Reklama

Reklama

Pojízdná kantýna

  • Hongkong Kuai can che (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal, či tomu dať 3 alebo 4*, no asi v polovici som sa zažral do deja a bolo rozhodnuté. Jackieho filmy z 80. rokov mám radšej, než súčasné (až na pár výnimiek) a Jackie, Sammo a dovtedy pre mňa neznámy Biao Yuen sa postarali o slušný filmový zážitok. Lola v "mladšom vydaní" bola pre mňa taktiež príjemným prekvapením. Jedinou nevýhodou boli technické problémy, kedy som si stiahol občas hrubo nepresne preložené titulky. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Škoda, len, že tu pravú akčnosť to naberie až v závere pretým sú to iba také krátke súboje a čo sa týka humoru tak tiež nie je nejak extra ale pár fórov je dobrých. ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Od samého začiatku po samý koniec to bola jednoducho zábava. Obľúbená trojica Jackie Chan, Yuen Biao a Sammo Hung v Hong Kongsko-Španielskej akčnej komédií. Skvelý a naozaj vtipný humor, úžasná chémia medzi našou hlavnou trojicou, perfektné bojové choreografie (hlavne tá záverečná) do toho kráska Lola Forner a neskutočne drsný Benny Urquidez. Dobrá zápletka o dedičstve v Španielskom prostredí obohatená humorom do toho akcia a bojové choreografie z toho spravili veľmi zábavný film. Jackie Chan a Benny Urquidez v tomto filme si dali fakt extrémnu nakladačku, na ktorú je radosť pozerať. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý Jackieho film, aspoň tedy po technické stránce bojových scén. Děj je lehce přitroublý a nudný. Biao Yeun je krajně nesympatický herec, ve filmu vyloženě vadí. Skvělé kousky na skateboardu, honičky v autech a bitky jsou tím důvodem, proč dějové nedostatečnosti přehlížím. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Povedená akční komedie Jackieho Chana režírovaná jeho hereckým parťákem Sammo Hungem. Bratranci Thomas (Jackie) a David (Biao Yuen) mají dodávku přestavěnou na stánek s občerstvením a s ní jezdí po Barceloně. Jednoho dne potkájí krásnou zlodějku Sophii (Lola Forner), do které se oba zamilují. Lole, ale hrozí nebezpečí a s pomocí soukromého očka Mobyho (Sammo Hung) se rozhodnou ji chránit...Film obsahuje poměrně velké množství vtipných momentů, které dokážou pobavit, stejně tak funguje ta správná chemie mezi trojící Chan-Yuen-Hung a dobrou volbou byl i výběr záporáků, Benny Urquidez a Keith Vitali dají hlavní trojici pořádně zabrat. Bitek je ve filmu tak akorát, ale kromě závěrečné bitky nejsou moc zapamatovatelné. To, ale nemění nic na faktu, že se jedná o velmi kvalitní film. ()

MRKMRK 

všechny recenze uživatele

Trojica Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen, vyprodukovala spolocne niekolko filmov, pricom toto bol prvy film, ktory som vzhliadol a na bitku na zamku sa jednoducho zabudnut neda. Samozrejme i pocas tohto filmu sa Jackie zranil (vid. My Story, My Stunts), za prepracovanymi akcnymi kuskami vyprodukovanymi touto trojicou musia zakonite stat i nejake tie bolave kosti. U mna jednotka s hviezdickou !!! ()

rekurseman 

všechny recenze uživatele

Výborný režisér, výborní herci...co víc dodat..akrobatické ukázky San Shei Shaolin od Jackiho jsou nenahraditelné..Hned na začátku filmu, když Jackie s Biaoem jdou ze svého bytu a místo aby šli po schodech tak skáčou na střechu italského hokynářství je nenahraditelné a neopakovatelné. Má nejoblíbenější scéna je asi, když Jackie leze na hrad a v rukách dží pouze železné tyček kterýma se zabodává do stěny...a pak Samotný boj vevnitř, krásná ukázka čínského kung fu. Palec nahoru ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů kde se spolu bratři z Pekingské opery sešli,je tento s přehledem nejlepší.Pro neznalé,těmi bratry myslím Jackieho,Sammo Hunga a Yuena.Během natáčení už byly v Hongkongu dávno megahvězdami,ale světově ještě ne a tak si i Chan našel čas na natáčení v Barceloně.Nikdo je tam prakticky neznal a oni mohli v klidu dokázat jaký talent v sobě mají.Humorné scény jsou povedené,ale hlavní je samozřejmě akce.Je jí tu dost během celého filmu,dokonce i s auty skrz Barcelonu a jako třešnička na dortu je finále.Jackie Chan vs Benny Urquidez.Už jen proto stojí za to snímek shlédnout. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a Yuen Biao mají pojízdnou kantýnu, celý film se odehrává ve Španělsku a točí se kolem velkého dědictví... Zlotřilý vévoda Mondale nechá hledat dceru zemřelého pána zámku, která může zdědit velké jmění. Pokud se objeví do 14 dnů. Mondale tomu chce samozřejmě zabránit a tak ji musí najít dříve. Dobromyslný sluha zemřelého pána si najme detektiva Sammo Hunga, aby dívku našel dříve než vévoda. Mezitím se ale dívka stihne zaplést i s Jackiem a Yuenem, takže se nám to pěkně zamotá a je z toho ryzí chanovka... I když má film pomalou rozjížděčku, ke konci neuvěřitelně nabírá na tempu a stává se z něj opravdová horská dráha. Najdeme tu všechno na co jsme zvyklí... velké honičky, originální souboje a skvělý humor, který tentokrát obstarává hlavně Chan a Biao, Sammo Hung je tu tentokrát tak trochu do počtu a spíše ho pořád někdo mlátí. Hlavní ženskou postavu, dědičku, hraje Lola Forner, která si s Jackiem zahrála o dva roky později (1986) v Božské relikvii. Wheels on Meals jsou vynikající akční komedií, která vám nezůstane nic dlužna (i když se to na první pohled nezdá). Perličkou je účast dvou velkých sportovních hvězd... Bennyho "Jeta" Urquideze (dodnes neporaženého šampióna ringu) a Keitha Vitaliho. Zvláště souboj Jackieho se superrychlým Urquidezem vypadá úchvatně, fandy zaujal natolik, že Urquidez se ještě "vrátil" v Jackieho dalším filmu Dragons Forever. Wheels on Meals je klasická chanovská oddechovka, pokud ji budete takovou brát, vaše spokojenost je zaručena... 70% ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Mix honkongskej akčnej divočiny a európskeho humoru v taliansko-francúzskom štýle (aj keď točené v Španielsku, inšpirácia je očividná). Miestami je ten humor až nasilu detsky sprostučký, ale neurazí. Má to príjemný dobrodružný priebeh. Záverečný súboj Jackieho s Bennym je dôvod prečo túto snímku musí každý fanúšik bojových umení v akčných filmoch vidieť! Asi najlegendárnejší zápas po Bruceovi s Chuckom. ()

Maverick 

všechny recenze uživatele

Film pojízdná kantýna je velice vydařeným filmem Jackieho Chana. Herecké obsazení je výborné a to hlavně z toho důvodu,že se v tomto filmu objevili všichni tři "bratři" z Čínské operní školy. Sammo Hung, Yuen Biao a Jackie Chan. Bojové scény jsou zde velmi propracované, ale není jich moc. Dívák se přes všechny vtipné momenty, které ve filmu nechybí, může těšit na skvělý závěrečný souboj s Benny Urquidezem. Co se týče hudby, tak ta byla také velice zdařilá. Celkově se mi film hodně líbil, tak asi za *****. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Len jeden z tovarne na filmy v hong kongu. Typicka akcna komedia s Jackiem a Sammom. Humor je tu prilis primitivny aby sa na nom dalo bavit viackrat. Akcnych scen naopak menej nez byva obvykle. Da sa povedat ze nijak nevybocuje z priemeru. ()

josmart 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, jehož velkým plusem je, že se neodehrává v Americe. Bohužel mně trochu rozptylovalo, že jsem měl verzi v čínštině s anglickými titulky - španělé mluvící čínsky - bizarní. Alespoň jsem měl příležitost konečně si vychutnat Jackieho Chana v originále. Film je opravdu vtipný a hudba ve stylu filmů s Pierrem Richardem je osvěžující. ()

gachik 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným chanovkám z 80. let je tu možná o něco méně akce a vtipných soubojů, proto se mi zamlada moc nelíbila. Když jsem se na ni ale podíval znova v roce 2010, vůbec nevím, proč jsem ji tehdy na VHS přemazal... Film si všechno vynahrazuje spoustou hlášek a vtípků - třeba pasáže z blázince nemají chybu. Jenom mě trochu zamrzela nedoladěná automobilová honička - auta se srazí, kroutí se plechy, padají nárazníky a v následujícím střihu jsou všechna auta jako nová. Jasně, občas se to stane, ale tady mi to přišlo až příliš často a příliš nápadné... ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, průměrný střed a bombastické finále. I tak by se dal tento film popsat. Jak zde již bylo zmíněno, ta závěrečná bitka stojí za to. ()

Reklama

Reklama