Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh otroka, který musí uprchnout před pronásledovateli přes nebezpečnou louisianskou zátoku, aby se přidal k armádě Unie, což je jeho jediná šance na svobodu. (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Antoine Fuqua si zobral až pri veliké sústo.  Určite sa videl v polohe útoku na oscara pri danom otrokárskom námete a aj vízie prevedenia ale ale ... nooo toto teda až tak dokonale nevyšlo. Herca Willa Smitha si vybrak ako tutovku ale mne osobne sa do danej úlohy až tak nehodil a to je popritom herec na dramatické počiny priam dokonalý. Tu to proste nejak nefunguje v žiadnom ohľade tak ako by malo, je to len slušný priemer nič viac. /50%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua má své světlé momenty ale v celé jeho filmografii jich je zanedbatelně. Nyní se pokouší být smrtelně vážný, vzal si k sobě debilně se tvářícího Smithe a natočil vizuálně odporný (divný, prakticky šedivý vizuál) příběh otroka, který chtěl být někde na rozmezí oskarového kandidáta a Revenanta kříženého s prvním Rambem. Téma útěku za rodinou je ohrané a tentokrát i ve velice špatném zpracování, které není napínavé, vizuálně zajímavé ani příběhově důležité. Velký kiks jak pro Fuquu, u kterého se to ztratí, tak hlavně u Smithe, který chtěl možná nějakou cenu, ale nepoznal jsem, zda hraje zdrceného otroka, nebo se nudí a neví v čem hraje. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když color grading nedává smysl a každou vteřinu otravuje, dává to divákovi neustálý impulsy k pochybám nad kvalitou filmu, která by tam ale byla, kdyby se Fuqua nesnažil realizovat svoje rádoby umělecký ambice a nedegradoval tak schopnosti Roberta Richardsona. Být to prostě černobílý – což v určitých chvílích jakože je – měl by film najednou všechny potřebný atributy k tomu, aby bavil. Takhle diváka bičuje hnusnej vizuál po ksichtě dvě a čtvrt hodiny! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Snad prvních dvacet minut, tedy do útěku to snad šlo skousnout. Pak se z toho stala oslavná óda, drama bez silnejch momentů. Akční vůbec, thriller stěží. Drama ano, ale nuda je to pekelná. Šťourat se v tom ale nebudu. Podobný filmy byly nahlíženy jinak dnes, a jinak před dvaceti / třiceti lety. Ale to je fuk. Mě to opravdu nebavilo. Kravina o hovně. 30%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o čiernych a bielych, teda skôr o tých čiernych, v čiernobielom, či skôr šedom. Natočené presne tak, aby to bolo dobré pre jednu skupinu obyvateľstva a zároveň sa dal priestor pre nominácie na nejaké ceny. Ťažko povedať, koľko je na filme pravdy. V tom čase si otroka mohlo dovoliť len 20% južanov, pretože cena otroka bola porovnateľná s cenou dnešných drahých áut. Takže asi všetci bieli nebolo otrokári, že? A keď už boli, tak ich potrebovali na prácu, silných a zdravých, a nie všetkých zbičovaných alebo mŕtvych. Ale tak opitý beloch, čo šikanuje iné rasy je dnes trendy. Ale keď už sme pri tých trendoch, prečo v rámci rovnosti neurobíme aj z rasy len konštrukt. Ben Foster mohol hrať otroka a Will Smith otrokára. Je naozaj rasistické, že skvelé oscarové roly otrokov stále dávajú černochom! ()

Galerie (237)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo v Louisiane medzi júlom a augustom 2021. Na čas muselo byť pre pozitívne testy na covid prerušené. (Arsenal83)
  • Apple zaplatil 130 miliónov dolárov za získanie práv na film, čím prekonal ponuky ďalších štúdií. (Arsenal83)
  • "Toto nie je ďalší film o otroctve. Toto je film o slobode," povedal o filme Will Smith. "Myslím si, že je to príbeh, ktorý všetci potrebujeme vidieť, počuť a ​​cítiť." (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Reklama

Reklama