Reklama

Reklama

Sedm pěstí

  • Česko Kung-fu krotitel duchů (více)
Trailer

Jackie Chan a Biao Yuen v jednom z "nejúlítlejších" kung-fu filmů, známém také jako Kung-fu krotitel duchů. Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

imf 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejulítlejších věcí v Jackieho kariéře. Klasický kung-fu film v kombinaci s duchařskou mystikou a neregulovatelným útokem na vaší bránici (jak úmyslným, tak neúmyslným)... pro fandy Jackieho Chana je to povinnost kvůli celkem solidní choreografii a slušnému tempu, pro ostatní pak ukázková stupidita nejhoršího zrna u které se můžete úspěšně umlátit smíchy. A to už něco znamená ne? ;) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má celkom dobrý príbeh, ktorý presne zodpovedá bežným príbehom kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. Zobrazuje mladého a nedisciplinovaného žiaka v kláštore, z ktorého niekto ukradne veľmi vzácnu knihu, ktorá jej majiteľa naučí najlepšiemu bojovému umeniu a tak sa musí získať späť. Ale je tu jeden výrazný prvok, ktorý tento film od ostatných podobných odlišuje a to pád meteoritu a s tým súvisiaci príchod duchov znalých rovnako dobrého kung-fu ako obsahuje aj kniha. A kedže Jackie Chan sa ich ako jediný nebojí, tak ho tomuto kung-fu naučia. Ale nemyslím si, že by bol tento nápad s duchmi dobrý, nie je to až tak zlé ako som si pôvodne myslel, ale film by bol lepší bez toho. Čo sa týka súbojov, tak na tie dlhšie si treba počkať, začnú až po štyridsiatej minúte, ale potom ich už je mnoho. Určite nemôžem povedať, že by som bol z nich nadšený, na Chanove pomery je to podpriemer, ale aj tak si držia dobrú úroveń. Najviac sa mi páči Chanov súbojový tréning, kde množstvo bojovníkov stojí v rade a postupne na neho útočia, posledné súboje alebo akcie maskovaného bojovníka. Po humornej stránke tento film moc nezaujme, ale scéna s močením na duchov ma dobre pobavila. Po reakciách na tento film som radšej od neho nič nečakal a aj ked´ súhlasím, že patrí medzi Chanove najhoršie filmy, ale aj tak ma nenudil, celkom pobavil, takže nie som sklamaný. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mnen na 59%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se film drží kung-fu je vše v pořádku, jakmile se ovšem začnou objevovat duchové, tak má Jackie opravdu problém. Nejhorší je asi přežít první polovinu filmu, poté se začíná i bojovat. ()

