, který byl už na vrcholu své filmové kariéry. „Nepohodlný policajt“ jak zní název snímku v českém překladu, má své pevné italské hranice a rysy, které několikrát dává kamera jasně najevo. Známe to u Terence Hilla, známe to také u Franca Nera, se kterým je dokonce Merli spojován nemalou podobností. Uhrančivý pohled modrých očí. No jasně. Tím je řečeno vše. Snímek je tedy typická zábavná italská kriminálka využívající známe archetypy a dobře zažité policejně procedurální postupy po divácké stránce k uspokojivým a zábavným filmovým momentům. Děj je rozdělen na dva příběhy. První se odehrává v Římě a druhý někde na pobřeží Jaderského moře. Změna prostředí krapet překvapí, neboť je tím vlastně přerušena dějová linka s jasným směrem vývoje děje, ale na druhou stranu je to i tak stále osvěžující, neboť netrvá dlouho a zase se něco děje. Každopádně je v tom vidět absurdno komisařova osudu. Pracuje na případu, ze kterého je odvolán, a tak ani on a ani my se už nedozvíme, jak to s daným případem dopadne. Takže z nenadání jiné místo a nový případ. Snímek na dnešní dobu značně zestárnul, takže už tolik neoslní. Akce je očekávaně více než dost, ale už to ztratilo patřičnou dynamiku. Každopádně je důležité, že tu Merli stále srší svým charismatem a rolí tím správným drsňáckým charakterem po celou stopáž, jak se na takového „policajta“ sluší a patří. Tento snímek že prý je jediný z Merliovi kinematografie, který byl uveden na DVD v USA. Ale to bude ještě navíc zřejmě jen značnou podobností s obdobnou postavou Clinta Eastwooda. Ano, „Drsný Harry“ (1971). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné Massiho zločinecké Euro-crimi (viz. např. "EMERGENCY SQUAD" nebo "POLIZIOTTO SPRINT"). Charaktery a hraní jsou spíše průměrné, ale sekvence pronásledování a přímočará akce, to tu stojí vážně zato. V hlavní roli typicky, tuhý a nekompromisní Maurizio Merli a lá Clint Eastwood, vždy v pravém čase na pravém místě, zde jako detektiv Olmi, bojující v klidném pobřežním městečku, proti místním zbraňovým pašerákům a organizovanému zločinu jako takovému. Film nepostrádá žánrově klišé atributy (akci, násilí, divoké přestřelky honičky všeho druhu), dějová linka, včetně promyšlenější spiklenecké akce je slabší ale obsahuje i milostný románek Merli+Karlatos. Co mi utkvělo v paměti? Tak zajisté, tři podle mě pro tento film nezapomentulné, stěžejní scény, první helikoptérová, kdy si detektiv Merli ve vzduchu v tuhém pronásledování poradí se čtyřmi zločinci, kteří předtím přestrojeni za policii, zabili pravé policajty. Scéna se povedla včetně zpomalovacích neuvěřitelně precizních ale hlavně chladnokrevných likvidačních Merliho výstřelů, ve druhé, se zas pokoušejí tři úkladní vrazi zabít komisaře, obratný Merli, jednoho zabije, poté se na něj rozjede auto, to posléze havaruje a zaklíní se, následuje drobnější přestřelka a poté Merliho přesný výstřel zamíří na palivovou nádrž, kde dva nebozí vrazi pomalu uhoří zaživa, třetí je až v samotném finále, ten autojeřáb se vážně povedl, podobně jako Merliho svěží kaskadérský kousek, skok skrz sklo do budovy..To byly tedy tři takové stěžejní a pamětihodné body, ale ve filmu je toho k vidění daleko víc, třeba i sekvence na staďáku měla co do sebe, Merliho tvrdé pěstI v baru atd. Hudbu k filmu udělal známý Stelvio Cipriani ('EMERGENCY SQUAD', "CANI ARRABBIATI" nebo "BARON BLOOD''), to funky zde docela sedělo..Nebylo to špatné ale i tak, s podobně laděných žánrovek radši geniální "BIG RACKET", špatný nebyl ani Fulciho "CONTRABAND" a nedávné překvapení "COLT 38 SPECIAL SQUAD". ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Drsného Harryho mám velmi rád, ale tyto italské napodobeniny spadající pod složku "Poliziotteschi" mě nudí. Chybí tomu nápad, zruční filmaři, charismatičtí herci... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny diel Massiho trilogie filmov Mark Il Polizzioto 1975 - MarkIl Polizzioto spara per primo 1975 - Un Polizzioto scomodo 1978. A suverenne najlepsi diel trilogie. Vacsinou som zvyknuty, ze jednicka je najlepsia a ostatne diely trilogie uz nestacia na namakanu jednicku. Toto je zaujimava trilogia, a u nas hodne neznama. V Polizzioteschi filmoch ani nejde o herecke vykony, staci mi k spokojnosti vyborne tempo, masakrozne dobre dialogy, kulisy a hlavne akcne sceny, o tie tu nie je nudza. Hlavnou postavou bol Maurizio Merli /Na Plny Plyn 1977, Kruty Rim/, a scenu s helikopterom treba vidiet. Pre mna super zabudnuty film, ktory ale v zivote nepojde na Narkoze, TV Hovnach ani na Tv Hnoj, ze jo : 85 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut to vypadá, že snad bude komisař Olmi tu vraždu seriózně vyšetřovat, ale pak si Maurizio Merli rychle vzpomene na svoje role policajtů Bettiho a Tanziho a tu fackuje svědkyni, támhle mlátí podezřelého (když mu předtím vykopl reflektory u auta), pálí po všech jako kovboj a nepřekonaným vrcholem je v tomto ohledu scéna, během níž odstřeluje prchající zločince z helikoptéry jako králíky. Od těchto italských klonů drsného Harryho v Merliho podání se nelze odtrhnout. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama