Reklama

Reklama

Zvláštní oddělení

(seriál)
  • Velká Británie The Vice
všechny plakáty
Velká Británie, 1999, 28x54 min

Hudba:

Peter Salem

Hrají:

David Harewood, Ken Stott, Tim Pigott-Smith, Sean McGinley, Anna Chancellor, Marc Warren, Stephen Kennedy, Sonya Walger, Koel Purie, Robbie Gee, Kate Dickie (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protéká jím všechno bahno velkoměsta. Je možné se od něj neušpinit? Osmnáct let pracuje inspektor Pat Chappel na Mravnostním oddělení Londýnské policie. Osmnáct let poznává svět z té horší, neřku-li přímo nejhorší stránky. Prostituce, drogy, zneužívání mladistvých, vraždy... To jsou případy, které řeší, to je jeho denní chleba. Není div, že za ta léta poněkud lidsky i citově okoral. Jeho rodinný život se dávno rozpadl – ostatně která normální žena by dokázala tak dlouho poslouchat o všech těch hrůzách, s nimiž se její muž dnes a denně setkává! – jedinou náplní jeho života se stala jeho práce. Občas si myslí, že už poznal všechno, že už ho nic nedokáže překvapit. Bohužel se velice často přesvědčuje, že se mýlí... Britský cyklus kriminálních případů, v nichž se Pat Chappel se svým týmem snaží nejenom odhalit a usvědčit pachatele nejrůznějších přečinů a zločinů proti mravnosti, ale i pomoci těm, které mlýn krutého a drsného života velkoměsta pomalu a neúprosně drtí. Mnohdy – jako třeba hned v první epizodě, nazvané Dcery – si ovšem musí přiznat, že je to úsilí zcela marné... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že se zde tvůrci nebáli jít v popisu mrzačení lidských duší skutečně na krev. Nic řadového. Dost se trýznilo každou druhou větou a nejvíc mi utkvěl díl, kde byly ženy a přítelkyně vězňů nuceny chodit prostituovat do věznic, výměnou za nepodřezaný krk jejich arestovaných milých. Neskutečně silné a složité téma.... pro celý román, nebo minimálně samostatný film. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zvláštní oddělení - neobyčejně syrový a pravdivý seriál, odehrávající se ve velkém městě a vyprávějící o mravnostní policii - doufám, že nejsem sám, kdo si myslel, že tohle oddělení už dávno neexistuje. Někde ovšem ano. Zvlášť postava černošského poldy je opravdu vynikajícně napsaná! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Další z výborných britských kriminálek a zase z jiného soudku než ty ostatní - mravnostní oddělení, jehož zaměstnanci mají s vlastní mravností problémů více než dost. Jedná se ale o partu vesměs sympatických strážců zákona, jejíž šéf je kvůli svým morálním zásadám ochoten zajít hodně daleko. ()

Reklama

Reklama