Reklama

Reklama

Pomsta tygra

Trailer

Obsahy(1)

Ho-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech vraha najde, ten ale svého činu lituje a Ho-Yuen je zlákán gangem Weie na cestu loupeží a vražďění. Jejich posledním vzdorem je onen klan Trpělivosti a Ho-Yuen má příležitost vyřídit si staré účty. Před tím ale bude muset rozeznat dobro od zla... (predators)

(více)

Recenze (34)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bravo!!! Vzdávám holt skutečně excelentní rizí "oldschoolové kung-fu perle", kde se jde hned na věc. Děj i dialogy jsou zde jen tak na okraj, a hlavním a nejlepším obsahem jsou zde samozřejmě souboje. Film se odprostil od zbytečného humoru, který v Jackieho filmech nesnáším, naopak Jackie je zde hodně drsnej tvrďák na kterýho skoro nikdo nemá. Nepřátele zásobuje neúnosnou kadencí úderů, za které by se (skutečně!!) nemusel stydět ani Donnie v modernímIp Manovi (2008). Choreografie soubojů je špičková, vezmeme- li v potaz, že něktřeí ze zúčastěných žádnými mistry kung-fu ani nebyli, ale celé to prostě táhne Jackie, který si probojuje bez problémů cestu až na konec filmu, kde už potom problémy s nepřáteli má, ale nakonec je umlátí jakousi železnou berlou. Drsné, rychlé, svižné, nekompromisní souboje s šílenou kadencí jackieho úderů mne nadzvedávali i v dnešní době asi 10cm nad pohovku ... Tohle jo!!! To fakt můžu ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný kung-fu film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému majstra porazí silný, ale nečestný bojovník a na následky zranení podľahne. A tak mladík roky trénuje, aby sa bol schopný pomstiť, ale pri výzve zistí, že pôvodne nečestný majster sa úplne zmenil a všetko ľutuje. A preto mladík nevie ako sa má zachovať. Na rozdiel od väčšiny podobných filmov je tento aj dobre spracovaný, vôbec nie je predvídateľný, dôjde na viaceré zaujímavé situácie, takže po príbehovej stránke som v rámci tohto typu filmu spokojný. Súbojov tu je celkom dosť a som s nimi aj celkom spokojný, ale nič výnimočné sa nekoná. Prvé súboje ma vôbec nezaujali, ale zapojením Jackieho Chana sa ich kvalita podstatne vylepší. V rámci jeho tvorby to je určite podpriemer, ale stále si držia pomerne dobrú úroveň. A najviac sa mi páči záver s niekoľkými dlhšími súbojmi. Mierne sklame, že tu nie je ukázaný tréning, ktorý je v podobných filmoch skoro vždy a nie je tu ani žiadny humor, ale či to je klad alebo zápor sa neviem rozhodnúť. Väčšina týchto prvých filmov s Jackie Chanom pôsobí približne rovnako. Dá sa na ne bez problémov pozerať, nenudia, ale zároveň sa nejedná o žiadne výnimočné filmy, ktoré stačí vidieť raz. A tento film patrí presne medzi ne. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 56%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo o stejnou verzi, tak ten dubing není italský, ale španělský. Titulky jsem k tomu měl dokonce český, takže jsem těm zvratům rozuměl. Souboje občas docela ušly, ale i když má film jen hoďku a čtvrt, tak jsem se většinu času dost nudil. Příběh sice není tak strašně hloupý, jak vypadá na první pohled, ale vůbec mě nechytl a bylo mi naprosto ukradený, co se komu stane. Navíc je naprosto vynechána tradiční tréninková pasáž, což je opravdová anomálie v těchto filmech, ve kterých jde jen o pomstu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedený Jackie, který je navíc v titulcích uváděn jako Jacky. Příběh jsem v této jednohubce vypozoroval, souboje nejsou zrovna top. Ale na jedno podívání se to se skřípěním zubů dá zvládnout. Rozhodně ale moc nedoporučuju. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film se ničím nezdržuje a jde tvrdě na věc a zvratů se tu dokčkáme dost,on by se dala natočit i méně než hodina a čtvrt,tedy tak to vydal Vapet,tady na csfd je udená délka 94 minut,ale kdo ví. Ale souboje více než dobrá a to mám rád,nenudil jsem se ani na chvlí a snímek potšel. Práci Wei Lo zrovna neholduju a s Jackim ve spolupráci se mi zdály dobré jen ty dobré akční scény,tady je skvělý celý film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel už jsem viděl lepší Chanovky, tahle není vyloženě špatná, ale až moc šetří na akci. NAvíc se mi zdál trochu moc složitější příběh, Chan je sice sympatickej ale celej film neutáhne a tak za nejvíce stojí finální boj který je sympatickej a dobře se na něj kouká. Ale nic extra to teda není. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně filmů s námětem starým kung-fu jsou si dost podobné a s jejich přibývajícím množstvím je docela složité, vymyslet nějaký inovativní příběh. A právě v tom je kámen úrazu Pomsty tygra. Na to kolik zvratů se zde odehrává, je film až neuvěřitelně krátký a v některých momentech jsem ztrácel o celém ději přehled. Naštěstí na konci všechno pochopíte a možná se vám i zalíbí průměrné souboje. Kdo už viděl minimálně 40 filmů Jackieho Chana, tak ho nic nepřekvapí a možná i vás ostatní:-)35% ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Zase podfuk, žádný tygr tady nebyl, asi jim ho Zoo nepůjčilo. Docela to jde, i když na Opilého mistra, to nemá ani náhodou. Kam se na nás opilce nějaký tygr hrabe. Máme silnou převahu, protože po něm vždycky můžeme vrhnout minimálně šavli. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Díky Vapetu za tyhle filmy. Další pecka ze staré Číny, kde je Jackie nepřemožitelný mladík, přesně tak jak u něj bývá zvykem. Oproti jiným jeho kouskům z té doby, zde Chan nedoprovází své skvostné bojové umění svým klasickým záchodovým humorem, což je upřímě řečeno po dlouhé době celkem veliké plus-nic proti, jeho osobitý humor miluju, ale přeci jen v každém jeho kousku být nemusí. Co se choreografie týče, je vynikající, ale ne dokonalá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pomsta tygra bola natocena pred Majstrovym synom, takze neocakavajte ziadny humor. Film ponuka dva klady. Zapletku so zaujimavym vyvojom postav. Hlavny zaporak sa polepsi a hlavneho hrdinu zblbnu, takze zacne pachat nespravne ciny. Bohuzial Lo Wei to nedokazal poriadne podat a tak je film strasne skratkovity, casto som mal pocit jak keby vo filme chybali desiatky minut dôleziteho vyvoja. Postavy sa menia zo sceny na scenu. Je to strasne divne a dramaticka stranka nefunguje. Hudba je casto nevhodne pouzita. Cele to casto pôsobi amatersky. Druhym kladom su solidne bitky. Väcsinou sice maju jednoduchsiu choreografiu, ale aspon je poriadne dynamicka. Vrcholom je ale kvalitne finale v ktorom Jackie vyuziva v bitke barlu. Aspon kvôli nemu sa vyplati film raz vidiet. Najmä v dnesnej dobe, ked je uz Jackie prilis stary na to, aby predviedol aspon takto kvalitne bitky. 4/10. edit 2021. Tak asi som prvýkrát fakt videl tú o 20 minút zostrihanú verziu, lebo som si tentoraz pustil 97 minútový remaster a už to vôbec nepôsobilo tak chaoticky a dej dával zmysel. Síce to stále nie je nejak extra strhujúce, ale už je to v pohode a fakt sa mi páči to, že hlavný hrdina na konci spojí sily so záporákom, ktorému sa chcel na začiatku pomstiť. Taký zvrat si u žiadneho iného kung-fu nevybavujem. Škoda len, že je to celý čas na vážno. Pár Jackieho vtipov by filmu pomohlo. Takisto sa mi zdalo, že je tam viac bitiek ako v tej zostrihanej verzii a aj keď sa nechytajú na Jackieho neskoršie filmy, tak som s nimi spokojný. Plus ten remasterovaný obraz vyzerá parádne. jak nový film. Takže na ten v pohode pozerateľný priemer sa film bez problémov vyškriabal. 5/10. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Klasický dementný príbeh alá Wei Lo...príšerný obraz, ale je tu ešte Jacky Chan, ktorý má už talent, ale rozhodne ho nedokazuje tak ako sa neskôr ukazálo... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Oldskool jak vyšije, z dob kdy byl Jackie v titulcích ještě jako Jacky. Dragon Fist neobsahuje vůbec žádný Jackieho srandičky, je to zachmuřený mstitelský fim. Naprostá bomba je scéna, kdy Jackie v návalu vzteku, ubije k smrti pěstmi jednoho ze záporáků, který vůbec nedostane šanci na protiúder. To je pohled za všechny prachy. Jinak, ale průměr. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle mám rád, souboje bez závěsných lan doprovázené přepálenými zvukovými efekty, roztomilé přehrávání, standardní příběh o cti, zradě a pomstě a naštěstí absence mně nic neříkajícího asijského humoru. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dokonalý kousek klasického hongkongského filmu ještě nezkaženého Hollywoodem, to jest atrakce před narací. Všemu dominují klany, copy, hanfu (tradiční čínské oblečení) a kung fu. Kung fu boj zde ještě nevypadá jako plynulý film, ale jako rychle se střídající diapozitivy v neměnném rytmu "noha raz, ruka dva, loket tři". Úvodní titulky jsou geniální - hotový arkádový Mortal Kombat, Kung-Fu Master a Street Fighter dohromady. Uříznutá noha také není k zahození, proto se také schraňuje v truhle, že. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Chan napodobující Bruce Leeho, vykradená hudba, podivný střih úvodních titulků... typické céčko od Lo Wei, točené na pokraji bankrotu s minimálním rozpočtem. Škoda, že všechna ta energie, kterou měl Jackie v mládí v sobě, a která oživuje jednotlivé fighty, se musela vybíjet v těchto levných filmech. Škoda, protože scénář je solidně bruceleehovský (pomsta niči všechny, dobré i zlé), ve fightech je mnoho dobrých nápadů (hůl jednonohého), ale chybí tomu propracovanost a peníze. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez ve kterém exceluje Jackie. Tohle je perla, která nepotřebuje děj a podobný kraviny protože tady jsou hlavní souboje a ty jsou perfektní. Jackie a jeho smrž úderů při které si každý zasvěcený prostě musí vzpomenout na Donniho a jeho Ip Mana. Byl jsem překvapen že nemam Pomstu tygra ohodnocenou, i když jsem ji viděl už dříve. Také mě překvapilo, že je zde jen 388hodnocení a to i s mým což je podle mě škoda. 91% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tohle mě příjemně překvapilo. Nebyla tam žádná komická ztřeštěnost, jen kvalitní kung fu. Příběh trochu moc překombinovaný a podobný těm ostatním, prostě pomsta za mistra. ()

Reklama

Reklama