Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Ve Spojeném království film v roce 2004 v televizi sledoval 1 milion diváků, čímž se stal devátým nejsledovanějším cizojazyčným filmem roku v televizi (pod osmi dalšími hongkongskými akčními filmy). (griph)
  • Natáčení probíhalo na několika závodních okruzích, včetně japonské dráhy Sendai Hi-Land Raceway a okruhu Batu Tiga v Shah Alam v Malajsii. (griph)
  • Kredit koordinátor automobilových kaskadérů sdílí Bruce Law (Hong Kong & Japonsko) a Chan Yat Yin (Malajsie). (Rominator)
  • Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Jackie Chan's Stuntmen Association a Sammo Hung Stuntmen Association. (Rominator)
  • Ačkoliv se Chanova hlavní postava mechanika jmenuje Chan Foh To, několikrát je ke konci filmu nazvána Jackiem. Při finálovém závodu, kdy se na okruhu dostane před Pumu, dokonce i diváci zřetelně skandují "Jackie, Jackie". (Tommassi3)
  • Z celkového rozpočtu 25 milionů amerických dolarů padly na zničená auta 2 miliony. (Rominator)
  • Kvůli neustálému dešti nebyli filmaři schopni dokončit natáčení závodních scén v Japonsku a museli se přesunout na Malajský okruh Shah Alam Circuit. Tam však kvůli obavám malajské vlády museli závodní scény natáčet v malé rychlosti. (Raztubyl)
  • Jedno z aut, jež se účastní závodů, je prototyp Mitsubishi HSR-III, postavené pro Tokyo Motor Show 1991. (Raztubyl)
  • Kvůli zranění, jež si Jackie Chan způsobil při natáčení filmu Rachov v Bronxu (1995), musela být většina jeho akčních scén natočená s dablérem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama