Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Recenze (286)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby nevzniklo pokračování Shanghai Knights, prohlásil bych Tenkrát na východě za nejlepší hollywoodský film Jackieho Chana. Takhle titul jednoznačně získává právě jeho mladší bratr. Což neznamená, že tenhle postrádá jakékoliv žánrové kvality! Právě naopak! Po dlouhé době opravdu výborně sehraný a vtipný buddy tandem, typicky Chanovské vynalézavé bitky se vším, jen ne s končetinami, do toho Wilsonův křečkovský ostrovtip, na komedii až příliš dobrý a živý scénář a prima usazení do reáliíí Západu včetně finálního zúčtování v kostele. Je to znamé, je to trochu omleté, ale je to skvěle řemeslně natočené a ještě lépe zahrané! A o zábavu jde přece především... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chanovu hollywoodskou periodu moc nemusím, ale vyjímkou jsou jeho "shanghai" komedie. U novějšího Shanghai Knights jsem se výborně bavil a tenhle jeho staší bratříček kvalit svého mladšího bráchy sice nedosahuje, ale pořád je to slušná zábava. Scenář je plný vtipných momentů, z Wilsona občas vypadnou solidní hlášky a Chan se snaží hrát a není to špatné. Choreografie bojových scén je jednoduše znamenitá, vtipná i zajímavá ( např. souboj s podkovou přivázanou na laně), v tomhle je Chan mistr, tady klobouk dolů. Nechybí tu ani kouzelně rošťácké momenty, ze kterých úplně čiší, že se při nich filmový štáb náramně bavil. U "Rytířů" to byla polštářová "bitka" s prostitutkami, tady zase scéna z koupelny s "panákovou" hrou. Zkrátka pohodička, okořeněná kouzelnou parodickou reminiscencí na "Butch Cassidy a Sundance Kid" na konci filmu. A závěrem ukázka jednoho z dialogů mezi Chanem a Wilsonem: "Má věrnost náleží císaři." - "Jo, o cisaři už jsem slyšel. To musí bejt chlap!" - "Je mu pouze dvanáct." - "Děláš si srandu? Chceš zhebnout pro někoho, komu ještě nesestoupily varlata?"...:o) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná westernová taškařice s asijským "indiánem" Jackie Chanem a dalšími podivnostmi, které se celkem přesně trefují do westernových zvyklostí, čímž je jednak jemně shazují, druhak nostalgicky velebí. Akční scény jsou fajn (vidět vysoké kopy v saloonu je zajímavý zážitek), příběh neobtěžuje a duo Chan-Wilson si ladí... V rámci žánru potěšující nadprůměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson a Jackie Chan? Docela příjemná dvojice. zasazení na Divoký Západ mohlo být výrazně vtipnější, ale několik detailů potěší i neznalého. Bohužel pro mě se stále opakuje moje nechuť ke komickým vložkám (obličejům) Jackieho Chana. V soubojích bych se mu nedovolil rovnat, ale s humorem je to přesně naopak. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi blaznivy film Jackie Chana, ktery tentokrat prekvapuje i slusnejsim scenarem, ale hlavne zaujme opet spoustou neskutecnych bojovych scen tohoto gumoveho muze. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to nejlepší/nejhorší film s Chanem - nesleduji to. A tohle je jen taková průměrná zábava.. -Kdo to je? -Moje žena. -Jak dlouho už jsi tady? -Čtyři dny. -Hm. Dobrá práce!:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie s opravdu vtipnými scénami a vtipným Owenem Wilsonem. Jackie je stále ve formě a jako bonus Lucy Liu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nečekaně svižná a vtipná westernová komedie/parodie těžící z kulturní odlišnosti dvou prostředí. I když Jackie Chana nemusím, tak tady byl fakt sympatický. Vtipné dialogy, humorné situace a nečekaně dobře zrežírované akční scény. Velcí fanoušci westernů si film vychutnají ještě více. Například šerif Van Cleef ( fanoušci Leoneho vědí ) a nebo závěrečná scéna odkazující na Butch Cassidy a Sundance Kid. Spíše tři a půl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

princezna Pei Pei se má provdat za prince ropuchu. a tak na nic nečeká a bere ,,roha" až do ameriky. to se však nelíbí jejímu otci, který za ní posílá tlumočníka a tři bojovníky. ehm, vlastně čtyři. je tu také J.Chan. v americe je překvapí kovboj Ó Bannon se svojí bandou. ehm kovboj, spíš šašek, kterému jistý bandita ukradne nejen gang, ale i hlášky a u kterého je spodivem, jak může vůbec přežít. později zjistíme, že hlavně díky smyslu pro humor. no a pak je tu padouch Lo Fong, který pomáhá čínským přistěhovalcům ,,adaptovat" se v americe. aby mohla být princezna zachráněna, musejí se tihle tři setkat. než k tomu dojde, čeká nás spousta vtipných situací a hlášek. choreografie soubojů plně odpovídá komediálnímu žánru. film táhnou také herci J.Chan a O.Wilson, kterému jeho vypočítavý kovboj, jenž rád improvizuje moc sedí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Forbidden City ,2. Journey of the Imperial Guard ,3. A Fragile Princess ,4. From East to West ,5. A New and Grand Country ,6. Mountains and Streams ,7. Becoming a Cowboy in Carson City ,8. Leaving a Friend ,9. The Anywhere Saloon ,10. Say Hello to the Tribe ,11. Breakout at the Mission ,12. Getting Extremely Personal ,13. Bonding in Jail ,14. Shanghai Noon ,15. A Classic Gunfight ,16. Dinner for Three at SueSingOui ,17. Protecting a Princess ,18. Escaping Death ,19. Roy's Epiphany ,20. The cows Help the Jailbirds ,21. Martial Arts ,22. No Secret ,23. The Hanging ,24. Buried Alive? ,25. Rumble on the Train ,26. Home on the Rangoon ,27. Finale ,28. A Fading Wish (piano solo) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„On nie je môj priateľ. Je to Číňan.