Reklama

Reklama

Hung se snaží vyhnout placení cla, ale svým malým podfukem dostane do problémů sebe i celou svoji rodinu. Jeho otci záleží nejvíc na cti a Hung je na nejlepší cestě, aby čest svojí rodiny navždy pošpinil... Fei Hung se vrací domů se svým otcem, který je známým lékařem. S dvojicí cestuje ještě jejich sluha. Na cestě vlakem by mělo veškeré zboží projít kontrolou a mělo by být zaplaceno clo, ale Fei Hungovi se podaří velmi drahý kořen ženšenu schovat u velvyslance v kufru, kde se clu vyhne. Když si pak Fei Hung chce svůj ženšen vzít zpátky, utká se v souboji s mužem, který si také něco vzal u velvyslance v kufru. Jejich souboj přeruší odjezd vlaku, ve kterém Fei Hung cestuje. Dvojice si až velmi pozdě uvědomí, že si omylem vyměnili balíčky. Fei Hung tedy nemá kořen ženšenu, ale cennou nefritovou pečeť, kterou velvyslanec ukradl a chtěl prodat. Fei Hung si ale neuvědomuje cenu toho, co ukradl, on jen řeší, jak rychle sehnat ženšen, který ztratil. Fei Hungovi pomáhá jeho matka, která se nebojí Fei Hungovu otci postavit. Matka a syn jsou ale na otce krátcí. I když se snaží něco vymyslet, otec se stejně dozví, co Fei Hung udělal. Fei Hung se navíc přes otcův zákaz neustále pere a k tomu provozuje opilecký box, u kterého pije alkohol, což otec také neschvaluje.

Fei Hunga pronásledují muži od velvyslance, kteří od něj chtějí získat ukradenou pečeť. Když otci dojde se synem trpělivost, vyhodí ho z domu. Fei Hunga tu noc zmlátí muži od velvyslance a dokonce ho pověsí na vstupní bránu do města. Otec poté vezme syna zpátky, ale Fei Hung už nikdy nesmí pít nebo se rvát. Toho večera se však u nich objeví muž, který má onen ztracený ženšen. Muž je slavným bojovníkem a snaží se zabránit cizím státům v rozkrádání historických předmětů Číny. Fei Hung vrátí mužovi nefritovou pečeť, o kterou tolik stojí velvyslanec. Fei Hungova rodina zase získá onen ženšen. Klid ale netrvá příliš dlouho, velvyslanec na dvojici pošle mnoho zabijáků a starý muž nakonec umírá. Velvyslanec navíc získat nefritovou pečeť. Fei Hung se ji pokusí získat zpátky, ale je zajat a otec musí pro jeho záchranu obětovat svoji bojovou školu. Fei Hung je pokořen, ale když se dozví, že velvyslanec plánuje ukrást a v zahraničí prodat mnoho čínských starožitností, postaví se jeho bojovníkům a nakonec je s velkým množstvím alkoholu v krvi porazí. Z Fei Hunga je velký hrdina, ale stejně tak velká je i jeho kocovina. Ale otec a matka jsou na něj pyšní. (TV Prima)

(více)

Recenze (231)

