Reklama

Reklama

Odvážná hyena 2

  • Hongkong Fearless Hyena Part II (více)

Obsahy(1)

Lung žije se svým otcem, od kterého se naučil dokonale ovládat bojová umění. Netuší však, že otec se skrývá před členy znepřáteleného klanu, jehož stoupenci mají jediný cíl – zabít všechny své protivníky. Mezi ně počítají i Lunga. Čeká ho obtížný souboj s nejsilnějšími nepřáteli, s jakými se kdy setkal. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho slabšie filmy. Má veľmi zvláštny príbeh o ktorom vôbec neviem, čo si mám myslieť. Sú tu až dve postavy, ktoré v predchádzajúcom diely zomreli a pritom tu umrú tiež. Jedná sa tu aj o pomstu, ale celkovo sa tu veľmi zle orientuje. Vystupuje tu až príliš veľa postáv, z ktorých síce niektoré sú zaujímavé, ale zle sa orientuje v ich motiváciách a význame vo filme. A aby to ešte nebolo málo, tak ako je už známe, Jackie Chan odišiel ešte pred dokončením filmu, takže vo viacerých jeho scénach sa nenachádza osobne a to ešte viac pletie. Takže nad príbehom v tomto filme ani nemá moc veľký význam sa pozastavovať. Akcie tu nie je málo, ale o veľkej spokojnosti sa určite hovoriť nedá. Nie, že by tu boli súboje zlé, ale prakticky všetky sú v rámci tohto typu filmu úplne priemerné. Najviac ma zaujal súboj Jackieho Chana so ženou v reštaurácii so zaujímavou choreografiou, ale je až moc krátky a celkom aj finálna akcia. Ale aj tak je tu stále dostatok zaujímavých scén, pretože Jackie Chan je stále zábavný a jeho prefíkanosť nepozná hraníc. Moc neviem, čo si mám o tomto filme myslieť. Ako celok moc nefunguje, ale je tu stále dostatok zaujímavých scén. Ale aj tak je jednotka podstatne lepšia. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 54%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Wei Lo je břídil a jeho vedení Chana nikdy za moc nestálo. Jedna vtipnější scéna nezachrání chatrný děj, kde si navíc při závěrečné rvačce tvůrci půjčili spoustu scén z minulého dílu. A udělali to tak nešikovně, že si ani nevšimli šátku na hlavě záporáka. Takhle došlo k tomu že v jedné scéně má šátek červený, aby v jiné měl zase černý. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nad příběhem snímku nemá cenu moc přemýšlet, protože způsob vzniku není příliš standartní. Jackie Chan u Lo Wei Motion Picture Company natočil několik scén, ale snímek nedokončil, protože odešel ke studiu Golden Harvest. Producent a režisér Lo Wei příběh zkompletovat (slepil dohromady) tím způsobem, že použil záběry z prvního dílu a natočil několik záběrů s Jackieho dvojníkem, který je lehce identifikovatelný podle knírku a červeného nosu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Na Jackie solidní průměr,ale Wei natočil i lepší věci. Souboje jsou takové jaké se očekávají,škoda,že Jackie odešel před koncem,ale ten doublér je dorbý jako on,ale ty rozdíly sestřihané z jedničky jdou vidět. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak člověk může po 9 letech změnit názor, pamatuju si že mě to ve 12 letech hodně bavilo ale dnes? Rádoby vtipné kung-fu které je nejen nudné, ale bez větších bitek. Prostě Odvážná hyena která už není odvážná. Nuda šed a bláto. Ale přesto jsem rád že jsem film po tolika letech viděl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Taková slabší Jackie Chanovka, není to uplně hrozny, ale stihl jsem se i nudit a příběh je celkem kravina. Kung fu se mi samozřejmě líbilo nejvíc. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách se nemůže rovnat prvnímu dílu. Zápletka ještě o krapet tragičtější a hlavně zklamání co do bojových scén. Zde mi chybí nějaká kulervoucí scéna a měl jsem pocit, že se zde plno věcí jen kopíruje......4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Odvážnu hyenu 2 by som nenazval pokracovanim jednotky, kedze tu herci hraju ine postavy ako minule. Akurat su typovo podobne. Pribeh je tiez novy, ale strasne zle sa v nom orientuje, kedze Jackie uz mal producenta a rezisera Lo Weia natolko po krk, ze sa kratko po zacati natacania zbalil a nadobro odisiel prec. Z tych par scen sa Lo Wei rozhodol nejak pozliepat cely film. Jackie tu ma asi 5 novych scen z toho len v dvoch sa aj bije. Vo zvysnych ho bud dubluje zamaskovany iny herec alebo vrcholom je finalny suboj, ktory je zostrihany z finale jednotky. Len z neho vystrihli vsetky komicke sceny. Napriek tomu by cely film nedali dokopy a tak sa dej vo velkom sustredi aj na dalsie postavy. Leniveho mladika ktoreho hra Austin Wai a drobneho podvodnika ktoreho hra Kwok Choi Hon. Ich osudy sa postupne pretnu, aby sa mohli pomstit vo finalnej bitke zaporakovi. Bitky su priemerne. Aspon su sice dynamicke, ale choreografia je jednoduchsia. Tentokrat prakticky bez humoru. O ten sa snazi v par scenach jedine Jackie, ale je to aj na jeho ucet. Napriklad v epizodke s majitelom restavacie Dean Shekom musi vytrpiet ako mu nepekne nadava a robi si srandu z jeho vyzoru. Jak keby ustami Dean Sheka hovoril samotny Lo Wei. Takze necudo, ze to Jackie nevydrzal a zbalil si saky paky. Vysledkom je chaoticke kung-fu s priemernymi bitkami a obcasnym humorom. Raz sa to da vydrzat a svojim spôsobom je aj zaujimave sledovat ako sa snazili cely film pozliepat bez Jackieho. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa zlepšenie oproti prvému dielu, aj napriek tomu aké boli problémy pri nakrúcaní. Film je zaujímavejší a aj humor nieje až tak nevtipný a kŕčovitý ako v predchádzajúcej časti. Imidž mu kazia práve iba zrecyklované scény z prvého filmu, použité z dôvodu, ktoré udáva napr. sniper18. A maličkosť na záver, vo filme môžte začuť hudbu s filmov DOBYVATELIA STRATENEJ ARCHY alebo VTEDY NA ZÁPADE. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať..filmy z donútenia neboli ani nikdy nebudú dosť pozerateľné...preto Jackie Chan rýchlo odpálil z tejto sračky..a stalo sa z toho nepozerateľné divné bahno plné nelogických vecí a prepáleného všetkého... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pokud představitel ústřední postavy vezme roha uprostřed natáčení, stává se propojení jednotlivých scének do smysluplného celku téměř nadlidským úkolem. Neznám okolnosti, takže odchod Jackieho Chana nehodlám dál rozebírat - nicméně faktem zůstává, že ho nemůže nahradit žádný dublér ... bez ohledu na to, zda je maskován profesionálně či amatérsky. Dějová linie sice snaživě, leč bezradně pobíhá kolem a marně se ze všech sil snaží uprostřed nastalého chaosu neztratit nit. Výsledkem je pozoruhodný guláš, který se sice dá při troše dobré vůle pozřít, leč jeho chuť je nevalná - tudíž vám žádné velké potěšení nepřinese . ()

mortak odpad!

všechny recenze uživatele

Čistá nula. Toto nemá s filmem nic společného. Jackie odešel, ale točilo se dál. Bitky nic moc, scénář žádný, ale peníze se musí točit. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

V pohodě film akorát se mi zdálo, že scéna kde Chan chytá nejrůznější havět byla převzatá z "mladýho mistra" a hlavní hudební motiv zazněl už v serii "bláznivých misí". To, že Chan odešel před dokončením filmu je hodně patrný ze střihu jednotlivých scén, který né vždy na sebe navazují, ale je to koukatelný. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina. Jackie od filmu odešel ještě před jeho dokončením, takže režisér použil některé záběry z prvního dílu a zbytek natočil s dublem. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůz. Vtipy nevtipné, akce neakční...První díl jakž takž je tohle je slátanina slabá jak čínský čaj. Hlavu patu to nemá a různé prokládané scény zmateně slepené dohromady téměř nedávají smysl. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

jakmile se na scéně objeví Lo Wei, přibyde patos a zmizí humor, on bohužel funguje jako nasprosté anestetikum jackieho poetiky, a to už od těch dob, kdy z jackieho chtěl násilím vypěstovat tupý klon Bruce Lee ... naštěstí se jackie nakonec vzepřel nejen jeho pokusům, ale i tomuhle tupému filmu, jen nechápu, proč na to v roce 83 ještě vůbec přistupoval. ()

Reklama

Reklama