Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je môj najobľúbenejší ryžomat na svete a o toto je určite jeden z top 3 jeho filmov, teda minimálne v tej vtipnej rovine, hoci Šanghajskí rytieri sú pokračovaním, ktoré jednotku prekonalo. Film je vlastne aj poučný, videli sme tiež, že medzi Číňanom a Indiánom naozaj nie je až taký veľký rozdiel. V akčných scénach pôsobia Jackie a Owen ako novodobý Bud Spencer a Terence Hill, je to vtipné a zábavné a pri pozretí raz za čas sa film nikdy neošúcha. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nuž asi mi to ešte nejakú tu chvíľku potrvá než sa naladím na Jackieho "hollywoodsku" vlnu. Predsa len som s jeho mladších čias asi až moc namlsaný aby som mu toto zblajzol. Sa divím, že na sa nesnaží so seba vymačkať na (relatívne) staré kolená maximum svojej mrštnosti a brzdí ho nejaký zapádný režisér len, aby mal Wilson viac priestoru na svoje xichtiky a priblblé fórky. Potenciál chalan ešte určite má, ale nič netrvá večne. Držím ti palce Jackie. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som veľmi šťastný že som mal možnosť vidieť tento film asi stokrát a tiež som šťastný že mi to názor na neho absolútne nezmenilo. Každý správny chlap má mať rád westerny a keď má niekto rád aj ten Východ (ako ja) skĺbením týchto filmov vznikne neobyčajné dielko, ktoré je síce miestami naivné - amerika viete- ale myslím si že si to inak ani predstaviť neviem. Nech sa to vezme ako chce amerika skrátka VIE robiť komerčné filmy a v 90% všetkých prípadov ich robí sakra dobre. Veľmi sa mi páčilo sĺbenie komédie pretože Chan je na to stvorený a Wilson mu skvelo sekunduje - útek z väzenia alebo finále v kostole srší vtipom a tých správnym oldschoolovým dobrodružstvom alá honba za klenotom nílu alebo diamantom. Veľmi príjemné sprestrenie kde aj tie reálie dotvárajú kolorit streštenosti ale aj krásy čo sa na tento film sakramentsky hodí- pokračovanie rovnaké ak nie o trochu pestrejšie a rozhodne to naj z americkej produkcie Jackieho Chana ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Owen tentokrat vymenil Stillera za Jackieho a vysledek je dost dobrej. Sice se musi prezit ta chvilka, nez se daj tihle dva dohromady, ale nastesti to moc dlouho netrva. Nejvetsi plus filmu jsou souboje, neni jich tu sice nejak extra moc, ale ty co tu jsou maj dokonalou choreografii a jsou zaroven vtipny. Coz se v podstate da rict o vetsine Jackieho filmu, ale tady je fakt strasne ve forme. Owen tu zastava roli takovyho frajirka, co hlavne keca a tahle role mu perfektne sedla, takze se s Jackiem dobre doplnujou. Pribeh taky neni nejhorsi a forky tezici z rozdilnejch kultur jsou dobry. Ale zase ne nic, u ceho byste se smichy popadali za bricho. Byl tu jen jedinej vtip, kterej me fakt dostal a to "Uno maš". Celkove se jedna o sviznou akcni komedii s peknou hudbou a sympatickejma hercema, ktera na par mistech ztraci tempo a pak mirne nudi. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Setkání "východu" se "západem" naprosto bezkonkurenčně zprostředkovávají Jackie Chan a Owen Wilson - a jak sami uvidíte, jeden bez druhého se prakticky neobejde. Nekonečné prérie Divokého západu jim úslužně přenechaly dostatečný prostor pro nejrůznější krkolomné kousky a kromě toho pro ně nachystaly i slušnou zásobu více či méně schopných protivníků - takže se čas od času neobejdou ani bez pomoci jedné neobyčejně půvabné squaw. Ale to jejich zásluhy při osvobozování pravé (a samozřejmě taktéž převelice krásné) čínské princezny nikterak nesnižuje, takže napodruhé bez váhání zvedám hodnocení na 4* ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Do scény, kde Roy (Owen Wilson) a Chon (Jackie Chan) popíjejí ve vaně v hotelu, chtěl režisér Tom Dey začlenit opileckou kung-fu scénu jako poctu filmu Legenda o opilém Mistrovi (1994), kde také hraje Jackie Chan. Na choreografii takové scény ale nebyl čas, a tak Dey ukázal Chona, jak vyfukuje bubliny z úst, jako to ve zmíněném filmu dělá Wong Fei-hung (Jackie Chan). (SG-1)
  • Pieseň znejúca počas prvej barovej bitky je "La Grange" od ZZ Top. (Peter-1307)
  • Bojová scéna s kopím v závěru filmu je velmi podobná scéně ve filmu Bojovníci ze Šaolinu (1978), v němž postava Hsu Yin-Funga, ztvárněná Jackiem Chanem (Chon Wang), měla úplně stejný cop. (dawe82)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama