Reklama

Reklama

Příliš krásná na to, aby byla tak nevinná. Charlotte Ramplingová a Michel Serrault ve francouzském noir thrilleru. Kdysi slavný koncertní pianista Charles Berliner je brutálně zavražděn. Případu se ujímá inspektor Robert Staniland, zkušený, cynický vlk samotář. Brzy se seznámí s Berlinerovou vdovou Margaux, která se rozhodně neutápí ve smutku, stejně jako Berlinerův nevlastní syn Éric, závislý na heroinu. Staniland poslouchá nahrávky z posledních týdnů Berlinerova života, které nalezl v jeho bytě, a hledá motiv vraždy. Do případu vstupuje Berlinerova milenka, tajemná, krásná Barbara, která začne se Stanilandem hrát vzrušující a krutou hru.
Mistr francouzského thrilleru Jacques Deray obsadil do role stárnoucího inspektora vynikajícího Michela Serraulta, jeho protihráčkou je přitažlivá Charlotte Ramplingová. Stylový noirový snímek s jedinečnou atmosférou a napětím. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Film síce získal cenu poroty v Montreali 1985 a 8 nominácií na francúzskych César Awards 1986 (nakoniec dostal ocenenie iba za kameru), ale je to dnes už úplne zabudnuteľný film, ktorý už nemá čo ponúknuť. Je mi jasné, že v polke 80. rokov boli incestný vzťah a podivné sexuálne praktiky mierne šokujúce a mohli diváka prekvapiť, no dnes už je to len slabý odvar bežnej seriálovej produkcie. Formálna stránka utrpela ešte viac - skôr to vyzerá na štúdiový televízny počin a nie na kinofilm. Farby vybledlé, tempo pomalé, záver fádny. Jediné, čo stojí za povšimnutie je výkon Michela Serraulta, ktorý zahral atypického vyšetrovateľa naozaj chutne. Ináč bieda. Tešili sme sa na poriadny noir, no dostali sme chladnú kašu - odporúčam radšej nejaký poriadny kúsok z americkej produkcie, hoc aj zo 40. rokov. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Komický kriminálny príbeh s príťažlivou toho času v plnej kráse Charlotte Ramplingovou. Michel Serrault v úlohe komisára, aby vyriešil po Clouseausky vraždu, musel ostudne obcovať, čo nebolo pre neho až také zlé, dostať poriadne po papuli, počúvať nadávky hlúpeho komisára, aby nakoniec vyriešil prípad vraždy. To je všetko, kabaret sa skončil. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Označil bych to jako předvoj Basic Instinctu. Však si také Charlotte Ramplingová ve dvojce zahrála, tady byla zajímavější. Z poslední doby jí pamatuji i v Dexterovi. Jinak tento snímek má až moc komorní podobu. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Začíná to dobře, ale pokračuje to víc než průměrně a zdlouhavě, nic moc se neděje, žádné gradace, nic. Nebýt výborného Serraulta, tak skoro nestojí za řeč. Takto tak 55%, možná 60%. 31.10.2015. ()

Reklama

Reklama