Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědce z východní Evropy propašují do Paříže, aby tam dotáhl svůj vynález k dokonalosti. Jeho ale mnohem víc zajímá, kde se může dobře pobavit. (Netflix)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Poireta, druhá za Serraulta. Ti dva mě umí potěšit a pobavit snad pokaždé a úspěšně tuto komedii pozvedávali skoro všude tam, kde to jen šlo, ale jinak... co tohle bylo za šílenost? Již samotná zápletka laciná, scénář nepříliš vyvedený, většina postav až nesympaticky praštěná, některé situace, do níž dění vyústí, zejména v poslední třetině až přehnaně bláznivé. Já měl pocit, jakoby scenáristu něco bláznivého v hlavě napadlo a režisér s herci, které měl k dispozici, to pak okamžitě zrealizoval a natočil, aniž by se někdo nad kvalitou a smyslem celého spektáklu alespoň trochu zamyslel. Jako ano, párkrát jsem tady zasmál, pár scén (představování speciálního zapalovače, groteskní honička přes cementovaný beton) či hlášek (Serraultovo „já jsem jenom hledal toaletu“ v zaseklém výtahu) se povedlo, občas mě to některými šílenými nápady upoutalo, ale jako celek za mě ne. Navíc Francis Blanche se svým skřehotavým hlasem a trapně výstředním přehráváním v plné formě mi už vůbec nedělá dobře. I průměrnou oddychovou komedii na jedno zhlédnutí, které bych dal 3 hvězdičky, si představuji na vyšší úrovni. Na šedesátkovou Francii je tohle hodně slabé, řekl bych, že právem zapadlé a z dnešního pohledu vhodné opravdu jenom pro fajnšmekry, kteří mají zájem vidět celou filmografii Serraulta či Poireta. [45%] ()

curil 

všechny recenze uživatele

Slabší komedie, i když je obsazená několika populárními francouzskými komiky šedesátých let. Sázka na známé obličeji tentokrát příliš nevyšla, což je zásluhou nepovedeného scénáře. Příběh se točí kolem objevu na výrobu levnějšího a výkonnějšího benzínu, který je prací výstředního vědce z nejmenované východoevropské země. O vynález mají zájem Francouzi a tak Gopeka převezou do špičkově vybavené laboratoře na pařížském předměstí, kde má zdokonalit svůj vynález. Ten se místo práce raději věnuje zábavě a obráží pařížské šantány a kamarádí se s hezkými ženami. To je ovšem trnem v oku jeho mecenášům a také jeho manželky Loly. K filmu bych volil český překlad názvu "Velká věc" - volně přeloženo. ()

Reklama

Reklama