Deimos

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Akce 8/10/// +kung-fu souboje a že jich tu je -ujeté a ze začátku je potřeba si na styl zvyknout/// Přibližně po dvaceti minutách jsem chtěl tuhle šaškárnu vypnout. Potom mi ale došlo o co tady jde. Jde tu o to že se ňouma s tváří Jackie Chana naučí bojové kung-fu pěti pěstí a jen díky tomu on sám dokáže porazit mocného nepřítele, který odcizil knihu o znalostech boje sedmi pěstí a díky tomu chce přebrat vládu nad ostatními klany. Od této chvíle jsem si film začal užívat a čekal jestli to dopadne tak jak jsem si myslel. Víceméně ano, takže mohu hodnotit kladně. Kdo má rád hodně kung-fu ten si tu přijde na své. V závěru se jen bojuje a boje jsou povětšinou dost dlouhé. Možná kdyby u mě zapracovala nostalgie (nemůže protože jsem film viděl poprvé), tak bych film hodnotil ještě lépe. Takhle jen mohu konstatovat, že neurazí, ale pozor je to hodně bláznivé./// Celkem 54%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Šílenost s Chanem a duchama a ještě šílenější název a ty duchové? No ňamka, je to teda spíše komedie než akční a to zatraceně zábavná, jen škoda že ten konec není více epičtější. Ale dobré to bylo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý příběh a otravní duchové jsou hlavní příčinou nízkého hodnocení. Zobrazení pěti stylů je na dobré úrovni, ale díky slabému scénáři postrádají větší hloubku. Jinak Jackie jak ho známe...40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trapnost "humorných" scének Sedmi pěstí překračuje i vysoko postavenou laťku obvykle velmi špatných hihi vtípků hongkongské provenience. Do zjevení retardovaných a moukou poprášených "hopkirků" se jednalo jen o slabší lehce ztřeštěnou chanovinu, jakmile však na scénu přichází lehké fantastično, s Pratchettem opravdu nesrovnávat, je se vším snesitelným konec. Přetrpíte-li doslova nekonečnou smršť dokonale trapných etud s nadějí, že se dočkáte alespoň pořádného kung fu, vězte, že i v tomhle vás tohle spirituální kung pao nijak zvlášť nenadchne. Až na shaolinskou zkoušku se žádné choreografické lahůdky nedočkáme. Závěrečný souboj, obvykle ozdoba všech podobných žánrovek, díky účasti velevtipných astrálních bytostí přináší jen další zklamání. Z mého pohledu zatím nejhorší Jackieho film, který jsem viděl. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Asi momentálně nejhorší počin z Jackieho kariéry. Přitom sestava nezní vůbec marně, naopak-Chan a Wei Lo, už jen tihle dva ostřílení HK mistři v oboru. Bohužel, opak je pravdou. Primitivní zápletka by vůbec nevadila, však u HK kung-fu filmů to není neobvyklé, ale vždy to alespoň zachrání parádní choreografie, o kterou zde, bohužel, až snad na finální souboj, nezavadíte. Ani Jackieho humor mě vůbec nebavil a to mám pro něj jinak velikou slabost. Pro mě obrovské zklamání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ranná Chanovka natočená pod taktovkou čínskeho Uwe Bolla, Lo Weia. Tentokrát sa Jackiemu podarilo Weia presvedčiť, aby to pojal komediálnejšie, ale veľká sranda to aj tak nie je. Vlastne som sa nezasmial ani raz. Jediným kladom je, že Jackie tu hrá tú svoju typickú škatuľku roztomilého rošťáka. Väčšinu filmu ho sledujeme ako v šaolinskom kláštore robí neplechu a cvičí super duper neporaziteľný štýl piatich pästí od nejakých piatich duchov, ktorí si tam len tak spadli z meteoru. Popritom zloduch James Tien s druhým naj super duper štýlom sedem pästí kántri jedného chudáka za druhým, až kým sa samozrejme ich cesty neskrížia vo finále. Prvá hodina je strašná nuda, keďže tie vtipy nefungujú. Ani Dean Shek tu nie je vtipný a to je teda už čo povedať. No a tie bitky v poslednej pol hodine nie sú tiež nič extra. Choreografia je jednoduchá a neobsahuje žiadny pôsobivejší chvat. Aspoň že sú bitky celkom dynamické. Takže výsledkom je ranná Chanovka s ktorou nemá zmysel strácať čas. Najkrajšou vecou na filme je ten vydarený remasterovaný obraz. A aspoň som si overil, ktoré scény potom Lo Wei znova použil do Odvážnej Hyeny 2. 3/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je dokonalý. Aj on má nejaké chyby, ktoré si všimne snáď každý divák (príliš jednoduchý a málo rozvinutý scenár, efekty), no myslím si, že každý si v tom filme niečo nájde. HK humor nemusí sadnúť každému, no ja som sa od prvého momentu bavil a so zvedavosťou pozeral ďalej, ako to vlastne dopadne - a to je dôležité. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Jackie musel ešte natočiť pár vecí s Weil Lom...a tu je vidieť výsledok...bitky a choreografia bola celkom slušná..ale to ostatné sa za nič iné ako odpad ani nedá posúdiť...duchovia, špeciálne efetky, otras proste...ešteže sú tu tie bitky... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá kung-fu pohádka s Jackiem Chanem v hlavní roli. Duchové, které Jackie pokrotil vypadaly docela směšně. Mohla s nimi být mnohem větší sranda. Mohli dělat větší rozruch, víc řádit. Prostě nevyužitý potenciál. Velká škoda. Příběh ale špatný není .Choreografie soubojů dle zvířecích předloh taky nebyla špatná. Beru to jako připomínku toho, že byl Jackie Chan taky mladý. Nicméně, má na svém kontě mnohem lepší filmy, než je právě tento. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Asijský fláky mě dovedou vždy něčím překvapit. V týhle fakt ulítlý Chanovce, to jsou naprosto neuvěřitelně trapní duchové, střežící tajemství stylu Pěti pěstí. Tak šílenou image, jakou mají tihle magoři, to se jen tak nevidí. To z hlavy jen tak nedostanu. Jackie ovšem válí, souboj s mnichama je super. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je k nepřečkání nudných, takže jsem měl cukání ukončit projekci- pak sice snímek nabere na tempu i akčních scénách, ale na čtyři hvězdičky to už nevytáhne. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych měl ocenit, že se tvůrci snažili základní formulku kung fu filmů trochu obměnit. Jenže tady se jim to hrubě nepovedlo. První půlka je neskutečná nuda, Jackie se jenom ksichtí, skoro netrénuje, a duchové jen tak skáčou. Pak se to trochu zlepší, přijde kung fu i občasný vtípek (Vypadáš jak čajová konvice), ale spíš než o "nejúlítlejší", jde spíše o "nejodfláklejší" film (Wei Lo byl v bakrotu, premiéra filmu byla odsunuta, a teprve, když byl Jackie "propujčen" jiné společnosti a vydělal nějaké peníze, film šel do kin). ()

Reklama

Reklama