Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Škoda té sestupné kvalitativní tendence, kterou tento film dost silně vykazuje. Úvodní automobilová honička nočním městem je prakticky dokonalá a hráčům počítačových her musí silně evokovat závodní kousky typu Need for Speed Underground. Skvělé snímání, dynamická kamera a jen minimum zbytečností (detailní záběry pro zjištění vnitřního stavu hrdinů), to jsou hlavní kvalitativní stránky první půle. Dozajista k nim patří i přestřelka na policejní stanici, jenž by se s klidným srdcem dala přirovnat k akcím heroic bloodshed respektive typologii Johna Woo. Bohužel se Gordon Chan ve zpomalených záběrech dosti zasekl a nepochopil jejich základní principy. Ve druhé polovině je totiž cpe v takové koncentraci, až máte dojem, že sledujete špatnou a nějak zdeformovanou kopii tohoto díla. Rovněž vygradování celého děje mizí do ztracena a tupá závěrečná honička, která v sobě nemá ani nádech dramatičnosti, dorazí vaše celkové očekávání. Závěrečný souboj se prakticky nekoná což samo o sobě nepotřebuje další komentář. Škoda převeliká škoda, protože to v počátku slibovalo extrémně dobrý asijský a pohodový zážitek. Za zmínku ještě stojí povedená hudba, která jakoby na pár místech čerpala z pera skladatele Joe Hisaishi a jeho Kikujira. I když je to trochu mimo mísu, tak se dušuji že při podrobném poslouchání jistou paralelu zcela určitě odhalíme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak takéto počiny s Jackie Chanom sa už aj ťažko hodnotia, stále je to na jedno kopyto a najhoršie je keď sa to chce tváriť ako dráma, v tej chvíli to prehráva na plnej čiare a začína to byť maximálne otravné. Jedine čo dokáže ako vždy pobaviť tak tie nápadité súboje predvádzané z tou klasickou ľahkosťou a ich celková bojová choreografia čo môže len a len upútať. /50%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Noční Hong Kong, vytuněné káry a Jackie Chan ve vážné poloze kung-fu mechanika z rodu mechaniků, který stylově nakope, vykope, zakope, podkope, prokope, okope a dokope vše co mu stojí v cestě. První polovina výtečná a typem akcí rozmanitá, druhá však po všech stránkách příliš blbá (tragický záporák) a přepísklá (ještě tragičtější několikaminutové zpomalovačky při soubojích a zrychlovačky při závodech). Což by možná až tak nevadilo, kdyby se to aspoň nebralo tak strašně vážně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V polovině 90. let měl Jackie za sebou svoje klasické série POLICE STORY a BOŽSKÁ RELIKVIE a sekal kvalitní a pohodové kousky jako RACHOT V BRONXU, BLESK, TERČ či MSTITEL BEZE JMÉNA, které mám všechny moc rád. BLESK Gordona Chana, který rok předtím natočil FIST OF LEGEND, z nich trochu vyčuhuje tím, že je na Jackieho nečekaně vážný, jinak ale jede podle klasické chanovské receptury "obyčejný, skromný a hodný správňák-sympaťák ovládající kung fu se zaplete s bezohlednými a brutálními gangstery a když mu nepomůže policie mající svázané ruce, pomůže si sám" a vrší na sebe zdařilé automobilové honičky (i když zrychlovat je nemuseli), špičkové souboje (autodílna, herna) a demolice (unymo buňka na jeřábu) a samozřejmě zbude místo i na romantiku. Ještě teď si pobrukuju titulní popík nazpívaný přímo Jackiem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o skvelom automechanikovi a vodičovi pracujúcom pre políciu, ktorý pomôže chytiť veľmi nebezpečného zločinca spolupracujúcim s Jakuzou, no to sa mu vypomstí, zločincovi sa podarí uniknúť a mimo iného mu unesie obe dcéry, výmenou za ktoré chce, aby sa obaja zúčastnili skutočných pretekov. Spracovanie je ale iba priemerné, film je výraznejšie dlhší ako jeho potenciál dovoľuje a tak jeho tempo je väčšinu času dosť pomalé, nájde sa tu viacero síce nie nudných, ale aj tak zbytočných scén a tie zaujímavejšie prvky majú menej priestoru na úkor slabších, keďže miesto pomsty, prípadne záchrany dcér sa hlavná postava rozhodne pripravovať na preteky, čo je teda omnoho horšia možnosť, akým smerom sa môže tento príbeh uberať. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale na pomery Jackieho Chana je skôr sklamaním. Nájdu sa tu len dva dlhšie súboje, ktoré sú opäť celkom nápadité, majú slušnú choreografiu a aj pôsobia takým drsnejším dojmom, ale ich úroveň znižuje vizuálny dojem, sú pomerne dosť zostrihané a s veľkým množstvom nie moc dobre použitých spomaľovačiek. A veľký priestor tu majú aj automobilové naháňačky, ktoré ale pôsobia iba priemerným dojmom. A tak sa mi na celom filme najviac páči vystrieľanie policajnej stanice alebo aj súboj v herni. Možno trochu prekvapí vážnejšie pojatie tohto filmu, humoru tu je iba minimum, ale nanešťastie nie je dostatočne využité. Herecké obsadenie je celkom dobré, okrem Jackieho Chana poteší hlavne Michael Wong v menšej úlohe a príjemná Anita Yuen, len škoda slabších záporákov, či už po stránke charizmy alebo aj bojových schopností. Réžia a technická stránka sú iba priemerné. Som trochu sklamaný, potenciál bol omnoho väčší, nie je to najhorší film, aspoň raz sa určite pozrieť dá, ale v Chanovej filmografii a aj menej kvalitnej druhej polovici deväťdesiatych rokoch sa tento film stráca. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 58%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak to já Jackieho můžu, ovšem musí za ním stát koukatelnej příběh. Tohle je hybrid pozdějšího adrenalinového běsnění v Rychle a zběsile v kombinaci s klasickou mlátičkou v hongkongské velkoprodukci. Jenže co by se dalo na tak zdánlivě primitivním rozložení sil zmrvit? Docela poměrně dost. Jednoho předrsnělýho blonďáka ještě odpustím, i když dabing Vládi Čecha mu padl asi stejně jako tanga sumistovi. Jackieho momentální mentální výjevy v pokusech o vážné scény, které ovšem oproti definici vážného zaváněli spíše uleželou zbytečností. Kam se poděla ta všudypřítomná legranda? Ovšem kolabujícím prvkem na celé čáře EKG tohohle akčního pokusu je šílená kamera a ztupený střih. Choreografie soubojů nejsou jak je u Chanových filmů vůbec špatné, ovšem když v jeden moment kamera nestíhá a v druhý zase nasadí jakési zpomalené zásekářské zmetky jednotlivých záběrů, je originalita tatam. Jindy se jim zdá realita zase příliš pomalá a tak udělají ze závodního oválu autodráhu se zadřeným trafem a nechají auta lítat kolem dokola, čím jest efekt nechtěné humornosti dokonán. Já bych ten scénář tak nepodceňoval i když jde v uvozovkách jen o akčák. Takže tady bych to viděl tak na ty 2 hvězdičky. Proč? To sem už odříkal a hlavně, Jackie má v zásobě stokrát lepší kousky, které netřeba jmenovat. P.S.: Nevíte někdo proč furt v dabingu nadšeně skandují Jackie, když se jeho postava třeba právě tady jmenuje Chan Foh To?:)) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk sice dokáže dorazit do cíle (tedy k nějakému diváckému uspokojení), ale celou dobu jede na nedofoukaných pneumatikách a občas mu střílí výfuk. Gordon Chan je prostě patlal, které by měl mít pokusy o různé stylistické hrátky s rychlostí záběrů zakázané zákonem. Nebýt vynikajících kaskadérských výkonů samotného Jackieho a jeho kolegů, šel bych jistojistě o hvězdičku níž. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší film z dílny Hongkongského fenoménu Jackie Chan. Postava Alfreda (v titulcích Foh a některé postavy v průběhu filmu dokonce obligátně nazývají hlavního hrdinu Jackiem) pracuje jako automechanik, ovládá skvěle bojové umění a řídí závodní auta tak, že by se za to nemusel stydět ani Vin Diesel. Některé záblesky do filmu jakoby ani nepatřily, děj je prostinký ale bitky nám to vynahradí, aby taky ne, když se na jejich choreografii podílel jak jinak než Sammo Hung. Docela mě pobavily některé karamboly na okruhu, za takové by se nemusela stydět ani němá groteska. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Děj je debilní. Úplně. Ale Jackie Chan je borec. Jeho akční choreografie je dechberoucí. Co se týče akce, je Chan umělec. Samozřejmě, že zbytek stojí za prd a vlastně i ony akční scény jsou úplně zcestné. Ale nasazení s jakým kaskadéří dělají svoje kousky je až dojemné a tak dávám celé 3 hvězdičky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty podúrovňové nic nesdělující filmové kompiláty je to úžasně charismatický muž, ten Jackie a to mu dává hodně k ruce... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Fakt totalně dementní scénář .Samozřejmě záporák je Evropan a je to magor první kategorie :-). Finalní závod je přesně z té kategorie kdy vybuchují i auta v depu a a další dostávají smyk na rovince a s OHŇOSTROJEM (!!!) do sebe vrážejí. Jen jsem čekal kdy tam třeba bouchne i nějaké horské kolo při nárazu do třeba garáže. Přesto film doporučuji kvuli jako vždy skvělému Jackiemu a kvuli scéně kdy je Jackie, nic netušící, ve svém karavanu vyzvednutý jeřábem a šílený záporák mu s barákem, ve kterem je stále i Jackie, mlátí do jiných domů! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie (Jackie Chan) pracuje jako mechanik na vrakovišti a pomáha polici při chytání ilegálních pouličních závodníků. Při poslední akci je dopaden závodník Warner "Cougar" Kaugman (Thorsten Nickel), který Jackieho vyzve k závodu, přestože mu hrozí pobyt ve vězení... Jackie má kvůli svému zranění z předchozího filmu Rachov v Bronxu (1995) méně soubojů (pro některé kousky a záběry musel být použit dvojník) a více času tráví za volantem. Jackie Chan nazpíval jak úvodní tak závěrečnou znělku. Kapitán Jackieho závodního týmu má na bundě ve finále na zádech napsáno "Jackie Chan". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nečakane drsné scény, divná kamera, rýchle autá, všetko sa rozbíja. Prosto Jackie a jeho krásne choreografie. Zaujímavé zvuky a kamera pri bitkách naznačujú, že aj Chan vie lietať... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jackie opět poctivaček. Na tomhle filmu se mi nejvic libily Jackieho bojove sceny, kterých naštěstí bylo dost. Příběh me moc nebral. I kdyz ten zavod na konci nebyl spatnej. Průměrny film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film ale rozhodně to zklame všechny Chanovi fanoušky jelikož zde většinu času stráví Jackie za volantem vozu než kopáním do nepřátel. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jackie je pořád stejně dobrej, tuším, že celkem dvě rvačky jsou fakt dost vychytané, obzvláště ta druhá, poměrně dlouhá, ale jinak mě rychlý auta a jejich závody vůbec neberou a i ten závěrečný závod postrádal jakoukoliv známku dramatična, či napětí. Čekal jsem alespoň závod v ulicích města, ale okruh? Už jsem to kdysi dvakrát vychytal v televizi, ale kvůli pozdní hodině začátku jsem u toho pokaždé usnul. Teď konečně vím, že jsem zase tak o nic nepřišel. Posledních tak 20 minut stojí fakt za prd (pokud vás teda nebaví rychlý auta). 2,5* a to jsem ještě dost štědrej, ale když ty rvačky byly tak dobrý. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to až tak špatný film, kdyby v průběhu nevykazoval tak strmý kvalitativní sešup. Úvod je fajn, první honička s tajemným řidičem přímo skvělá, ale akční sekvence s kontejnery a bitka v kasinu jsou nepřehledné a zbytečně natahované a finální závod je už v podstatě groteska, kterou tvůrci snad ani nemohli myslet vážně. ()

Reklama

Reklama