Douglas 

všechny recenze uživatele

V druhém dílu prvního společného projektu Jackieho Chan a Yuen Woo-pinga došlo ke střídání tradičního s moderním doslova přímo na place, když klasika hongkongského kung-fu filmu Leu Kar-leunga (např. filmy s Brucem Lee) nahradil na režijním postu v polovině filmu představitel hlavní role a režisér Jackie Chan. Ve filmu se tak střetávají tradičně pojaté kung-fu scény ze začátku s progresivní moderní choreografií v závěru filmu, dochází k radikálnímu zvýšení rychlosti rytmu filmy i změně humoru z klasického poněkud obhroublého hongkongského na typický pro Jackieho Chana (často velmi nebezpečný na realizaci, hodně vycházející z filmů Bustera Keatona a Harolda Lloyda). Film vypráví o mládí čínského lidového hrdiny Wong Fei-honga, který z rozmazleného spratka (ovládajícího styl opilého mistra: čím víc je opilý, tím lépe bojuje - v závěru filmu do sebe lije petrolej) vyroste ve skutečného mistra. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý příběh, ale je tu pár momentů, které zahřejou u srdce. Především závěrečná bitka ve fabrice. Přesto nemůžu si pomoct, těch soubojů mohlo být klidně více, na úkor nezajímavých scén plných rádobyvtipných plků (Chanův humor mně prostě nikdy neseděl). Tradičně skvělá je Chanova choreografie bojů s velikým fyzickým nasazením, bez šizení krátkými střihy, občas jsem jenom v němém úžasu valil oči. Přesto mi choreografie přišla nápaditější v pozdějších Chanových hollywoodských filmech, kde jsou souboje vtipně ozvláštněny používáním všelijakých předmětů, což mi tady trochu chybělo (vyjímkou skvělé bitky s roztřepenou bambusovou tyčí se "sekyrkovým gangem"). Jinak o co více je Chan skvělý bitkař, o to horší je herec, třeba jeho hraní opilosti je jeden veliký průser. Hrát opravdu neumí, ale to už bych chtěl po něm moc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $11,555,430║Tržby Celosvetovo $34,300,528║ Tak takto mám Jackie Chana rád, toto je ten správni mix uletených scén a karate kúskov, čo potešia oko vďaka svojmu choreagrafickému prevedeniu a popri tom aj do sýtosti pobavia. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se už několikrát vyjadřoval Jackie Chan je pro mě průměrný herec, špatný komik a výborný bojovník. Bohužel, svou komediálnost vnucuje všem svým snímkům a v mých očích se tak stávají nudnými a pokaždé si jen říkám, že už ten jeho ksicht by někdo měl pěkně zmalovat(snad Jet jednou :)). V Drunken Masterovi nevidím nic extra božského jako většina uživatelů, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem se nenudil tolik jak jsem si myslel. Ještě by to chtělo méně úsměvů a byl bych spokojen... Možná... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednička neměla žádné ambice, pyšnila se deseti minutami děje (ehm, to je poněkud silné slovo proto nic co tam bylo) a osmdesáti minutami choreograficky dokonalých a nápaditostí přeplněných bitek. Dvojka má ambice. Také má osmdesát minut děje. Lépe řečeno rádoby děje doplněného tu a tam dvaceti minutami v rámci chanovek nenápadité akce. Jednička je nesmrtelná klasika, dvojka tuctová oddechovka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt super bojový scény. Jackie Chan je asi fakt z gumy protože tady v tom filmu to dává neuvěřitlenym způsobem. Skvělá je taky ta jeho matka smál sem se opravdu hodně. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Akrobacie. Alkohol. Aleluja. Jediné mé dostaveníčko s Jackiem Chanem. Můj drahý otec, jeho velký fanoušek, mě přinutil dívat se pod průhlednou záminkou potřeby sebeobrany. Bylo mi deset, kung-fu mezi má oblíbená bojová umění nepatřilo a přestože se mi mávání končetinami v lihovém oparu velmi líbilo, nehodlala jsem to přiznat a neodpustila jsem si puritánské komentáře na škodlivost alkoholu, nevěrohodnost choreografie a nacamranou zápletku. Desetiletý expert na všechno procházející stadiem Brouka Pytlíka versus otcovský idol s šikmýma očima a rovným charakterem. Étos vs etanol. Nemohlo to dopadnout jinak než...legendárně.:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wai Lap Wu: 1. Drunken Boxing (Mandarin) -- sung by Jackie Chan ,2. Provocation ,3. Circled on All Side ,4. Conspiracy ,5. Stealing the Jade Seal ,6. The First Fight ,7. Bayonet ,8. To Try Out ,9. The Car Chase ,10. Searching ,11. Wonderful Moment ,12. Not thinking others (Cantonese) -- sung by Winnie Hsin ,13. Free ,14. Mistake ,15. Mother and son ,16. The Wild Strong Man ,17. Ending Love (Mandarin) -- sung by Winnie Hsin ,18. Gathering of City ,19. The Discussion ,20. The Robbery of Country's Fortune ,21. The Hidden Wiseman ,22. Marching Forward ,23. Real Dragon Does Not Belong to small pond ,24. Play Around ,25. Fan Hon's Lesson ,26. Public Insult ,27. Regret ,28. A Drunken Journey ,29. The Hand-to-Hand Combat ,30. To Come On Proudly ,31. Drunken Master (Cantonese) -- sung by Jackie Chan, ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl příznivcem Jackieho