“ Skvelá oddychová vec s nádhernou výpravou, dynamickou hudbou, skvelými akčnými scénami (Indiáni, bar), peknými ženskými hrdinkami (rôznych národností), ušľachtilými sediacimi opitými koňmi, parádnymi dialógmi, sviežimi nápadmi (podkova) a bravúrnou buddy dvojkou Jackie Chan + Owen Wilson. Ak sa bojíte vety „Jackie Chan vo westerne", nemusíte, je to niečo ako GALAXY QUEST; film si zo žánru robí počas prvej polovice (láskavú) srandu, aby sa počas druhej pretavil do seriózneho žánrové predstavenie, ktorého sympatickým, za dobrú vec bojujúcim hrdinom držíte palce. Podmanivé a pôvabné a priznám sa, že mne sa snímak páčila viac, ako (ale tiež dobrá) česká dvojka. Kino Považan 2000 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Owen tentokrat vymenil Stillera za Jackieho a vysledek je dost dobrej. Sice se musi prezit ta chvilka, nez se daj tihle dva dohromady, ale nastesti to moc dlouho netrva. Nejvetsi plus filmu jsou souboje, neni jich tu sice nejak extra moc, ale ty co tu jsou maj dokonalou choreografii a jsou zaroven vtipny. Coz se v podstate da rict o vetsine Jackieho filmu, ale tady je fakt strasne ve forme. Owen tu zastava roli takovyho frajirka, co hlavne keca a tahle role mu perfektne sedla, takze se s Jackiem dobre doplnujou. Pribeh taky neni nejhorsi a forky tezici z rozdilnejch kultur jsou dobry. Ale zase ne nic, u ceho byste se smichy popadali za bricho. Byl tu jen jedinej vtip, kterej me fakt dostal a to "Uno maš". Celkove se jedna o sviznou akcni komedii s peknou hudbou a sympatickejma hercema, ktera na par mistech ztraci tempo a pak mirne nudi. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl špatnej film, ale nic kromě jemnýho pobavení člověku nepřinese. Výprava je pěkná a Jackie to prostě umí, jenže když je něco moc hloupý, v hlavě se to neuchytí. A mně se to tam prostě neuchytilo (a věřte, že si v ní skladuju spousty kravin). Když jsem se dodíval, neměl jsem zrovna pocit ztracenýho času, ale ani nijak dobře investovanej mi nepřišel. Nemusím se sice nad filmem nebo knihou pokaždý hluboce zamyslet, ale občas by to neškodilo a bohužel nejen Wilson, ale ani Jackie nemají filmy nijak moc duševně hluboký. Takže celkově pobaví, to jo, ale maximálně tak na dobu sledování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sjedem dolů, přepadnem vlak, seberem prachy a hurá zpátky do bordelu." Tomu já říkám plán. Jen trochu nevyšel, protože se na Divokém západě vyrojili Číňani. Dneska je to běžné, ale v 19. století to byla věc poněkud nečekaná. Mě tedy eskapády Neprůstřelného Roye a Shanghai Kida dost bavily. Taky jsem se něco poučil o tom, jak vypadá mexický pat bez Mexičanů, jak se mokrou košilí ohýbají mříže, jak využít cop k boji a jak se nemá házet tomahawkem. To je všechno důležité, ale dosud jsem se nerozhodl pro to, jestli mě víc rajcovala princezna nebo indiánská manželka. Raději bych se nemusel rozhodovat a nechal si obě. Šlo by to nějak zařídit? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo, no... . . . Na východě slunce vychází, na západě zase zapadá, Čenda je zas jednou ve své ráži, taková jen oddychová šaráda... ;-) . . . A ti Indiáni nevypadaj jako Indiáni, protože jsou to Židi... ;o))) . . . Tak jo, tři hvězdy šerifský, i za tu rozkošnou LuckoLijku, choreografii pánských rozcviček a za všechny ty >amatéry< , co profesionálně i z takové kraviny namixují aspoň průměrně dobrou hollywoodštinu, ideální to >zábavičku< na sobotní horkou noc, kterou z jakýhokoli důvodu trávíte s nějakým komerčním (k)análem... - - - - - (Poprvé viděno 1.8.2009 na tv Prima, komentář zde jako tenkrát mnohý, 1.8.2009) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chan s Owenem Wilsonem se skvěle doplňují a vytvářejí jednu z nejlepších dvojicí, která se ve filmech objevuje i když ne zas tak skvělou jako když Chan hraje s Chris Tuckerem. Chan jako vždy předvádí jak dobře umí bojový umění a ukazuje svůj komediální talent a Owen Wilson zase předvádí jak by kovboj neměl vypdat. Má to spoustu skvělých a vtipných scén, ale na pokračování Rytíři ze Šanghaje to přece jenom nemá ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie na Divokém západě mohl být zábavný. Ale není a to vysoké hodnocení je mi záhadou. Rodinný remake Rivalů pod rudým sluncem, přičemž Chan a Wilson nejsou kdovíjaká dvojka, humor je pro děcka a bitky jsou jen slabým odvarem toho, co Jackie předvádí doma v Hongkongu. Za mě stejná mizérie jako Křižovatky smrti. ()

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama