Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tat Fung (Jackie Chan) jako právě vyškolený člen policejní zásahové jednotky se stará o svého 30ti letého, mentálně zaostáleho bratra Do-do (Sammo Hung Kam-Bo). Jednoho dne obklíčí policejní jednotka dům místní mafie, ale jeden člen mafie jim s brašnou plnou kradených šperků z domu unikne. V té samé době si Jackieho retardovaný bratr hraje se svými kamarády na lupiče a zloděje a shodnou náhod se s pistolí-hračkou dostane tváří v tvář právě utíkajícímu členu mafie. Ten se ho lekne, odhodí tašku a uteče. Následně se Do-do stává cílem jak mafie, tak policie (na které se mezitím sám přihlásil okradený mafián, protože mu jeho gang hrozí smrtí kvůli šperkům). Tuto zapeklitou situaci musí Tat Fung vyřešit na vlastní pěst za pomoci svých kolegů z policejní školy. (T-enter)

(více)

Recenze (35)

Puol 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu je asi väčšina divákov zaskočená. Réžia Sammo Hung a nemá tu jedinú akčnú scéna a navyše hrá postihnutého muža s inteligenciou dieťaťa. Jackie Chan sa síce mláti, ale srandy si pri tom moc neužijeme a navyše pri tom dosť tečie krv. Veľmi zaujímavý pokus o nezaškatuľkovanie sa, ktorý ale nemal veľkú šancu na úspech. Odporúčam hlavne neprajníkom, ktorí tvrdia o vyššie spomínaných tvrdia, že nevedia hrať. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze nebolo viac pouzitych bojovych scen vo filme a aj ten komedialny nadych pri subojoch na paste mi tam chybali. Ako celok to nebolo zle, ale keby sa tam vyskytli sceny komickejsieho charakteru u akych som zvyknuty v inych filmoch, kde hra Jackie Chan, tak by to bolo urcite lepsia zabava pocas sledovania tohoto filmu. Ako druha hviezda si tu zahral Sammo Hung v roli mentalne zaostaleho cloveka. Jeho uloha tiez nebola vyuzita v plnej sile. Obcasne sceny, ktore stoja za to nebolo vela a ta trocha co sa tam objavila tiez nebola najlepsie vymyslena. Cele to na mna posobi takym priemernym citenim a preto film zrovna nepatri medzi to naj co ma na svedomi Jackie, alebo Sammo. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung Kam-Bo a hercke podanie jeho postavy je najlepsie na celom filme a jedine na com sa tiez da zasmiat alebo skor pousmiat! Zato jeho praca za reziserskou stolickou je ako ked student rezie ide natocit rocnikovu pracu. Film je z velkej casti dramou avsak nie moc dobrou. Jackie dokaze hrat dramu, no tento film sa mu vobec nehodi! Akcie je velmi malo a ta ktora je, je riesena hlavne pistolami, no a Jackieho kreativne bitky tu uplne chybaju!!! No a vobec som nepochopil koniec preco Jackie isiel do vazania (???), asi aby mohli natocit tu finalnu sekvenciu dojemnych zaberov ako sa o Samma staraju jeho kamarati (ta bola celkom dojemna). Takze 2/5. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Barry Wong sice napsal to nejlepší před svou smrtí, ale zde to také nijak nezkazil. Sammo hraje zaostalého obstojně a Chan mu dobře sekunduje. Ale výsledek není nijak světoborný, abych tomu dal víc jak 60%. Nápad dobrý, zpracování už tak moc ne. Ale kvůli asi třem momentům, které se mnou emočně celkem zamávali, musím těch 60 dát. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma celkom prekvapilo. jednak tým, že ide skôr o komediálnu drámu s troškou akcie, zároveň tým, že akcia je dosť drsná a často sa tu strieľa a jackie používa strelné zbrane čo uňho nie je až tak častý zvyk. A to, že Sammo tu nemá žiadny súboj ako sa v komentároch niektorý sťažovali je vzhľadom k roli ktorú hrá pochopiteľné. A záver je peckový. ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Solídny film o dvoch bratoch, ktorí sa nešťastnou náhodou zapletú do nelegálneho predaja šperkov s mafiou. Sammo Hung, ako mentálne zaostalý brat Denny to hraje veľmi dobre a Jackie Chan, ako jeho brat Ted a zároveň člen policajnej jednotky tu hrá už klasiku na akú sme u neho zvyknutý. Film ma pekné a silné momenty, tematickú hudbu a slušné tempo aj napriek skoro žiadnej akcií. Dej sa, ale zameriava na puto dvoch bratoch, ktorí sú od seba veľmi rozdielny a obaja vedú rozdielny spôsob života. Celý príbeh, ale zakončuje slušná akčná sekvencia, kde sme už dostali to, čo máme na filmoch s Jackie Chanom najradšej. ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Dosti netypická, docela depresivní Chanovka, pojednávající o v celku vážném tématu soužití dvou bratrů z nichž jeden je mentálně zaostalý (Sammo), a prakticky odkázaný na péči druhého (Jackie), který však touží po "vlastním" životě na moři. Film teda hlavě není skoro komedií, akce se taky dočkáme až ke konci v druhé půlce (ale kung-fu, je opět špičková podívaná) takže nám zbyde jen drama- a to je vydařené. Sammo si výborně vyhrál se svou potavou, kterou když už někdo rovnou nemlátí tak mu alespoň nadává a nebo využívá, od malých dětí po mafii. Film se pak táhne depresivní notou až do konce, kdy se v poslední minutě lehce zvrátí, ale happyend to doslova není. Pokud vám jde jen o to aby Jackie nebo Sammo nakopali zadky co nejvíce záporákům, pak budete z filmu pravděpodobně zklamání. Pokud ale pochybujete o hereckých schopnostech Chana a hlavně Hunga pak film doporučuju shlédnout, jelikož vás přesvědčí o opaku. 4* ()

Chema4 

všechny recenze uživatele

Akčná komédia od Samma Hunga a Jackieho Chana ktorá, je iná. Iná v tom že sa dej berie vo vážnejšom duchu, než sme zvyknutí od tejto dvojice. Sammo Hung nemá žiadnu bojovú scénu a Jackieho Chana som uvidel dokonca skutočne podavať herecký výkon...67% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Sammo se ujal režie,ta je v dobrá.Problém jsem měl s jeho mentálně zaostalou postavou!Díky tomu nemohl vůbec předvést svůj talent na bojové umění a všechno tak zůstalo na Jackiem.A toho tu až moc nevyužil! Vesměs až na finální akci a pár odboček se celý snímek věnuje postavě Hunga.Kdyby to bylo čistě drama je to v pořádku ale tady je to smícháno s pokusem o humor a akci a vše tak zůstává jenom rozdělané,škoda pro nás že ne dokončené. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung proslul jako průkopník žánrů, které nemají v hongkongské kinematografii na růžích ustláno a v roce 1985 se rozhodl natočit trochu serióznější drama a do hlavní role obsadil, zcela proti typu jeho předchozích filmových partů, svého kamaráda Jackieho Chana. Heart of Dragon by se dal vzdáleně přirovnat k Rain Manovi (ten však vzniknul o tři roky později). Jackie hraje poctivého policistu Funga, který tajně sní o kariéře námořníka (inu, každej jsme nějakej). Namísto bezstarostných toulek po moři se ale musí po smrti rodičů starat o mentálně zaostalého bratra (Sammo Hung), který díky své dobrosrdečnosti a naivitě vždy neomylně skočí do dalšího průšvihu. Fung už je psychicky unaven z neustálého obětování pro bratra a navíc ho přítelkyně tlačí do úzkých neustálými narážkami na svatbu, společnou budoucnost a další "holčičí" věci. Není divu, že jednoho dne pohár trpělivosti přeteče a Fung během ostré hádky řekne bratrovi pěkně od plic, co si o tom všem myslí. Je to nejemotivnější scéna filmu, ve které jak Chan, tak Hung překračují své herecké škatulky a vydávají ze sebe úchvatné herecké výkony. Sammo ostatně exceluje už od začátku a jeho mentální zaostalost mu skutečně věříte (navzdory tomu, že jste ho předtím stokrát viděli jako akčního hrdinu). Tahle hádková scéna také předznamenává odklon od tradičního dramatu (kterým je film ve své první půli) a nastupuje fanoušky požadovaný akční díl snímku. Fungův bratr totiž nalítne do největšího průšvihu, když při hře na policajty a zloděje omylem "okrade" gangstera, jenž zrovna utíká s taškou plnou cenností a splete si ho s policistou. Následuje nezadržitelný vodopád situací, které v důsledku vedou k únosu Fungova bratra a tady dojde i na to, co by skalní fanoušci Jackieho Chana vyžadovali asi i od muzikálu. Pořádně nabušené akční finále. Fung vezme své bývalé kamarády ze S.W.A.T. jednotky (Chin Kar Lok, Yuen Wah, Mang Hoi) a jde si to na opuštěné staveniště rozdat o život svého bratra s celým gangem pašeráků, který je znatelně v přesile. Bohužel, i když se to v obsazení přímo blyští hvězdami (a Jackie si opět neodpustí delší souboj s Dickem Weiem), je na téhle akční tečce vidět, že byla zřejmě připravována v časové tísni a tak nepatří k tomu "nej", čím nás osvědčená firma Sammo-Chan-Biao (ten se podílel jen na choreografii) oblažila. Heart of Dragon však naštěstí není o akci, ale o přátelství, rodinných poutech a ochotě obětovat se pro ty druhé. Jakkoliv tyhle "ideály" znějí uhozeně, film si s nimi bohatě vystačí a vy při jeho sledování nejen že neusnete, ale ani nebudete reptat, že vám chybí akční scény (je tu skutečně jen ta jediná, závěrečná). Navíc úplný konec filmu hraje na city tak silně, že dojme i ty největší drsoně. Možná si říkáte, že podobný druh filmu není nic pro vás, ale to nevíte, dokud to nevyzkoušíte. P.S. Japonská verze obsahuje jednu akční scénu navíc (bitku po odchodu z baru, která je v čínské verzi jen zmíněna). 70% ()

leonskennedy 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem od super dvojice Chan-Hung čekal něco víc hlavně akce!Sammo Hung nepředvede z bojových scén žádnou a Jackie jich mohl ukázat také víc.Film to ale špatný není jen jsem chtěl vidět něco jiného. ()

JohnDark 

všechny recenze uživatele

Prvá úloha: Dračie srdce - Heart of Dragon, Akčná dráma, Hong Kong 1985, R: Sammo Hung, H: Jackie Chan, Sammo Hung, Emily Chu, Melvin Wong, 50% ()

Reklama

Reklama