Reklama

Reklama

Pomsta tygra

Trailer

Obsahy(1)

Ho-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech vraha najde, ten ale svého činu lituje a Ho-Yuen je zlákán gangem Weie na cestu loupeží a vražďění. Jejich posledním vzdorem je onen klan Trpělivosti a Ho-Yuen má příležitost vyřídit si staré účty. Před tím ale bude muset rozeznat dobro od zla... (predators)

(více)

Recenze (34)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Čínskym národným športom je mstiť sa hocikomu a hocikde a hocikedy. O tom je aj tento film. Jeden majster zabije druhého, potom to oľutuje a na znak ľútosti si odreže nohu, ktorú schováva nasolenú v truhlici. Lenže Jackie prichádza a s niekým sa predsa biť musí, ešte šťastie že sú tu ďalší hajzli ktorých je možno mlátiť až budú zelený. Jackie bez humoru, ale s dostatkom podarených súbojov. Bohužiaľ je to dosť ľahko zabudnutelná vec a príliš vážna na takú chujovinu kde všetko smeruje len k tomu aby sa prítomní žltokožci mohli rúbať rukami-nohami až kým im z toho intrigovania a pomstievania dočista nejebne. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kung fu film s Jackieho mladosti. Klasicky pribeh, v ktorom ide o pomstu, ako skoro vo vsetkych takychto filmoch. Film ma dostatok bojovych scen a co ma prekvapilo v tomto filme sa nekona ziadny trening o zdokonalenie kung fu Jackieho Chana, aby mohol byt lepsim bojovnikom proti silnemu superovi. Reziser tuto pasaz uplne vynechal a toto je asi prvy film z oblasti kung fu kde nie je cvivenie bojoveho umenia. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasický kung-fu snímek který se od ostatních nijak neliší. Scénář je zcela typický dle zavedených šablon. Smrt mistra školy a následná pomsta. Mladý Jackie Chan opět předvádí co umí a musím se přiznat, že již od začátku příběhu jsem se těšil na finální souboj, který byl, jak jinak, skvostný. Rozhodně se bylo na co dívat. Jedna věc však stojí za upozornění. Chan tu nezvykle vynechal humorné taškařice, a jak já u asiatů nazývám, opičárny. Děj je tentokrát brán vážně, což krapet zvýšilo dramatičnost. Zápasy tu samozřejmě převažují, ale přeci jen tu je dán více prostor i příběhu. Ano, tento snímek se řadí mezi ty povedenější. ()

