Reklama

Reklama

Hung se snaží vyhnout placení cla, ale svým malým podfukem dostane do problémů sebe i celou svoji rodinu. Jeho otci záleží nejvíc na cti a Hung je na nejlepší cestě, aby čest svojí rodiny navždy pošpinil... Fei Hung se vrací domů se svým otcem, který je známým lékařem. S dvojicí cestuje ještě jejich sluha. Na cestě vlakem by mělo veškeré zboží projít kontrolou a mělo by být zaplaceno clo, ale Fei Hungovi se podaří velmi drahý kořen ženšenu schovat u velvyslance v kufru, kde se clu vyhne. Když si pak Fei Hung chce svůj ženšen vzít zpátky, utká se v souboji s mužem, který si také něco vzal u velvyslance v kufru. Jejich souboj přeruší odjezd vlaku, ve kterém Fei Hung cestuje. Dvojice si až velmi pozdě uvědomí, že si omylem vyměnili balíčky. Fei Hung tedy nemá kořen ženšenu, ale cennou nefritovou pečeť, kterou velvyslanec ukradl a chtěl prodat. Fei Hung si ale neuvědomuje cenu toho, co ukradl, on jen řeší, jak rychle sehnat ženšen, který ztratil. Fei Hungovi pomáhá jeho matka, která se nebojí Fei Hungovu otci postavit. Matka a syn jsou ale na otce krátcí. I když se snaží něco vymyslet, otec se stejně dozví, co Fei Hung udělal. Fei Hung se navíc přes otcův zákaz neustále pere a k tomu provozuje opilecký box, u kterého pije alkohol, což otec také neschvaluje.

Fei Hunga pronásledují muži od velvyslance, kteří od něj chtějí získat ukradenou pečeť. Když otci dojde se synem trpělivost, vyhodí ho z domu. Fei Hunga tu noc zmlátí muži od velvyslance a dokonce ho pověsí na vstupní bránu do města. Otec poté vezme syna zpátky, ale Fei Hung už nikdy nesmí pít nebo se rvát. Toho večera se však u nich objeví muž, který má onen ztracený ženšen. Muž je slavným bojovníkem a snaží se zabránit cizím státům v rozkrádání historických předmětů Číny. Fei Hung vrátí mužovi nefritovou pečeť, o kterou tolik stojí velvyslanec. Fei Hungova rodina zase získá onen ženšen. Klid ale netrvá příliš dlouho, velvyslanec na dvojici pošle mnoho zabijáků a starý muž nakonec umírá. Velvyslanec navíc získat nefritovou pečeť. Fei Hung se ji pokusí získat zpátky, ale je zajat a otec musí pro jeho záchranu obětovat svoji bojovou školu. Fei Hung je pokořen, ale když se dozví, že velvyslanec plánuje ukrást a v zahraničí prodat mnoho čínských starožitností, postaví se jeho bojovníkům a nakonec je s velkým množstvím alkoholu v krvi porazí. Z Fei Hunga je velký hrdina, ale stejně tak velká je i jeho kocovina. Ale otec a matka jsou na něj pyšní. (TV Prima)

(více)

