Reklama

Reklama

Odpusť nám naše hříchy

  • USA Forgive Us Our Trespasses

VOD (1)

Obsahy(1)

Postižený kluk se stane terčem nacistů, kteří chytají a vraždí handicapované lidi. Vezme proto osud do svých rukou a na útěku udělá odvážné rozhodnutí. (Netflix)

Recenze (15)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No nevím. Tak jasně, je fajn, že se o šíleném nacistickém projektu T4 (eutanázii duševně nemocných a jinak tělesně postižených pacientů v rámci ,,rasové čistoty'' probíhající v Německu od roku 1939 - 1941) dnes někdo vůbec zmiňuje. Ale stejně jako u filmů na téma holocaust je třeba dávat sakra dobrý pozor, aby to neporušilo jistou pietu a řeklo to vše co to má sdělit. Bohužel tady to Amíci fakt nezvládli a celé to působí pardon, ale spíše debilně. Už jen to Sdkfz v pouštní pískové kamufláži na sněhu. Já oceňuji, že tam Amíci rovnou nefrkli M3A Hlaftrack natřený na šedo s kříži, ale co by zřejmě v tom roce 1939 tam v Německu dělal na lovu postiženého chlapce pískový polopás, to fakt nechápu. Stejně tak celá ta honička, protě to bylo strašně nedůvěryhodné. * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako píše horskejvlk, neznalosť histórie zo strany Netflixu je na pováženie. Je jasné, že ohavný fašistický projekt odstraňovania mentálne postihnutých je zavrhnutiahodný, ale prečo to prekrúcajú a dávajú tu deti s fyzickým nedostatkom, veď tak to vôbec nebolo. Keď aj ohava Goebbels pajdal ako chorá vrana a bol jedným z najvyšších predstaviteľov štátu, tak asi tie fyzické hendikepy problémom neboli. Amatérstvo Netflixu je čisto politickou záležitosťou. Opäť vyťahujú zlých náckov a jemne chcú varovať aj dnešnú generáciu - pozor, takíto môžu byť medzi vami, a to tí zlí extrémisti, čo v preklade znamená konzervatívne mysliaci ľudia. V skutočnosti je ale extrémistický práve Netflix. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vojaci jsou zde liceni jako po krvi touzici namesicnici, kteri hned zabiji chlapcovu matku, protoze neotevrela dvere do tri vterin. Kvuli emocni manipulaci a historickym nepresnostem to je urazka inteligence divaku, kdyz postizeny chlapec premuze a zabije prezbrojene vojaky. Je to skoda, protoze jde o zajimavou cast nemecke historie. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ve svižném tempu vyprávěný dramatický krátkometrážní film o osudu ekonomicky nerentabilních jedinců ve společnosti v období nacistického Německa. Film slouží jako připomínka Hitlerovi akce T4, na níž se v proudu času zapomíná. Velmi dobře natočený kraťas se silným tématem a edukativním přesahem. Takto nějak bych si představoval zrod Tarantinových Hanebných panchartů. 👍 (17.02.2022) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajmavé. Vizuálně hodně dobré, příběh trochu šílený a přitažený za vlasy. Kdyby ale tohle byla jen scénka z nějakého celovečeráku, vidět bych ho chtěl určitě. 6.5/10 ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživatelem horskejvlk. Ať se raději Netflix od takových témat drží dál a točí to, z čeho má úspěch a co mu jde a ne takový paskvily. Navíc tady ani nebylo vysvětleno, jak chlapec o ruku přišel. Mohlo to být klidně z důvodu bombardování apod. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Občas aj cca štrnásť minút stačí na to, aby možno na prvý pohľad prehliadnuté veci dostali širšiu koncepciu. Rázny avšak uprostred trochu zastavený krátkometrážny film. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec zlé ani špatné jak tu ostatní píši, ano nejedná se o nějakou pecku ale i tak se jedná o velmi dobře natočené krátké drama. Velká škoda že z toho neudělali film. 7/10 ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Nehorázný škvár, ano přísně tajný projekt T4 existoval měl zlikvidovat znetvořené děti po narození i v ústavech mentálně retardovaných dětí. Tento film ho znevažuje, ukazuje modrookého árijského bystrého a inteligentního chlapce který není postižen mentálně ani znetvořen fyzicky. Má pouze chybějící a to částečně horní končetinu na kterou nosí protézu, na takového chlapce se T4 nevztahovala a už vůbec by ho nehonili vojáci wehrmachtu jak zatoulaného psa. Chlapec se pak ubrání a zlé vojáky zabije přesně dle regulí a nároků na mladého německého chlapce Hitlerem, který je rychlý jako chrt a tvrdý jak Krupova ocel. Tento snímek nám nemusí ukazovat jak byli nacisti zlí aby i blbci to pochopili. Projekt T4 byl nehumánní a naprosto “darvinistický” kdy mentálně retardovaného děti ani netušili co je čeká když je za přítomnosti lékářů likvidovali, to je smutný příběh rozhdně né tento nesmysl, tyhle děti ani ty co měli loňskou nohu jak Gobles tento osud nečekal. ()

Reklama

Reklama