mupimup 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám za spoilery, ale u tohoto díla se prostě nedokážu udržet a vzhledem k bohatosti děje mám naději, že budoucímu diváku nevznikne tímto komentářem nenahraditelná škoda. Příběh se totiž snaží o vybočení z tradičních schémat těchto filmů – mladíkovi zabijí mistra, mladík trénuje a nakonec mistra pomstí, změnou na mladíkovi zabijí mistra, mladík trénuje a nakonec mistra nepomstí, protože jeho vrah si mezitím, vlivem špatného svědomí, za trest upižlal hokejku. Nicméně mladík prostě potřebuje někoho ve finále zkopat a tak následuje složitá výroba sekundárního padoucha. Hned od úvodních titulků je divák seznámen s obligátními zvukovými efekty, doprovázejícími smrtící údery, vyráběné pravděpodobně členem štábu, který za scénou mlátí prknem elefanta přes prdel. Ve finální hromadné bojové scéně už pochopitelně prkenný mlátič nestíhá s frekvencí a dle všeho je mu operativně poskytnut pomocný asistent. Nebýt vložené scény berla versus tonfy, kde pracovník vymění prkno za triangl, mohlo to snad trpělivého chobotnatce i přestat bavit. V závěrečném souboji pak sekundární padouch po třech trefách loktem do vajec a cca dvaceti úderech malíkovou hranou do hrtanu usoudí, že by to mohlo špatně dopadnout a dělá mrtvého. Celé finále je přitom uvedeno jakousi asijskou obdobou Cimrmanova „okamžiku pravdy“ jen s tím rozdílem, že zdejší provedení je ještě o něco zábavnější. Co se týče kvality soubojů, mají nádech reálného boje a budoucí virtuozity vlastně jen scény s Jackie Chanem, ostatní protagonisté mi připomínali svými robotickými pohyby spíš nacvičování spartakiádní sestavy důchodci s obručí. Šokujícím zjištěním však pro mě byla jiná věc. Asijská schopnost plagiátorství dozajista takřka nemá fyzické hranice a není žádným tajemstvím, že každý průměrný čínský venkovan je bez obtíží schopen si za chatrčí postavit funkční kopii urychlovače částic. Objevení Morriconeho hudby z o sedm let mladší Mise v tomto asijském spektáklu však dokazuje, že Čína konečně dotáhla tento fenomén až k vykrádání budoucnosti. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Mladičký a ohebný Jackie předvádí kvalitní bojovou gymnastiku. Ale prvních 20 minut jsem myslel, že film nezhlédnu celý. Stupidní nebo spíš žádný scénář, nekvalitní souboje a děsný dabing byly příliš. No nakonec jsem vydržel. Ale to, že se prakticky ve všech starších hongkongských kung-fu movie absolutně neřeší otázky, odpovědi a vůbec nějaká vysvětlení děje (pokud nějaký je) je do nebe volající... Takže 3 hvězdy jsou opravdu jen za Jackieho souboje! ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí (nebo smůlu), že jsem se na Dragon Fist díval s neskutečně stupidním italským dabingem a bez titulků, takže jsem absolutně nepochopil některé z těch mnohých dějových zvratů. Vážně míněné dialogy mi sice v italském podání přišly neskutečně vtipné, ale nerozumněl jsem jim ani zbla. Takže mi z filmu zůstaly v paměti především bojové scény, z nichž některé byly trapné, některé ucházející a výjimečně i velmi slušné. Obzvláště mladičký Jackie Chan přesvědčil, že byl nadán i pro vážnější herectví, než k jakému se jeho kariéra později uchýlila. Vrcholem snímku je závěrečný souboj Jackieho s maníkem se dvěma tonfami, který je patřičně dlouhý a neskutečně lahodný. I kromě toho smekám před souhrou a fyzičkou všech zůčastněných bojovníků, opět jsem si uvědomil, že tehdejší mlátičky vyžadovaly od herců mnohem více než současné digitální trapnosti. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrné, příběh ne nepřesvědčil o tom, že bych se na to chtěl ještě někdy v budoucnu podívat. 50% ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Tak toto už bolo o niečom inom. Jackie Chan tu konečne pre zmenu vynechal humor a celý film sa vezie vo vážnejšom tóne než sme pri ňom zvyknutý. Veľká vďaka zato. Jackie tu hrá mladého študenta, ktorému zabijú učiteľa, a tak sa ho rozhodne pomstiť. Príbeh síce nebol výnimočný a podobný scenár u týchto filmoch sme už videli, ale bola tu snaha urobiť aspoň niečo trochu inak. Je tu zopár príjemných prekvapení, postavy tu majú svoj vývoj a koniec prekvapí. Jackie Chan je tu dravý, skoro neporaziteľný, seriózny a jeho bojové umenie v tomto filme je niečo nádherné. Bojové choreografie sú prvotriedne, sú krásne nacvičené, majú úžasne tempo a je radosť na nich pozerať. Takýto štýl Jackiemu pre zmenu naozaj sadol. Rozhodne jeden z najlepších filmov, kde si Jackie zahral. P.S. Preložiť názov filmu Dragon Fist do názvu Pomsta Tigra bolo veľmi nešťastné rozhodnutie. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan hraje Yuena mladého učně ve škole kung-fu, jehož učitel je zabit při neférovém souboji mistrem z klanu Trpělivosti, Yuen mu přísáhá pomstu a za pár let přijde do jeho školy na souboj, ale mistr lituje svého činu a Yuen se s ním neutká, je nucen se, ale přípojit ke klanu Bejů, což je gang zločinců a banditů, Bejové se rozhodnou zničit klan Trpělivosti a Yuen se musí rozhodnout na kterou stranu se přidá. Protože se jedná o starší snímek, tak je natočen v jiném stylu než pozdější Jackieho snímky. například je tu naprostá absence humoru a Jackie tady ještě nepředvádí žádné kaskaderské kousky, věnuje se čistě boji, který je natočen v pomalejším stylu, takže si můžete vychutnat každý chvat a kop. Příběhově to samozřejmě není žádný skvost, ale na druhou stranu celkový zážitek zlepšují právě boje, kterých je víc než dost. Přesto s porovnáním s jinými Jackieho peckami je tento film o něco slabší. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ho-Yuen (Jackie Chan) se chystá pomstít smrt svého učitele. Jakmile jeho vraha najde zjistí, že svého činu lituje a že si ze zoufalství sám usekl nohu. Ho-Yuen se oslepený zradou vydává na dráhu zločinu...Velmi dobrý film ale zbytečně moc zamotaný. Tyhle filmy by měli být jednoduché a přímočaré. Proč proboha scénárista nenechal příběh na vlně pomsty a musel z Jackieho dělat zloducha? I když vlastně na konci je už zase všechno jinak. Takže nezbývá než to shlédnout a zhodnotit po svém jako já. Filmy Weie Lo jsou na svou dobu perfektní. 60% ()

JohnDark 

všechny recenze uživatele

Pomsta tygra - Dragon Fist, Akčný, Hong Kong 1979, R: Lo Wei, H: Jackie Chan, Nora Miao, James Tien, Lin Yin-Ju, Kao Chiang, Yen Si-Kuan, O-Yang Sha Fei, 60% ()

Reklama

Reklama