Chana. Podle mne je to jen perfektní kaskadér a komik. Přitom komice, kterou předvádí se mohou smát tak akorát malé děti nebo zřejmě asiaté. Asijský humor mi nic neříká, připadá mi příliš jednoduchý, naivní a dětinský. Jako velký příznivce "martial arts movie" jsem ale naschvál tedy shlédl v TV tento film, abych si mohl udělat obrázek o filmech Jackieho, které jsou obecně tak neuvěřitelně vysoko hodnoceny. Do poloviny jsem se dočkal jen neskutečné nudy a trapného humoru a opravdu jsem přemýšlel, že půjdu spát. od poloviny jsem však dostal pořádnou porci akce, kterou musím skutečně ocenit. To co Jackie a dalších asi 100 kaskadérů před kamerou předvádělo bylo skutečně neuvěřitelné. Musím uznat, že choreografie a kaskadérské kousky byly naprosto úchvatné. Bohužel jaksi nevyznávám (ale ani nepodceňuji) kung fu a filmy honkongské/čínské produkce s jeho tématikou mě příliš neberou. Stejně jako tolik uznávaný Jackie... Mám rád prostě tvrdší, agresivnější, násilnější "martial arts movies", kde souboj trvá třeba jen pár vteřin, ale odpovídá tak skutečnosti. Tohle je jen teatrální divadelní a cirkusová přehlídka. A mě cirkus nikdy nebavil ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co je rychlejší než částice urychlená v kruhovém urychlovači?? Co je gumovější než pouťovej pendrek?? Přeci paže, nohy a vůbec celé tělo Jackieho Chana. Nechce se mi věřit, že něco takového jsou schopné vydržet lidské vazy, šlachy, svaly, obratle nebo cévní stěny. Neuvěřitelná flexibilita, síla (chodidla na zemi, trup leží! ve vzduchu - to je fakt brutalitka), rychlost, kadence úderů, pozice, ze kterých jsou údery prováděny, přesnost, Jakcie má jednoduše můj největší obdiv. Rovněž Chanovo umění použijuvšechnokolemcosedá-dó je zde hojně zastoupeno (třeba takový boj se dvěma lavičkama nebo s bambusovou holí s roztřepeným koncem mi způsobil dlouhé a nevěřícné kroucení hlavou). Příběh slouží pouze jako zástěrka pro souboje a ty berou dech. Jeden z vrcholů Chanovy filmové kariéry. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan možná není moc dobrý herec, ale za to bojová umění zvládá snad bezchybně. Drunken Master II považuji za jeho vrcholné dílo, poměrně stupidní příběh z jedničky je sice zachován (infantilní hlavní postava atd.), ale film je o poznání vyzrálejší a modernější. Souboje jsou dokonalé a mají konečně i nějaké napěti - divák se může o chudáka Chana i bát (bitka v továrně). Humor Jackieho Chana je ehm, někdy ucházející, jindy slabší, ale vesměs aspoň pomáhá bránit případné nudě... Každopádně by mě zajímalo, co by na tento film řekla skupina anonymních alkoholiků. 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pořád se perou a pořád a pořád, pěst sem, kop tam. Ale už vim, jak to Lee myslel aneb opilecký box vypadá opravdu zajímavě :-D No, ale nejvíc jsem se pobavila u závěrečných titulků. Nicméně Jackie tu opět předvádí, co umí, a jako vždy vítězí. A největší zklamání - celej film čekám na Andyho, až se objeví znovu a ono nic... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Sled zběsilých a nápaditých kung-fu bitek odstartuje záměna balíčku s žen-šenem za ukradenou nefritovou pečeť císaře. Krást kulturní dědictví Číny se nemá, zločinný britský velvyslanec a jeho poskoci dostanou od Fei-Honga (Jackie Chan) a jeho kamarádů řádně za vyučenou. Když je nejhůře, stačí Fei-Hongovi nalít do sebe litry čehokoliv s vysokým procentem alkoholu a zlosyni se do jednoho válí s nářekem na zemi. Scény s opilým boxem působí ze všech soubojů choreograficky nejzajímavěji. Samy souboje v DM2 mají grády a pobaví svou odlehčeností. Rozesmát dovedou i četné a velmi dobré humorné scénky. Pro fanoušky odlehčených martial arts bitek a Jackieho je DM2 absolutní povinnost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokračování Drunken Mastera je skoro na stejné urovni jako první díl, možná i o něco málo vtipnější, ale přece jen první díl je první díl a proto pro mě zůstává nepřekonán. Jackie Chan tady zase exceluje, i když druhý díl je bohužel natočen docela pěknou řádku let po prvním a je to na Chanovi dosti znát vzhledově, ale naštěstí ze svýho umění a ohebnosti nic neztratil, chreografie soubojů jako vždy naprosto dokonalá a příběh je taky slušnej, samozřejmě je hlavně zaměřen na vyvolání soubojů, ve kterých se Jackie Chan pohybuje jako ryba ve vodě, ale i tak má děj hlavu a patu. Stejně jako v prvním díle se tady setkáváme s Opileckým boxem pří něm se projevuje i celkem slušný herecký talent Jackieho Chana ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ale musím se svěšenou hlavou přiznat, že v zápletce jsem se lehce (až těžce) ztrácela, možná i proto, že jsem při sledování malovala. I tak jsem se ale stihla jako vždy náramně bavit. Nicméně škoda, že se tam víc nezdržel Andy Lau. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od nápadu s opilým kung fu větší řachandu a celkově více akce, ale finále ve fabrice bylo nářezové. ()

Reklama

Reklama