Recenze (231)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Typická chanovka, ktorú od iných nedokážem pomaly ani odlíšiť. Jednoduchý dej je aj napriek tomu zmätený, asi ako všetky „vtipné“ momenty alebo súboje. Nerozumiem hlavne tým vysokým percentám pri tomto filme. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Legenda o v celku oblíbeném filmu, který je ale za mě suchý jako podzimní listí. Příběh o tom, jak někdo se dejme tomu napije flašky a je z něj mistr boje, který ale bojuje proti divnému dědovi z vlaku? Vlastnímu otci? Bílému muži? Zlým neopilým Číňanům? Nehodlám neodborně pitvat účel filmu, ale faktem zůstává, že motivace hlavního hrdiny mi přijde nulová, zábavnost někde uprostřed a význam filmu je někde za Velkou čínskou zdí. Hodně slabý zážitek na takový kult a nebo i na ono hodnocení. Hned mě napadnou třeba tři filmy s Jackie Chanem, které byly mnohem zajímavější a zábavnější než tyto. A to hlavně i po tvůrčí stránce vypracování děje a scénáře. Plus k tomu až někdy divná teatrálnost, která i tu divadelní strká do kapsy. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film zde má velmi vysoké hodnocení, ale mně se příliš nezamlouval, jako třeba Jackieho novější akční komedie. Přesto film stojí za zhlédnutí. Je v něm hodně akce, zápletka taky ujde, ale jak jsem již zmínil, není to úplně to nejlepší co Jackie Chan natočil. 70% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už to neni vono, jednička byla daleko lepší. Nezdálo se mi, že by to mělo bejt pokračování, ale asi to tak scénáristi mysleli. Pít alkohol je špatný, opilej box je nebezpečnej a hlavní je čest rodiny. Asi takhle se dá tenhle film shrnout. Je tam zase hafec mlátiček, bojovýho umění, vtipu a tak dále, ale je to už jen nadprůměrný. Ale pořád dobrý. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Když si berete ženšen, tak by jste neměl jíst tuřín. Způsobuje plynatost a snižuje jeho účinost." -matka- ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vopravdickej kung-fu nářez. Jen je škoda, že takovýhle filmy u nás nevyjdou snad nikdy na DVD. Já chci originááálku, kruci 8-D ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Mám ráda i dvojku Drunken Mastera, protože se tu vedení ujal Lau Kar Leung, který si ale s Jackiem nepadl do oka a obě hvězdy se při natáčení nesnášely. Na výsledku to ale není znát a když k tomu připočtu Ti Lungův zoufalý výraz coby tatínka, který právě přišel o svou tři sta let starou bonsai, je to paráda. Roztřepený bambus a celá bitka v čajovně, to se nedá popsat, to se musí vidět... ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie Jackiho Chana jedna z těch nejlepších, jen ten jeho otec mi přišel trochu psychicky labilní 80%. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

no, jako byl jsem mile překvapen, rozhodně velmi dobrý film. Co předvádí Jackie, to je něco neuvěřitelného a nedokazatelného. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Čo by bol tento film bez Jackieho Chena? nič. Jeden z najlepších Jackieho filmov, bezkonkurenčná nadvláda bojových sekvencií. Toto nemá ani nebude mať nikdy konkurenciu a prečo? Jackie bol, je a bude len jeden. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický Chan. Množstvo akčných scén s výbornou choreografiou (dlho som žiadnu Chanovinu nevidel ale prišlo mi že tu bolo viacero z nich aj na Jackieho pomery nadpriemerných), gumový Jackie a jeho typický humor v akcii i mimo nej. Celkovo som bol spokojný a dostal som približne čo som od filmu čakal, iba motív opitého boxu a niektoré scény s ním ma vyrušovali a aj na odľahčený typ Jackieho komédií boli dosť absurdné a mimo. 75% ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to najlepšie, čo sa da v danom žanri vidieť. Užasna choreografia bojovych scen s gumenym Jackiem. Hlasujem za natočenie trojky, štvorky, päťky.... ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bojových komedií s Jackiem Chanem co jsem kdy viděl. Nejde se od obrazu odtrhnout, akce střídají akce a mezi tím jsou směšné scénky. Prostě super 90% ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak může mít tento film 85%? OK, choreografie bitek, to je Chanova síla a i v tomto případě jednička podtržená. Ale to je asi tak vše, co by stálo za zmínku. Příběh zcela absentuje, snaha natočit "proamerický" snímek plný trapných vtipů je však evidentní a Chan sám o sobě je herec asi jako já jaderný fyzik. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Super kung-fu bojové scény jako z klasických filmů a málo mizerného hraní Jackie Chana, úplně mi to evokovalo Bruce-Leeho. ()

PußyMagnet 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan na plech má své kouzlo. Svým vztahem k alkoholu mi připomíná mého kamaráda Vojtíka...:o) Jinak natočeno ještě v době, kdy bojové umění Jackieho Chana podle mě za něco stálo. ()

Reklama

Reklama